stoltelektro1stoltelektro4stoltelektro2stoltelektro3stoltelektro7stoltelektro6stoltelektro5

Stolt over stor suksess med ny solcellesatsing

Det er med en stor porsjon yrkesstolthet at elektroinstallatøren Stolt Elektro AS kan presentere sin egen merkevare Kortreistkraft.no – en dedikert avdeling som installerer, distribuerer og monterer solcelleanlegg til privatpersoner, borettslag og næring.

Sindre Enoksen har fagbrev som elektriker og har blant annet tidligere jobbet som elektroingeniør innenfor trafostasjoner og kraftverk i flere år for et stort internasjonalt selskap. Da den hendige ingeniøren kjøpte et gammelt hus med et elektrisk anlegg som måtte fikses og oppgraderes, vokste kjærligheten for de helt alminnelige elektrotjenestene til liv. I januar 2018 bestemte Sindre og en tidligere kollega for å etablere Stolt Elektro AS.


– Noen år tidligere bestod jeg kravene for å bli elektroinstallatør, og hadde rollen som faglig ansvarlig ved virksomheten jeg jobbet i, forklarer Sindre innledningsvis. Drivkraften min er økt livskvalitet til våre kunder, ved at vi som elektrikere har muligheten til å hjelpe noen som trenger det relativt raskt, forteller den ydmyke elektrikeren videre.Satser stort på energi fra sola
Stolt Elektro er basert på yrkesstolthet, noe som ligger i ryggmargen til bedriften og gjenspeiles i alt de foretar seg – deriblant den store interessen for solkraft. Sindre forteller at de begynte tidlig med solceller, og leverte sine aller første solcelleanlegg allerede i 2018.


– Vi fikk en verdifull erfaring siden vi begynte med det såpass tidlig. De to siste årene har vi tenkt ut hvordan vi kunne skille ut solcelletjenestene fra våre vanlige elektrotjenester på en smart måte, sier Sindre.


Resultatet ble avdelingen Kortreistkraft.no, som setter søkelys på distribusjon, montering og installasjon av solcelleanlegg – med en dedikert solcelleselger og et eget installasjonsteam.– Vi fant ut at det var den beste måten å gjøre det på, og Kortreistkraft.no blir på en måte Stolt Elektro AS’ egne merkevare for alt som har med solceller å gjøre, konstaterer den blide elektroinstallatøren.


Stolt Elektro har fått stor suksess med Kortreistkraft.no. Det er nemlig langt flere som tilbyr solceller uten montering og installasjon, enn det finnes installatører, og det er dessuten stor forskjell på å selge solceller som produkt kontra en løsningsorientert tjeneste.


– Når kunder kontakter oss og ønsker hjelp med utfordringer de har med sitt elektriske anlegg hjemme, så leverer vi en løsning som de blir veldig fornøyde med. Solcellesalg er et annet arbeid, og er sammenlignbart med å selge bil; noen bruker for eksempel lang tid på å velge solcelleleverandør før de bestemmer seg, utdyper Sindre.Ved å ansette en dedikert selger med bakgrunn fra salg, og ikke elektro, har Kortreistkraft.no sikret seg en solid posisjon på solcellemarkedet i Norge, med et skreddersydd team som både selger og installerer solcelleanlegg for kundene.


– Selgeren vår er helt utrolig! Det er en fryd å se på hvordan han jobber med kundene. Og fordi vi har de riktige personene på jobbene klarer vi å omsette solceller for opptil en million kroner i uka, røper Sindre.Fire gode grunner
Enova-støtten er uten tvil en sterk medvirkende faktor til at stadig flere privatpersoner ønsker å investere i et solcelleanlegg. I tillegg føler mange at man gjør en god og viktig investering for fremtiden når det gjelder å sikre selvforsyning og stabilitet.


– Det er fire grunner til at folk handler solceller, sier Sindre og forklarer:


– Det er økonomi, selvforsyning, redusering av strømutgifter og verdistigning på bolig. De som for eksempel kjøpte elbil tidlig, ønsket å ta et aktivt valg og bidra, og det samme gjelder også for solceller, understreker han.


Åpner opp for solceller til borettslag
Fra 1. oktober, åpner det seg nå en ny hverdag for borettslag og sameier som ønsker solcelleanlegg. Da vil borettslag få produsere solkraft i fellesskap, noe som løser utfordringen man tidligere har hatt ved at strømmen ikke kan fordeles til beboerne.– Nå har det blitt mulig at én måler kan fordele den produserte strømmen til andre målere, i tillegg til at man kan selge overskuddsstrøm eller fordele den på målerne i borettslaget. Det finnes mange sameier og borettslag med flate, fine tak som egner seg til å redusere felleskostnadene, og det vil bli langt flere installasjoner mot næringsbygg og borettslag med denne muligheten, fremholder Sindre.


Sindre ser lyst på fremtiden både med tanke på solcelleavdelingen og de ordinære elektrotjenestene mot privatpersoner, i tillegg til andre viktige områder som termografering, elkontroll, energiovervåking og energistyring for næring og større bygg.


– Jeg synes det er et utrolig spennende felt å jobbe med, fastslår Sindre entusiastisk. Vi har fått mange fine tilbakemeldinger, og jeg tror vår store styrke er at vi er flinke til å følge opp kundene. Vi får stort sett bare gode tilbakemeldinger på solcelleinstallasjonene – og kundene gleder seg til å trykke på startknappen og komme i gang, avslutter Sindre Enoksen.

Les mer...

2023-10-01 12.00

proxll4

Innovativ spesialist på grønn teknologi løser utfordringer med nytt håndløperkonsept

Artikkel Proxll har utviklet et nyskapende produkt til samferdsel og jernbane som løser tidligere utfordringer innen sikkerhet, kostnad og klima – på en smart og effektiv måte. – Det er vår største og seneste...
everlite1

Satser stort på det norske markedet med nyutviklede overlys og skreddersydde røykluker

Artikkel Med egne produksjonslokaler og mer enn 50 års erfaring, leverer Everlite skreddersydde løsninger innen overlys, røykluker og rekkverk. Kundegruppen omfatter alt fra entreprenører og arkitekter til varehus...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Arkiv