182017182017åjd182017åjdi182017åjdop182017åjdp182017åjp182017åp

Godstransporten bør overlates til fagfolk

– Vi er veldig nøye på at vi er fagfolk som utfører et fag, og hver leveranse er utførelsen av et fag som skal oppfylle en gitt kvalitet.

– Kundene vet hva de får når de bruker oss, og at de får det til rett tid. Er det hindringer i veien, gjør vi det som skal til for å levere til avtalt tid.


Det er betryggende å høre en daglig leder av et godsselskap snakke på denne måten. Og nettopp Atle Sølberg vet hva han snakker om etter en fartstid i bransjen på mer enn 30 år. I dag sitter han ved roret hos Hob Gods i Orkanger.

– Mottoet vi lever etter, er at det skal være en positiv opplevelse å bruke Hob Gods. Det tyder jo på at de er fornøyde, siden vi får stadig flere oppdrag fra de samme kundene. Vi klarer å sette oss inn i behovene deres, og snu oss fort rundt og finne løsninger på de behovene.


Hob Gods driver med transport av handelsvarer, stykkgods, næringsmidler og matvarer. Oppdragene blir håndtert av 130 ansatte fordelt på 85 biler.


– Fortrinnet vårt er helt klart våre ansatte. Vi sørger for å gjøre det som forventes. Nå er det jo et veldig fokus på miljø, og vi tar med oss dette inn i hele måten vi jobber på – også når det gjelder trafikksikkerhet. For kjører vi trafikksikkert, så kjører vi også miljøvennlig. Ellers jobber vi med holdninger, atferd og kjørestil. Hob Gods skal oppfattes som en trygg partner å møte langs veien, og våre ansatte skal komme seg trygt hjem når de er ferdig med arbeidsdagen.

Det er tøff konkurranse på markedet, men Sølberg ser positivt på fremtiden. Som han sier, ingenting kommer noe som helst sted uten transportbransjen. Alt av varer og produkter må fraktes, både ut og inn mellom aktører både i Norge og verden over.

182017åjdi


– Vi kan ikke konkurrere med utenlandske aktører på pris. Det norske næringslivet er opptatt av pris og konkurrerer på det, og man velger det billigste hvis det ikke ligger andre føringer til grunn. Derfor jobber vi veldig mye innenfor vår bransje for å ansvarliggjøre kjøperne i forhold til dette med sosial dumping og at det skal være aktører i transportbransjen som driver virksomheten sin i henhold til norsk lov. Det gjelder i forhold til både vegtrafikkloven og Arbeidsmiljøloven, i tillegg til at kjøre-og-hviletiden overholdes.


Hob Gods AS har hatt en god vekst, og har økt litt hvert år siden etableringen i 2000.

Les mer...

2018-04-03 15.45

newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv