183062 S2183062 S3183062 S1

Kanskje Sveriges vakreste turistmål

Fjellgården Spiktorp ligger i vakre og trolske Bergslagen. Gården er omringet av dyp skog og mange innsjøer. Gårdens gamle, rustikke tømmerhus har blitt restaurert med omsorg og omtanke for bevaring av gårdens tradisjon. Samtidig er den tilpasset fasiliteter for dagens behov.

Bengt Närlinge driver garden sammen med Liisa Maitilainen, og gården omfatter åtte utleiehus i ulike størrelser. Hvert hus med sin egen unike preg og sjarm. Husene inneholder egne satellittmottagere, og seks av husene tilbyr trådløst internett. Sesongen strekker seg normalt mellom 1. april og 30. september avhengig av snødekke, og paret åpner gjerne for utleie når bakken er bar i skogen.

– Det er mange utenlandske gjester som finner frem hit, sier Bengt.

– Nordmenn, dansker, briter og tyskere er blant de som trives på gården. De bor gjerne lenger enn svenske gjester, som oftest tar de en langhelg. Det som lokker er de vakkert restaurerte husene, naturen med alle innsjøene og roen. I området finnes også en rekke golfbaner og fine turstier.


183062 S3


Hit kommer gjerne barnefamilier, og mange turister trives i miljøet. Iblant kommer flere generasjoner for å bo og ha et hyggelig opphold sammen. Gårdens gjester har også tilgang til vaskemaskin, tørketrommel og strykejern. 200 meter fra gården ligger det i tillegg en meget populær vedfyrt badestamp rett ved Stora Hällsjön.

– Vi låner ut kanoer og tilbyr utleie av sykler, sier Liisa. Her har vi trampoline som lokker barna, og i tillegg tilgang til badminton, krokket, boulespill og dart.

Fjellgården har eierskap i fire innsjøer i området som det kan fiskes abbor og gjedde i. Man kan også sportsfiske mot avgift i flere av områdets innsjøer. Under sommerhalvåret er det ofte rik tilgang på bær og på sensommeren kan det plukkes sopp i skogen. Mange av de utenlandske gjesten begir seg ut på «elgsafari» – området er rikt på vilt.

Flere fine turstier finnes i området, blant annet Silverstien er en drøyt seks mil lang tursti med start og mål cirka fem kilometer fra Grythytta. Stien går gjennom områder som på 1600-tallet var sølvbrudd. Poststien på om lag 56 kilometer knytter sammen Silverstien med Bergslagstien, og har fått navnet etter den gamle poststien som datidens postbud brukte for å levere post. Stien går gjennom fem ulike naturreservat med fantastiske juv, store myrer og gammel skog. Bergslagstien er en 28 mil lang brukervennlig sti som strekker seg gjennom hele regionen delt opp i 17 etapper.

183062 S1


Nede mot Store Hällsjön finnes et treningsanlegg for golfentusiaster. Noen mil bortom ved innsjøen Saxen ligger seks golfbaner. Banene har 18 hull og er en naturlig kupert skogs- og banepark og regnes som en av Midt-Sveriges vakreste. Ja, det finnes nok av grunner til å tilbringe mange dager hos Bengt og Liisa på Spiktorp hotel- og hytteutleie i Bergslagen. Kanskje Sveriges vakreste turistmål!

Les mer...

2018-05-30 09.15

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    • Spiktorp
    • E-post
    • Hemsida
    • Facebook
    • Telefon:
      070-536 40 23 | 0587- 640 23
    • Adresse:
      Spikhyttan 1, 712 95 GRYTHYTTAN
    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv