204014w6204014w1204014w2204014w3204014w7204014w5204014w4

Derfor er elementbygg fremtiden

Etter at Vlund Bygg på Lista, startet med elementbygg-produksjon for to og et halvt år siden, har de opplevd en stor vekst i firmaet: – Vi føler dette er framtida, rett og slett.

Det Norske Bransjemagasinet fikk et hyggelig og interessant møte med daglig leder Geir Østensen og gründer Vidar Lund i VLund Bygg. Dette er historien om hvordan et lite snekkerfirma på Lista i Farsund kommune tok en helvending for drøyt to år siden, og ble store på moduler og elementbygg.En bevisst investering
Vidar Lund forteller at det begynte i det små med 340 kvadratmeter og en kran. Etter et år med produksjon var etterspørselen stor, og et valg ble tatt om å utvide til et 1400 kvadratmeter stort lokale med forlenget kranbane og totalt 80 meter med produksjonsbord.


– Vi har gjort investeringer i bedriften som gjør at vi er store i markedet på dette – både lokalt og regionalt. Det er mange som har lyst til å begi seg ut på dette markedet, men det er store investeringer som skal til, forteller Vidar.


Modulsatsingen og investeringen den krevde, var ifølge Geir og Vidar, et bevisst valg for fremtiden.


– Vi føler dette er framtida, rett og slett, fastslår Geir og utdyper:


– I forhold til Europa henger Norge fryktelig langt etter. Alt nedover i Europa er produsert som dette: Man produserer under helt perfekte forhold, på et helt slett underlag, uten påvirkning av vær og vind.Tilpasser alt
Vanligvis har de seks ukers leveringstid på sine elementer. Da får kunden være med og bestemme alt.


Vidar forklarer at flere husleverandører tilbyr hus i element, men at det er store kostnader forbundet med endringer og tilpasninger. Hos VLund Bygg er det i stedet tegningen som ligger til grunn for det ferdige elementet, og alt kan tilpasses etter kundens ønsker.


– Her har vi ingen rammer! Det er ingen fasit eller utgangspunkt, smiler han.


Med gode og lokale samarbeidspartnere som Arkin, Tratec Teknikken, Tjørves Tekniske, Sunde Reparasjon & Vedlikehold, Montér og Byggvell, jobber Vlund Bygg tverrfaglig og effektivt med å gjøre kundenes drømmer til virkelighet. 


– Vi kan tilpasse oss alle produksjoner, vi kan produsere alt og kombinere stål og tre. Det er ikke noen avstand fra «golvet» til prosjektledelse – her er det et mer personlig forhold enn hos de større «fabrikkene», sier Geir og smiler.


Tradisjonell snekkervirksomhet
Totalt er de 12 årsverk i bedriften, og takhøyden mellom kollegaene beskrives som høy. De er alltid på utkikk etter kvalifiserte medarbeidere, og så lenge man er selvgående, dyktig i faget og villig til å stå på, tar Geir og Vidar gjerne imot søknader.  


Men selv om VLund Bygg utmerker seg på elementbygg, utfører de fortsatt like mange oppdrag innen vanlig snekkerarbeid.– Over 50 prosent av våre arbeidstimer er ute på felten på tradisjonell snekkervirksomhet. Men i det segmentet er vi mest lokale, og vi har ingen store vekstambisjoner på den delen, understreker de.  


VLund Bygg setter årlig opp flere hytter i elementer for Eikås Hytter & Hus. Disse hyttene med sine karakteristiske utskjæringer og detaljer byr på spennende utfordringer for Lista-firmaet. Nylig satte de opp en visningshytte for dem som står utstilt på Hytteforumet på Hellerudsletta.


– Det er en stor tillitserklæring, sier en kry daglig leder.


Sunne verdier
Fremtidsvisjonen med elementproduksjonen er å tenke større og bedre. Planen på sikt er å utvide med 350 kvadratmeter og ytterligere 50 meter med bord i produksjonshallen, og forhåpentligvis ansette ytterligere åtte årsverk.


– Da hadde vi virkelig fått avkastning i investeringene, for å si det sånn. Vi må være på tå hev, levere kvalitet og ikke skorte på noen ting.


– Men vi skal ikke bygge noe luftslott. Vi skal ikke miste vår identitet eller produktet vårt, lover Geir og Vidar, som ikke ønsker å bli en del av de store og maskinelle produksjonssystemene.


Derimot ønsker VLund Bygg å komme inn på boligutvikler-markedet i fremtiden. Ferdigprosjekterte, eller nøkkelferdige hus og hytter er nemlig i vinden som aldri før. Selv om dette er en trend som hovedsakelig baserer seg på Østlandet, tar det trolig ikke så lang tid før den sprer seg til Sørlandet.


– Vi er selvfølgelig veldig interessert i å produsere for eiendomsutviklere rundt om i landet. Her ligger det et stort marked, avslutter Vidar og smiler.Les mer...

2020-10-01 11.00

ektrideskole1

Ridning styrker kjernemuskulaturen, bedrer balansen og lindrer smerter

Artikkel EKT Rideskole og Husdyrpark på Ekeberg i Oslo, tilbyr terapi på hesteryggen – basert på en helhetlig kunnskap om mennesker og hest. – Terapiridning er en enestående treningsform for mennesker med nedsatt...
2023Ford_TheNewAll-ElectricFordExplorer_Norway_03-LOW

– Da står man først i køen når den lanseres

Artikkel Var du én av de som likte Ford Mustang Mach-e med den lange rekkevidden, de tøffe linjene og de tekniske finessene? Da kommer du til å elske Fords nye helelektriske Explorer! – Selv om Mustangen var...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv