195018w1195018w2195018w5195018w6195018w7195018w3195018w4195018w8

Høytsvevende og fartsfylt aktivitet i Hemsedal

Hemsedal fikk enda en fartsfylt attraksjon da Hemsedal Fjellsport startet med klatreparken Høyt & Lavt Klatrepark for litt over et år siden. – Det er mange som blir overraska over hvor gøy det er!

Hemsedal Fjellsport drives av friluftentusiasten Rune Abrahamsen og hans kone. Hemsedal Fjellsport er en del av eventbyrået Hemsedal Aktiv, som tilbyr skreddersydde opplevelsespakker i Hemsedal. For drøyt et år siden kom den imponerende klatreparken Høyt & Lavt på plass i Hemsedals terreng, og det ble plutselig enda en fartsfylt aktivitet å oppleve i Hemsedal. 


Rune peker og forklarer:


– Høyt & Lavt Klatrepark er en klatrepark med elementer opp i trær og stolper. Det er flere ulike vanskelighetsgrader, fra 80, 110 og 140 centimeter – men også for voksne. Det er mange som blir overraska over hvor gøy det er, og at det er så fysisk og god trening! 


Foto: Nils Erik Bjørholt/Hemsedal.com


Han forklarer videre at klatring gir god motorikk, balanse og styrke, og at det er mange som tar en klatrerunde som treningsøkt.


Klatreparken er en helårsåpen aktivitetspark, som holder åpent hver dag i påsken. De tilbyr også klatring med instruktører for grupper, i tillegg til kurs. Hemsedal Fjellsport tilbyr i tillegg en rekke andre kule og minst like fartsfylte aktiviteter, deriblant aking og isklatring på vinteren, og via ferrata, sykling, zipline, snorkling, kanopadling- og utleie om sommeren. Flere av aktivitetene inkluderer en dyktig guide med god kjennskap til aktiviteten så vel som Hemsedaltrakten.


Foto: Nils Erik Bjørholt/Hemsedal.com


– Hemsedal er faktisk ett av stedene man kommer for å isklatre! De fleste som kommer hit for å klatre på is gjør det på egenhånd - men vi holder også kurs, opplyser Rune.


Når de to nye og etterlengtede konferansehotellene snart åpner opp dørene, tror Rune at det vil bli enda mer aktivitet for han og alle andre som bedriver virksomhet her i Hemsedal.


– Det skjer så mye, og det er veldig gøy! Det er en vilje og positivitet i Hemsedal som jeg ikke har opplevd tidligere, smiler han.


Lagånden her i Hemsedal er tydelig. Flere av bedriftene her er tilknyttet Hemsedal Aktiv, som sikrer at alle som bedriver sin virksomhet på heltid får en jevn inntekt og kontinuerlig tilstrømning av turister og besøkende.


– Vi jobber sammen. Vi sitter ikke på hver vår tue og tviholder på det vi holder på med, utdyper han, og mener at jo mer som skjer i Hemsedal, jo bedre. 


Heldigvis for de som besøker Hemsedal. Det er slike holdninger som skaper mangfold for en turistattraksjon som i mange år har ligget øde om sommeren. Ulike aktiviteter gjør Hemsedal til en unik opplevelse som garantert har noe for alle.


– Det er ikke så mange som bare vil stå på ski hele uka. Og man kommer ikke til Hemsedal bare på grunn av klatreparken, men man er her kanskje en uke og rekker å gjøre forskjellige ting. Men fjellet vi har - det vil alltid være hovedproduktet vårt, smiler Rune avslutningsvis.


Foto: Nils Erik Bjørholt/Hemsedal.com


Les mer...

2019-12-01 20:15

201029w5

Fenomenal mottakelse for Gumpens Auto Grenland

Artikkel På åpningsdagen fikk Gumpens Auto Grenland besøk av over dobbelt så mange gjester som de hadde regnet med. Siden oppstarten i november 2018, har de 106 ansatte ved det svære anlegget i Melkevegen 10 i...
201027w2

Visuelle og audiovisuelle tjenester utført med perfeksjon

Artikkel FotoPhono AS, har lang erfaring med bildeproduksjon og Audiovisuelle løsninger, og sitter på kompetansen som kan ta akkurat din idé til nye høyder!
Hjemmeside

  Kontaktinformasjon

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  Arkiv