195008w5195008w7195008w1195008w2195008w3195008w6195008w4

Slik lykkes du best med «den røde tråden» i hjemmet ditt

Daglig leder Ole Realf Tangen Vanebo, oppfordrer gjerne de som kommer innom til å besøke andre kjøkkenleverandører når de starter planlegging av små eller store prosjekter i sine hjem.

Schmidt Kjøkken & Bad er en stor franchise med en rekke butikker i flere land. I Norge finnes det per i dag ni Schmidt-butikker. Ole Realf Vanebo, driver en av dem. 


– Jeg har alltid vært interessert i interiør. Fra jeg var 12 år begynte jeg å pusse opp selv hos mamma og pappa, smiler Ole Realf. 



Interiør-og oppussingsinteressen har fulgt med ham siden. Ole Realf og samboer, har kjøpt flere hus som de har pusset opp og videresolgt, og for to og et halvt år siden solgte de et hus fra 1850 som de pusset opp. Dette ble startkapital til å starte og drive en Schmidt-avdeling i Porsgrunn.


En perfekt match
Schmidt tok kontakt med Ole Realf, som ved den tiden jobbet hos Smarte Hytter, og lurte på om han kunne være interessert i å drive en Schmidt-butikk. Det skulle vise seg å bli en perfekt match. 


– Schmidt er veldig i tråd med mine verdier! De er veldig i tiden med tanke på miljø. Jeg liker at et kjøkken skal vare lenge, i stedet for at det bare blir bruk og kast, forteller Ole Realf.


Det er disse verdiene som lokket ham til å bli en del av den internasjonale Schmidt-franchisen. Han forteller videre at Schmidt faktisk planter et nytt tre for hvert tre de sager ned og bruker i produksjonen. 


– Også tenker de litt annerledes enn andre! Schmidt er veldig unikt fordi de har innredning til hele huset. Hvis du liker en spesiell farge, så kan du få den samme fargen på badet som kommoden på soverommet og kjøkkenskapene. Det er den røde tråden som jeg liker veldig godt med Schmidt, smiler han.



Setter seg inn i kundenes situasjon
Ole Realf er utdannet kokk og grafisk designer, og drar ofte nytte av egenskapene han har tilegnet seg i disse to ganske forskjellige yrkene. 


– Jeg trives med å lage mat og kjenner arbeidsrutinene på et kjøkken. Det gjør at jeg kan relatere meg til det for kundenes del. Når jeg tegner et kjøkken, prøver jeg å sette meg inn i hvordan det er å være i det rommet jeg tegner, for å vite at det skal fungere for dem som skal ha det.


Schmidt Kjøkken & Bad i Porsgrunn, består av tre heltidsansatte, deriblant Ole Realf og hans kjære – i tillegg til datteren deres som iblant trår til som ekstrahjelp i butikken. Ole Realf forteller at de har mulighet til å selge kjøkken til hele Norge, men at det er Porsgrunn- og Skiensområdet som er hovedmarkedet deres.


De små detaljene
Ved lokalet her i Porsgrunn, finnes det en showroom-leilighet som er produsert av Schmidt. Ole Realf oppfordrer kundene til å virkelig spørre kjøkkenkonsulentene, og til å ta og føle på de ulike møblene og materialene. De små detaljene; som fotpedalen på søppelskapet og andre unike muligheter kan lett bli forbigått ellers.


– Det er vanskelig å oppfatte bare ved å komme hit og se. Du klarer ikke å forstå konseptet Schmidt, bare ved å komme hit å se på egenhånd, sier han, og oppfordrer kundene til å ta kontakt med en ansatt for hjelp og veiledning når de er i butikken.


Fordelene med et Schmidt-kjøkken er flere, ifølge Ole Realf. En, er at du kan få innredningen skreddersydd og spesialtilpasset i forhold til hvordan hjemmet ditt ser ut. Og det uten at det koster veldig mye mer enn hos andre. Valgmulighetene er mange både på farge- og kombinasjonsfronten, og du kan velge alt fra billigere til dyrere løsninger. 


– Vi har hele 24 forskjellige skrogfarger, hvordan skapet ser ut inni, uten tillegg i prisen. Lyst eller mørkt, trestruktur eller betong-look – det er helt opp til deg. Vi har rimeligere fronter uten rammer og dyrere fronter i eik natur eller malt. Både med og uten ramme. Kvaliteten på kjøkkenet, badet eller garderoben din blir gjennomgående på topp.



Tar seg av kundene
Ole Realf har ingen planer på å ekspandere. Isteden ønsker han å fortsette på samme vis som Schmidt Kjøkken & Bad i Porsgrunn gjør i dag, med den samme gode kundebehandlingen som alltid. For Ole Realf er det viktig at absolutt alle skal føle seg velkommen. Derfor har han tatt med seg barnas gamle leker til butikken, som barnefamilier ofte setter stor pris på, og ofte lukter det til og med nybakt i butikken! 


– Og jeg har alltid tid til å slå av en prat med kundene, sier Ole Realf med et stort smil.

Les mer...

2020-01-01 11.45

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
Hjemmeside

    Kontaktinformasjon

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv