182017182017åjd182017åjdi182017åjdop182017åjdp182017åjp182017åp

Godstransporten bør overlates til fagfolk

– Vi er veldig nøye på at vi er fagfolk som utfører et fag, og hver leveranse er utførelsen av et fag som skal oppfylle en gitt kvalitet.

– Kundene vet hva de får når de bruker oss, og at de får det til rett tid. Er det hindringer i veien, gjør vi det som skal til for å levere til avtalt tid.


Det er betryggende å høre en daglig leder av et godsselskap snakke på denne måten. Og nettopp Atle Sølberg vet hva han snakker om etter en fartstid i bransjen på mer enn 30 år. I dag sitter han ved roret hos Hob Gods i Orkanger.

– Mottoet vi lever etter, er at det skal være en positiv opplevelse å bruke Hob Gods. Det tyder jo på at de er fornøyde, siden vi får stadig flere oppdrag fra de samme kundene. Vi klarer å sette oss inn i behovene deres, og snu oss fort rundt og finne løsninger på de behovene.


Hob Gods driver med transport av handelsvarer, stykkgods, næringsmidler og matvarer. Oppdragene blir håndtert av 130 ansatte fordelt på 85 biler.


– Fortrinnet vårt er helt klart våre ansatte. Vi sørger for å gjøre det som forventes. Nå er det jo et veldig fokus på miljø, og vi tar med oss dette inn i hele måten vi jobber på – også når det gjelder trafikksikkerhet. For kjører vi trafikksikkert, så kjører vi også miljøvennlig. Ellers jobber vi med holdninger, atferd og kjørestil. Hob Gods skal oppfattes som en trygg partner å møte langs veien, og våre ansatte skal komme seg trygt hjem når de er ferdig med arbeidsdagen.

Det er tøff konkurranse på markedet, men Sølberg ser positivt på fremtiden. Som han sier, ingenting kommer noe som helst sted uten transportbransjen. Alt av varer og produkter må fraktes, både ut og inn mellom aktører både i Norge og verden over.

182017åjdi


– Vi kan ikke konkurrere med utenlandske aktører på pris. Det norske næringslivet er opptatt av pris og konkurrerer på det, og man velger det billigste hvis det ikke ligger andre føringer til grunn. Derfor jobber vi veldig mye innenfor vår bransje for å ansvarliggjøre kjøperne i forhold til dette med sosial dumping og at det skal være aktører i transportbransjen som driver virksomheten sin i henhold til norsk lov. Det gjelder i forhold til både vegtrafikkloven og Arbeidsmiljøloven, i tillegg til at kjøre-og-hviletiden overholdes.


Hob Gods AS har hatt en god vekst, og har økt litt hvert år siden etableringen i 2000.

Les mer...

2018-04-03 15.45

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv