aretreindustrier8aretreindustrier1aretreindustrier2aretreindustrier3aretreindustrier4aretreindustrier7aretreindustrier6aretreindustrier5

Er med på å redusere risikoen og øke lønnsomheten i byggeprosjekter

ARE Treindustrier er både en underleverandør og kompetansepartner for sine kunder. De ønsker å bli involvert tidlig nok i byggeprosjektet, for et best mulig resultat. – Med ganske små grep, kan vi optimalisere produksjonen og effektivisere byggeprosessen, sier konsernleder Marthe Lie.

Forløperen til ARE Treindustrier ble etablert av to brødre – Tron og Terje Lie – fra Aremark, som sammen startet en entreprenørvirksomhet på 70-tallet. I løpet av årene utviklet virksomheten seg til en betydelig aktør innen sagbruk med virksomhet både i Norge og i Sverige under navnet ARE Gruppen.


– I 2003 ble selskapet solgt til Moelven Industrier, med unntak av en liten takstolavdeling på Askim. Det ble starten på ARE Brug, forklarer Marthe Lie, konsernleder i ARE Treindustrier.40 år med industriutvikling
– Siden 2003 har vi vokst både organisk og ved oppkjøp. I 2019 gjorde vi et større løft da vi kjøpte to nye selskaper med virksomhet på Innlandet og på Vestlandet. Det er denne samlede virksomheten som i dag er ARE Treindustrier. Vi var tidligere profilert under merkevaren Jatak, men bygger nå ARE som egen merkevare. Selv om vi har vært en betydelig industriell aktør og arbeidsplass i mange år, opplever vi at det er mange som ikke vet om oss. Det skal vi gjøre noe med, smiler Marthe.


Underleverandør og kompetansepartner til byggmestere, utbyggere og entreprenører

I løpet av årene har ARE utvidet produktporteføljen fra tradisjonelle produkter som takstoler og bjelkelag, til mer prefabrikkerte løsninger som pre-cut, hulldekker og elementer. ARE leverer også limtre, stål og massivtre som en del av sin totalleveranse til kunde, og er i dag den aktøren i Norge med bredest produktspekter.– I tillegg til en sterk utvikling på produktsiden, har vi parallelt utviklet oss organisatorisk til å bli en betydelig kompetanseleverandør gjennom en sterk ingeniøravdeling som i dag teller over 70 ansatte. Prosjektingeniørene tilfører stor verdi gjennom rådgivning, dimensjonering og optimalisering av konstruksjonen.– Med våre digitale tegnings- og beregningsprogram tegner vi opp hele konstruksjonen digitalt før vi produserer. Utstrakt kommunikasjon med andre fag som ventilasjon og elektro er også en viktig del av prosessen for å sikre at alt passer, slik at man ikke får noen overraskelser på byggeplass, sier Marthe.


Etter at ingeniørene har beregnet, optimalisert og tegnet konstruksjonen, sendes grunnlaget videre til produksjonen for kapping og sammensetting, før hele den totale produktpakken kjøres ut til byggeplassen.


– Kompetansetilførsel gjennom hele prosessen betyr at det som ankommer til byggeplass er mer enn et produkt; Det er en optimalisert, tilpasset og dokumentert konstruksjon, sier Marthe Lie.– Den kompetansen og tryggheten vi tilbyr kunde er en meget viktig del av verdileveransen, spesielt siden dagens bygg er blitt mer kompliserte og behovet for dokumentasjon er større enn noen gang.


Optimaliserer produksjonen og effektiviserer byggeprosessen
Den driftige konsernlederen understreker viktigheten av å bli involvert tidlig nok i prosjektet, slik at de kan være med å sette de rette forutsetningene, før det har gått så lang tid at det er låst for endringer.


– Med ganske små grep som flytting av søyler eller mindre geometriske endringer i konstruksjonen, kan vi i Are Treindustrier effektivisere byggeprosessen – både i vår produksjon og på byggeplass. Dette reduserer kostnadene og øker våre kunders lønnsomhet, sier Marthe Lie.


Videre, ved å flytte byggeprosessen fra byggeplass til fabrikk overtar ARE en større del av ansvaret – og dermed også risikoen – i prosjektet. – Våre kunder slipper å tenke på ting som bemanning, forringelse av råvarer og HMS i denne delen av byggeprosessen, siden dette ivaretas av ARE. Videre, rask montering på byggeplass gir raskere tett bygg, og redusert risiko for fukt.


– Når vi overtar en større del av verdikjeden, så avlaster vi kunde for risiko. Vi er godt rigget for å ta denne risikoen – vi har tilpasset organisasjon, systemstøtte og driftsmidler, og det er dette vi kan. Å redusere våre kunders risiko er også en viktig verdileveranse, da redusert risiko gir bedre lønnsomhet, avslutter Marthe Lie.


Les mer...

2022-10-01 14.00

Glasspapersolutions1

Norskutviklet GRC-system imponerer: Skybasert plattform integrerer risikostyring og compliance

Artikkel Den norske teknologileverandøren Glasspaper Solutions AS, har utviklet en skybasert løsning for ambisjonsrike selskaper som forenkler det daglige arbeidet. Plattformen Kamude, gir en samlet oversikt over...
isnitt7

Detaljrik og nyskapende boligfotografering tar boligen din til nye høyder

Artikkel iSnitt AS i Oslo, tilbyr boligfotograferingstjenester av høy kvalitet. I løpet av årene har selskapet ikke bare revolusjonert bransjen, men har også blitt en foretrukken leverandør av boligfotografering...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • ARE TREINDUSTRIER AS
  • Epost
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Telefon:
   69 88 86 60
  • Adresse:
   Askim – Bergen – Kaupanger – Ringsaker – Rygge – Sarpsborg
  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv