triex2triex3triex4

– Båt er for alle!

Under Koronasommeren 2020, solgte båtforhandleren Triex, båter til folk som aldri har hatt båt før.

Båtforhandleren Triex, ble startet av Frank Døler vinteren 1999. Sønnen tok over driften i 2017, og i fjor flyttet man virksomheten og byttet lokale fra Heistad til Drangedalsvegen 100 i Porsgrunn. Åpningsfesten, som skulle gå av stabelen 13. mars – dagen etter pressekonferansen i forbindelse med koronaen – ble følgelig avlyst.


Overraskende båtsalg
Utrolig nok gikk fjorårets båtsalg over all forventning, og daglig leder Thomas Aasland, fikk gleden av å selge båter til helt nye båteiere.


– Båt er for alle! Da koronaen kom, solgte jeg veldig mange båter til folk som ikke har hatt båt før – så det var litt spennende.


– Det er greit å begynne med noe lettkjørt og bygge seg opp, og gå etter behov. Det er ikke vanskelig å kjøre båt. Så lenge man er litt sjøvant, er det ikke noe problem, forsikrer Thomas og smiler.


Triex selger i hovedsak nye båter og motorer, og fører kvalitetsmerkene Nordkapp, Sting og Zodiac – og ble for ikke så lenge siden en fullverdig forhandler for Mercury.



– Det er trygge og sterke merkenavn i båtbransjen, så vi føler oss litt heldige over at vi har de merkene.


Hele pakka
Hos Triex kan man også kjøpe brukte båter, og de får inn en hel del innbyttebåter fra kunder som kjøper ny båt hos dem.


– Mange som kjøper båt hos oss, har en båt de bytter inn. Vi gjør ofte avtaler med kundene som kjøper ny båt, og tar inn innbyttebåter som vi selger etterpå, forklarer Thomas.


Triex er ikke kun en båtforhandler; de kan nemlig tilby alt fra båtsalg til service og vedlikehold – og båtopplag når sesongen er over. De reparerer alle båtmerker – ikke bare merkene de fører, og tar også forsikringssaker.


– Vi tar både service, vedlikehold og opplag; hele pakka, forteller Thomas.


– Akkurat her, er det bare utstilling og båtsalg, i tillegg til litt båtutstyr som olje og filter til motorene. Men på Sillebergen Marina, har vi verksted, service, vedlikehold og opplag, forteller han og anslår at de i dag oppbevarer rundt 120 båter. 


Båtopplaget er svært populært blant Oslo-folk som har hytter her omkring. Da får de båten sin i tide til ferien, og leverer den inn til dem på opplag når sommeren går mot sin slutt.


Båt etter kundens behov
Thomas forteller at den gjennomsnittlige båtkunden er mellom 30 og 60 år, og har enten en lokal forankring eller en hytte her. Og størrelsen på båtene varierer.



– Vi selger mye større båter, som den største fra Nordkapp. Men vi har båter fra 4,85 til 30 fot. Det er et veldig vidt spekter og det går etter kundens behov, fastslår han.


Triex, stiller opp for kundene i vått og tørt, og Thomas spøker om at han absolutt ikke tar fire ukers sommerferie under høysesongen.


Hovedsesongen starter allerede fra midten av mars og strekker seg til sensommeren, men allerede nå den første uka i februar, solgte de fire båter.


– Vi har et veldig sterkt varemerke i de produktene vi har, og vi har vokst fra å være en liten båtbutikk til å bli ganske store. Vi er gode på service og ettermarkedet, så kunden kan føle seg trygg her, sier Thomas med et varmt smil.


Les mer...

2021-04-01 08.00

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv