174038ndddy174038pods174038olåp174038ops174038oådf174038sdpo174038sdw174038nddy174038ndy174038ny

Derfor er det viktig å renovere husfasaden

Ser du løse taksteiner, er det all grunn til å være på vakt. I en landsdel som er særlig værutsatt, er Fasaderenovering AS husets beste venn.

Nordland er et værhardt fylke, og i Bodø blåser det bestandig. Her kan du oppleve fire årstider på en dag, og har vinden først fått tak, river og sliter den til den får løsnet det som før var fast. Andreas Rykkje, daglig leder hos Fasaderenovering AS, ser så altfor ofte store svakheter der festemateriellet ikke er brukt korrekt.


– Folk bør ringe oss hvis de ser skader i tak og vegg! Begynner stein, plater eller papp å sprike på taket, er det all grunn til å være påpasselig, for med en gang du får vann ned i undertaket, er det fare på ferde. Da bør man ta grep, og alt som beveger seg i vær og vind, festes på en ordentlig måte, forteller han.  


174038ndy


Fasaderenovering AS i Bodø er egentlig en familiebedrift, men etter at Rykkje fikk tilbud om å kjøpe seg inn som medeier i 2014, har han vært daglig leder. I dag er han én av de tre eierne i selskapet, som har 17 mann i arbeidsstokken inkludert administrasjon. Bedriftens hovedområde ligger allerede i navnet: De tar all renovering av utvendige bygg, betongvegger, trevegger og platekledning; de renoverer alle slags typer tak på alt fra kraftstasjoner og kirker til næringsbygg, kommunale og private bygg.


Et tak som varer
– Den typiske kunden for oss er gjerne et større firma som eier store bygningsmasser som de vil utbedre fasaden på. Vi har mange oppdrag i Bodø, men har stort sett hele Nord-Norge som arbeidsområde. På sikt ønsker vi å bli enda mer spesialisert og spisset mot Salten-området, men er det store jobber, drar vi gjerne til Lofoten, Harstad og Tromsø. Vi har også drevet mye med taktekking, og akkurat nå er det mye fokus på skifertak: Folk ønsker gjerne å bevare huset slik det er, og skifertak er et veldig godt tak som varer. Vi renoverer taket som det ligger, og har ikke minst opparbeidet oss en god erfaringsbase. De som blir sendt på befaring fra oss, er erfarne montører. Vi har god treffprosent på å finne lekkasjer, forklarer Rykkje.


174038pkifd


Jobber du med renovering, er det gjerne gammel bygningsmasse du får gleden av å sikre og sette i stand. Rykkje har til og med opplevd å få arbeide med et eldre bygg hvor undertaket bestod av bjørkenever. Akkurat nå har de hatt en større jobb ved Salten damp og Bodø Aktiebryggeri som begge er vernede bygg. De siste årene har de også hatt flere kirker, hvor den største var Stamsund kirke som akkurat er ferdigstilt.


– Det har vært en veldig stor jobb for oss, for vi har renovert hele taket, alt det utvendige og delvis det innvendige også. Kirker er vi blitt veldig gode på. I slike bygg er det også mange forskjellige typer utfordringer vi møter på. Siden vi har eget blikkenslagerverksted, kan vi reparere alt det måtte være, både vindusbeslag og pipehatter, og gjøre jobben komplett, sier Rykkje.

Spesialmiddel fra Belgia

Likevel er det i hovedsak betongrenovering selskapet driver med. Scenarioet er velkjent for de fleste gårdeiere: Murveggen forfaller, deler har begynt å falle av, det er fukt inne i veggen, armeringen ruster og malingen er dårlig. Men får Fasaderenovering komme til, starter utbedringen raskt, veggen blir sandblåst, betongrehabilitert og ornamentene kommer på plass igjen slik de var.


– Vi har en god erfaring med spesialprodukter innen betong. Det kommer fra en nisjefabrikk med spesialkompetanse på betong. Malingen vi bruker kommer fra samme fabrikk. Den bruker vi på kraftstasjoner midt inne på fjellet og den bruker vi på bygg her i byen – med utrolig godt resultat. Maling på betong må få puste. Den gamle malingen var tett – og da gikk det ofte galt, forklarer Rykkje.


174038pods


Fasaderenovering AS er nettopp blitt godkjent lærlingebedrift og har nå to lærlinger, begge på tømrersiden. I 2018 går de for øvrig til nyansettelse av kontormedarbeider i femti prosent stilling. Bedriften bestyrer en imponerende maskinpark med utstyr til tetting og sprøyting av betong og eget sandblåserutstyr. I over tre år har de hatt oppdraget med rørledningen som går fra vannmagasinet over fjellet ned til Lurøy-Rødøy. Der har de renovert alle betongsøylene som røret står på. Der er terrenget bratt, utstyret er fraktet inn med helikopter, stillaser og utstyrsramper er spesialbygd på samme vis som logistikk til strøm og overnatting.


– Vi strekker oss langt for at hver kunde skal føle at de blir ivaretatt. Vi skal ikke være størst – men best, smiler Rykkje.  

Les mer...

2017-11-22 09.30

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv