195018w1195018w2195018w5195018w6195018w7195018w3195018w4195018w8

Høytsvevende og fartsfylt aktivitet i Hemsedal

Hemsedal fikk enda en fartsfylt attraksjon da Hemsedal Fjellsport startet med klatreparken Høyt & Lavt Klatrepark for litt over et år siden. – Det er mange som blir overraska over hvor gøy det er!

Hemsedal Fjellsport drives av friluftentusiasten Rune Abrahamsen og hans kone. Hemsedal Fjellsport er en del av eventbyrået Hemsedal Aktiv, som tilbyr skreddersydde opplevelsespakker i Hemsedal. For drøyt et år siden kom den imponerende klatreparken Høyt & Lavt på plass i Hemsedals terreng, og det ble plutselig enda en fartsfylt aktivitet å oppleve i Hemsedal. 


Rune peker og forklarer:


– Høyt & Lavt Klatrepark er en klatrepark med elementer opp i trær og stolper. Det er flere ulike vanskelighetsgrader, fra 80, 110 og 140 centimeter – men også for voksne. Det er mange som blir overraska over hvor gøy det er, og at det er så fysisk og god trening! 


Foto: Nils Erik Bjørholt/Hemsedal.com


Han forklarer videre at klatring gir god motorikk, balanse og styrke, og at det er mange som tar en klatrerunde som treningsøkt.


Klatreparken er en helårsåpen aktivitetspark, som holder åpent hver dag i påsken. De tilbyr også klatring med instruktører for grupper, i tillegg til kurs. Hemsedal Fjellsport tilbyr i tillegg en rekke andre kule og minst like fartsfylte aktiviteter, deriblant aking og isklatring på vinteren, og via ferrata, sykling, zipline, snorkling, kanopadling- og utleie om sommeren. Flere av aktivitetene inkluderer en dyktig guide med god kjennskap til aktiviteten så vel som Hemsedaltrakten.


Foto: Nils Erik Bjørholt/Hemsedal.com


– Hemsedal er faktisk ett av stedene man kommer for å isklatre! De fleste som kommer hit for å klatre på is gjør det på egenhånd - men vi holder også kurs, opplyser Rune.


Når de to nye og etterlengtede konferansehotellene snart åpner opp dørene, tror Rune at det vil bli enda mer aktivitet for han og alle andre som bedriver virksomhet her i Hemsedal.


– Det skjer så mye, og det er veldig gøy! Det er en vilje og positivitet i Hemsedal som jeg ikke har opplevd tidligere, smiler han.


Lagånden her i Hemsedal er tydelig. Flere av bedriftene her er tilknyttet Hemsedal Aktiv, som sikrer at alle som bedriver sin virksomhet på heltid får en jevn inntekt og kontinuerlig tilstrømning av turister og besøkende.


– Vi jobber sammen. Vi sitter ikke på hver vår tue og tviholder på det vi holder på med, utdyper han, og mener at jo mer som skjer i Hemsedal, jo bedre. 


Heldigvis for de som besøker Hemsedal. Det er slike holdninger som skaper mangfold for en turistattraksjon som i mange år har ligget øde om sommeren. Ulike aktiviteter gjør Hemsedal til en unik opplevelse som garantert har noe for alle.


– Det er ikke så mange som bare vil stå på ski hele uka. Og man kommer ikke til Hemsedal bare på grunn av klatreparken, men man er her kanskje en uke og rekker å gjøre forskjellige ting. Men fjellet vi har - det vil alltid være hovedproduktet vårt, smiler Rune avslutningsvis.


Foto: Nils Erik Bjørholt/Hemsedal.com


Les mer...

2019-12-01 20.15

newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
Hjemmeside

    Kontaktinformasjon

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv