mobilebø3mobilebø1mobilebø2mobilebø4mobilebø8mobilebø6mobilebø5mobilebø7

Denne bilforhandleren fikk stor suksess med elbiler

Da Mobile Bø fikk agentur på Hyundai på tampen av 2019, kom øvre Telemarks kunder som perler på en snor. – Det var en kjempesuksess fra dag én!

Ikke lenge etter at Stian Waal Lindgren ble ansatt som daglig leder høsten 2019, fikk Mobile Bø agentur på Hyundai. Man kan si at timingen ikke var den aller beste med tanke på Korona-situasjonen, så prosessen gikk en del tregere enn de hadde håpet på. Men i juni 2020, kunne Mobile Bø endelig presentere Hyundais grønne bestselger – selveste IONIQ. Og responsen fra lokalbefolkningen lot ikke vente på seg.  


– Det var en kjempesuksess fra dag én! Vi tok inn to trailere med IONIQ-biler av den gamle typen for å vekke litt interesse, og vi så at folk bremset nenår det stod 16 nye biler på veien her. Vi «boostet» det i gang på den måten, og solgte alle bilene på tre måneder! Vi hadde det bare gøy, og syntes det var rart vi ikke begynte med dette tidligere, ler Stian. 



Satser på det grønne
Grunnen til at valget falt på akkurat Hyundai, var at Mobile Bø ønsket et bredere spekter og at Hyundai hadde mye å tilby på det elektriske feltet  et område som bilforhandleren i Telemark ønsket å satse spesielt på.  


– Miljøaspektet står sterkt i Hyundai. De kuttet rene fossilbiler ved nyttår, så nå har de bare fokus på hybrid og elektrisk.


Alle småbilene er kun elektriske, selv om de produseres i fossilversjoner i utlandet, opplyser Stian.  


Han er stolt av at de er blitt forhandler for Hyundai, og fremholder at Hyundais biler står seg godt i alle tester, at de har en imponerende bra rekkevidde og en jevnt over god kvalitet. 


– IONIQ og KONA har vært veldig bra for oss, og nå venter vi på den nye IONIQ 5, som er veldig etterlengtet  med firehjulstrekk og en helt ny elbilplattform. Den har et 800-voltsystem som blant annet tillater lynlading og lader over 20 mil på ti minutter! Mange lader dessuten hjemme, og har du en KONA som går 50 mil er det ikke ofte du trenger å stoppe for å lade 


– Jo lenger du kjører, jo mer sparer du!
Stian forteller at den lille høyreiste elSUV-en KONA, nå er én av de mest populære bilene i Norge takket være dens lange rekkevidde, høye kvalitet og gode kjøreegenskaperDet er likevel mange som fortsatt er skeptiske til elbiler generelt, men som er lette å overbevise når det kommer til de mange fordelene. 



– Det er lavere serviceutgifter, ingen oljer å bytte, og så sparer du penger; jo lenger du kjører, jo mer sparer du! 


– Det kommer gjerne unge folk og kjøper, og så er det rett hjem for å vise det til foreldrene. Da mykner de opp hjemme, forteller Stian med et smil.  


I tillegg til Hyundai, har Mobile Bø også Opel, som bemerker seg når det kommer til varebiler.  


– Alle varebilene våre kommer i elektriske utgaver nå; Vivaroer en stor varebil som du kan få i tre forskjellige lengder. På varebilfronten skjer det mye, og Opel kommer med veldig mye nytt fremover, avslører Stian.   

 

Han forteller videre at Mokka-e kommer i en større utgave, men med samme batteripakke. Stian kaller den kommende nyheten for en skikkelig «Norgesbil».  



– Det er et typisk norgesfenomen at man skal sitte høyt og komme lett inn og ut av bilen. Så det å ikke sette seg ned i bilen er litt greia nå, forklarer han.  


Men bilen som fikk mye oppmerksomhet i media i fjor, var nye Corsa-e, med den imponerende rekkevidden på 337 kilometer (WLTP) - på bare én lading! Det er derfor ikke vanskelig å forstå hvorfor den ble kåret til Europas beste bilkjøp 2020.  


Med den elektriske flerbruksbilen Zafira-e med henholdsvis åtte og ni seter, åpner Opel opp en ny dør for dem som trenger en bil med masse plass. Det er en solid bil med hengerfeste som drar opp til 1000 kilo.  


I tillegg til Hyundai og Opel, har Mobile Bø også et variert utvalg av bruktbiler der «noe for alle», er et viktig stikkord.  


Gode på ettermarkedet
Stian tipper selv at elektrisk er fremtiden. Han ser derfor at de blir nødt til å fortsette å tilpasse seg det grønne skiftet, ved å tilby flere tjenester for å veie opp for færre servicebesøk.  


– Vi får inn en del kunder vi ikke har hatt før. Folk i nærområdet synes det er spennende at vi har oppgradert butikken og har to merker. Vi er også kjente for å ha et bra og oppdatert verksted med fokus på å ha moderne og flott utstyr for å kunne gjøre jobber på moderne biler. 



Mobile Bø legger også stor vekt på ettermarkedet, og tar godt vare på sine bilkunder i etterkant av kjøpet.  


– Vi er en butikk som skal forbli. Vi passer på kundene våre, og er ikke sånne som er ferdige med deg når du har kjøpt bilen. Vi strekker oss langt for kundene, og det tror jeg man er avhengig av å gjøre om man skal overleve i dag, understreker Stian.   

Les mer...

2021-05-01 13.45

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
Til nettsiden

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv