204014w6204014w1204014w2204014w3204014w7204014w5204014w4

Derfor er elementbygg fremtiden

Etter at Vlund Bygg på Lista, startet med elementbygg-produksjon for to og et halvt år siden, har de opplevd en stor vekst i firmaet: – Vi føler dette er framtida, rett og slett.

Det Norske Bransjemagasinet fikk et hyggelig og interessant møte med daglig leder Geir Østensen og gründer Vidar Lund i VLund Bygg. Dette er historien om hvordan et lite snekkerfirma på Lista i Farsund kommune tok en helvending for drøyt to år siden, og ble store på moduler og elementbygg.En bevisst investering
Vidar Lund forteller at det begynte i det små med 340 kvadratmeter og en kran. Etter et år med produksjon var etterspørselen stor, og et valg ble tatt om å utvide til et 1400 kvadratmeter stort lokale med forlenget kranbane og totalt 80 meter med produksjonsbord.


– Vi har gjort investeringer i bedriften som gjør at vi er store i markedet på dette – både lokalt og regionalt. Det er mange som har lyst til å begi seg ut på dette markedet, men det er store investeringer som skal til, forteller Vidar.


Modulsatsingen og investeringen den krevde, var ifølge Geir og Vidar, et bevisst valg for fremtiden.


– Vi føler dette er framtida, rett og slett, fastslår Geir og utdyper:


– I forhold til Europa henger Norge fryktelig langt etter. Alt nedover i Europa er produsert som dette: Man produserer under helt perfekte forhold, på et helt slett underlag, uten påvirkning av vær og vind.Tilpasser alt
Vanligvis har de seks ukers leveringstid på sine elementer. Da får kunden være med og bestemme alt.


Vidar forklarer at flere husleverandører tilbyr hus i element, men at det er store kostnader forbundet med endringer og tilpasninger. Hos VLund Bygg er det i stedet tegningen som ligger til grunn for det ferdige elementet, og alt kan tilpasses etter kundens ønsker.


– Her har vi ingen rammer! Det er ingen fasit eller utgangspunkt, smiler han.


Med gode og lokale samarbeidspartnere som Arkin, Tratec Teknikken, Tjørves Tekniske, Sunde Reparasjon & Vedlikehold, Montér og Byggvell, jobber Vlund Bygg tverrfaglig og effektivt med å gjøre kundenes drømmer til virkelighet. 


– Vi kan tilpasse oss alle produksjoner, vi kan produsere alt og kombinere stål og tre. Det er ikke noen avstand fra «golvet» til prosjektledelse – her er det et mer personlig forhold enn hos de større «fabrikkene», sier Geir og smiler.


Tradisjonell snekkervirksomhet
Totalt er de 12 årsverk i bedriften, og takhøyden mellom kollegaene beskrives som høy. De er alltid på utkikk etter kvalifiserte medarbeidere, og så lenge man er selvgående, dyktig i faget og villig til å stå på, tar Geir og Vidar gjerne imot søknader.  


Men selv om VLund Bygg utmerker seg på elementbygg, utfører de fortsatt like mange oppdrag innen vanlig snekkerarbeid.– Over 50 prosent av våre arbeidstimer er ute på felten på tradisjonell snekkervirksomhet. Men i det segmentet er vi mest lokale, og vi har ingen store vekstambisjoner på den delen, understreker de.  


VLund Bygg setter årlig opp flere hytter i elementer for Eikås Hytter & Hus. Disse hyttene med sine karakteristiske utskjæringer og detaljer byr på spennende utfordringer for Lista-firmaet. Nylig satte de opp en visningshytte for dem som står utstilt på Hytteforumet på Hellerudsletta.


– Det er en stor tillitserklæring, sier en kry daglig leder.


Sunne verdier
Fremtidsvisjonen med elementproduksjonen er å tenke større og bedre. Planen på sikt er å utvide med 350 kvadratmeter og ytterligere 50 meter med bord i produksjonshallen, og forhåpentligvis ansette ytterligere åtte årsverk.


– Da hadde vi virkelig fått avkastning i investeringene, for å si det sånn. Vi må være på tå hev, levere kvalitet og ikke skorte på noen ting.


– Men vi skal ikke bygge noe luftslott. Vi skal ikke miste vår identitet eller produktet vårt, lover Geir og Vidar, som ikke ønsker å bli en del av de store og maskinelle produksjonssystemene.


Derimot ønsker VLund Bygg å komme inn på boligutvikler-markedet i fremtiden. Ferdigprosjekterte, eller nøkkelferdige hus og hytter er nemlig i vinden som aldri før. Selv om dette er en trend som hovedsakelig baserer seg på Østlandet, tar det trolig ikke så lang tid før den sprer seg til Sørlandet.


– Vi er selvfølgelig veldig interessert i å produsere for eiendomsutviklere rundt om i landet. Her ligger det et stort marked, avslutter Vidar og smiler.Les mer...

2020-10-01 11.00

optice5

Vedlikeholdende ventilasjonsrens minsker brannfaren på kjøkkenet

Artikkel Optice AS utfører ventilasjonsrens over hele Norge, med fokus på kommunale bygg, hoteller og restaurantkjøkken samt borettslag/sameier. – Mange branner i storbyene har startet på kjøkkenet, forteller...
Løvaasmaskin4

Stor og solid entreprenør på Vestlandet går i bresjen for miljøtiltak i anleggsbransjen

Artikkel Med et nyskapende syn på miljø og bærekraft, har entreprenøren Løvaas Maskin AS farget anleggsbransjen grønn og blitt en foretrukken entreprenør på Vestlandet.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  Arkiv