204014w6204014w1204014w2204014w3204014w7204014w5204014w4

Derfor er elementbygg fremtiden

Etter at Vlund Bygg på Lista, startet med elementbygg-produksjon for to og et halvt år siden, har de opplevd en stor vekst i firmaet: – Vi føler dette er framtida, rett og slett.

Det Norske Bransjemagasinet fikk et hyggelig og interessant møte med daglig leder Geir Østensen og gründer Vidar Lund i VLund Bygg. Dette er historien om hvordan et lite snekkerfirma på Lista i Farsund kommune tok en helvending for drøyt to år siden, og ble store på moduler og elementbygg.En bevisst investering
Vidar Lund forteller at det begynte i det små med 340 kvadratmeter og en kran. Etter et år med produksjon var etterspørselen stor, og et valg ble tatt om å utvide til et 1400 kvadratmeter stort lokale med forlenget kranbane og totalt 80 meter med produksjonsbord.


– Vi har gjort investeringer i bedriften som gjør at vi er store i markedet på dette – både lokalt og regionalt. Det er mange som har lyst til å begi seg ut på dette markedet, men det er store investeringer som skal til, forteller Vidar.


Modulsatsingen og investeringen den krevde, var ifølge Geir og Vidar, et bevisst valg for fremtiden.


– Vi føler dette er framtida, rett og slett, fastslår Geir og utdyper:


– I forhold til Europa henger Norge fryktelig langt etter. Alt nedover i Europa er produsert som dette: Man produserer under helt perfekte forhold, på et helt slett underlag, uten påvirkning av vær og vind.Tilpasser alt
Vanligvis har de seks ukers leveringstid på sine elementer. Da får kunden være med og bestemme alt.


Vidar forklarer at flere husleverandører tilbyr hus i element, men at det er store kostnader forbundet med endringer og tilpasninger. Hos VLund Bygg er det i stedet tegningen som ligger til grunn for det ferdige elementet, og alt kan tilpasses etter kundens ønsker.


– Her har vi ingen rammer! Det er ingen fasit eller utgangspunkt, smiler han.


Med gode og lokale samarbeidspartnere som Arkin, Tratec Teknikken, Tjørves Tekniske, Sunde Reparasjon & Vedlikehold, Montér og Byggvell, jobber Vlund Bygg tverrfaglig og effektivt med å gjøre kundenes drømmer til virkelighet. 


– Vi kan tilpasse oss alle produksjoner, vi kan produsere alt og kombinere stål og tre. Det er ikke noen avstand fra «golvet» til prosjektledelse – her er det et mer personlig forhold enn hos de større «fabrikkene», sier Geir og smiler.


Tradisjonell snekkervirksomhet
Totalt er de 12 årsverk i bedriften, og takhøyden mellom kollegaene beskrives som høy. De er alltid på utkikk etter kvalifiserte medarbeidere, og så lenge man er selvgående, dyktig i faget og villig til å stå på, tar Geir og Vidar gjerne imot søknader.  


Men selv om VLund Bygg utmerker seg på elementbygg, utfører de fortsatt like mange oppdrag innen vanlig snekkerarbeid.– Over 50 prosent av våre arbeidstimer er ute på felten på tradisjonell snekkervirksomhet. Men i det segmentet er vi mest lokale, og vi har ingen store vekstambisjoner på den delen, understreker de.  


VLund Bygg setter årlig opp flere hytter i elementer for Eikås Hytter & Hus. Disse hyttene med sine karakteristiske utskjæringer og detaljer byr på spennende utfordringer for Lista-firmaet. Nylig satte de opp en visningshytte for dem som står utstilt på Hytteforumet på Hellerudsletta.


– Det er en stor tillitserklæring, sier en kry daglig leder.


Sunne verdier
Fremtidsvisjonen med elementproduksjonen er å tenke større og bedre. Planen på sikt er å utvide med 350 kvadratmeter og ytterligere 50 meter med bord i produksjonshallen, og forhåpentligvis ansette ytterligere åtte årsverk.


– Da hadde vi virkelig fått avkastning i investeringene, for å si det sånn. Vi må være på tå hev, levere kvalitet og ikke skorte på noen ting.


– Men vi skal ikke bygge noe luftslott. Vi skal ikke miste vår identitet eller produktet vårt, lover Geir og Vidar, som ikke ønsker å bli en del av de store og maskinelle produksjonssystemene.


Derimot ønsker VLund Bygg å komme inn på boligutvikler-markedet i fremtiden. Ferdigprosjekterte, eller nøkkelferdige hus og hytter er nemlig i vinden som aldri før. Selv om dette er en trend som hovedsakelig baserer seg på Østlandet, tar det trolig ikke så lang tid før den sprer seg til Sørlandet.


– Vi er selvfølgelig veldig interessert i å produsere for eiendomsutviklere rundt om i landet. Her ligger det et stort marked, avslutter Vidar og smiler.Les mer...

2020-10-01 11:00

204009w1

Realistisk, nyskapende og engasjerende e-læring til fagfolk

Artikkel I Trainors virtuelle verden; Electri City, trer fagfolk inn i en realistisk verden med lærerike scenarioer for en ytterst engasjerende opplæring.
204016w3

Ferdig sammensatt kvalitetskjøkken imponerer

Artikkel Keo er den nye utfordreren på kjøkkenet. En utfordrer som virkelig imponerer. – Det har blitt veldig godt mottatt, forteller Kjell E. Olsen, daglig leder og eier av Keo Drammen.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  NaimJosefiw4

  Superdesigner

  Design, teknologi og industri - Naim Josefi skaper magi med stor M.

  Arkiv