yourmobility7yourmobility1yourmobility2yourmobility3yourmobility6yourmobility5yourmobility4

Leie istedenfor å lease: Nytt konsept optimaliserer hverdagen til yrkesbilbrukeren

Your Mobility AS, har revolusjonert hverdagen til aktører som er avhengige av varebiler. Det fremoverlente bilutleieselskapet tilbyr et annerledes konsept enn andre aktører på utleie av leiebiler, med en komplett pakke som gjør det behagelig og oversiktlig for kunden.

Bak initiativet til Your Mobility AS, står daglig leder Morten Leonsen og markedssjef Trond Gladsø. De to herrene har lang erfaring fra bilbransjen, blant annet innen bilutleie. I 2019 bestemte Morten seg for å starte Your Mobility sammen med kollegaen Trond, og tanken var å lage et helt merkeuavhengig konsept på yrkesbil, som ikke så mange andre hadde.


– Bransjen har endret seg veldig i forhold til anbud, og vi ser nå at behovet for å lease bil ikke er til stede. Vårt produkt baserer seg isteden på leie av varebiler fra 3-12 måneder, og vi ser at vi har truffet yrkesbilmarkedet godt, konstaterer Morten med et smil.Traff blink med smart løsning
Med oppstart rett før koronapandemien, fikk Your Mobility uventet drahjelp av en tid som for mange andre bransjer innebar en bråstopp.


– Det er covid som har sørget for at anbudsprosesser har blitt gjort om. Mange kjempestore aktører som leaser 1+1+1 år, fordi fremtiden er så usikker, forklarer Trond Gladsø.


Mange tør rett og slett ikke å lease en bil over 3-4 år, når man ikke vet sikkert om man har prosjekter nok i fremtiden. Denne usikkerheten har med andre ord kommet Your Mobilitys utleiekonsept til gode, og gjorde at de traff blink på markedet med sin nisjeløsning.– Fordi markedet har respondert så godt som det har gjort, fikk vi relativt tidlig en avtale med den store aktøren ISS Facility Services. Etter kort tid fikk vi også en avtale med Eltel Networks, og per i dag har vi 13 rammeavtaler med totalt 7-8000 biler, forteller Trond videre.


Med et eget datasystem som både tok mange krefter og store investeringer å få på plass, kunne Your Mobility endelig leie ut de to første varebilene i januar 2021.


– Varebilene skulle leveres i Kirkenes, og det klarte vi faktisk på kort tid! Begge bilene stod parat ved Hallingdal Bilsenter, og da var det om å gjøre å få de to bilene til Drammen, der en god venn og hans sønn hjalp til med å kjøre bilene opp til Kirkenes. ISS ble nok litt overrasket, for de hadde nok ikke regnet med at vi klarte det i jula, ler Trond.


Fleksibelt system
Your Mobilitys store styrke er at de er uavhengige av bilmerker. De har per i dag en rekke bilmerker, blant annet store aktører som Toyota, MB, Ford og Volkswagen.


– Vi mener at brukerne skal få lov til å bestemme selv; det er jo deres hverdag det er snakk om, understreker Morten.Fokuset ligger 100 prosent på varebiler, og de leverer leiebilene komplett med kundens logo, elektronisk kjørebok, flåtestyring, innredning og HMS-pakke for at bilene skal bli optimalt utformet i forhold til kundenes ulike behov og arbeidshverdag.


– For å få til det har vi laget et datasystem for kontroll av innredningen av bilene. Det er såpass fleksibelt at man kan gjøre om innredningen fort og enkelt når en ny utleiekunde tar over bilen. Systemet er bygget ut ifra seks forskjellige områder; bilimport, bilsalg, bilbygging, bildeling, bilfakturering og bilskade, utdyper Morten.


Your Mobility holder i disse dager på med å utvikle et nytt system sammen med systemutvikleren Fleetstep, og det er ingen hemmelighet at fokuset fremover vil ligge på teknologi for den fremoverlente utleieaktøren.


– Vi er så heldige at vi kan velge fra øverste hylle, og Fleetstep er på den øverste hylla. De er utrolig fremoverlente på teknologi, og eies av seg selv – noe vi også er opptatt av for å være mer frittstående og fleksible, poengterer Trond.


Allerede har to store aktører takket ja til å teste ut pilotversjonen av det nye systemet, som vil foregå over sommeren.


Full kontroll på bilparken
Det nye systemet er bygget opp av 90 forskjellige «bokser», som blant annet går på økonomi, garanti, service, gjennomstrømning av fakturering etc. Med brukervennlighet i fokus, er det nye systemet skybasert og kan enkelt implementeres i et firmas eksisterende system.


– Det kan være en stor utfordring for et firma som for eksempel har drevet med finans i mange år, og som skal begynne med flåtestyring; å ha full kontroll på alle biler i selskapet. De er jo vant med et annet system på leasing enn det vi har på utleie. Istedenfor å betale masse for et nytt system, kan de bare kjøpe tilgang til vårt system, og så kan de få full flåtestyring med økonomi og brukervennlighet – absolutt alt de trenger, fastslår Morten med et smil.


Fra å ikke ha kontroll på bilparken, kan et stort selskap nå få full kontroll på bilparken sin – med egeneide, leide og leasede biler i samme, smarte system montert i bilene.– Det er teknologi, data- og flåtestyring som er i vinden, og vi har optimale løsninger for de som trenger å leie varebiler, avslutter Morten Leonsen.

Les mer...

2023-05-01 12.15

mestertak2

Best på fremdrift: Denne taktekkerbedriften får til det umulige

Artikkel Mestertak AS er stolt av å være ditt foretrukne taktekkerfirma som betjener både bedrifter og private.
dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  Arkiv