gronnindustri1gronnindustri3gronnindustri2gronnindustri7gronnindustri6gronnindustri5gronnindustri4gronnindustri8gronnindustri9gronnindustri10gronnindustri11gronnindustri12gronnindustri13gronnindustri14gronnindustri15gronnindustri16gronnindustri17

Hagegrossisten som leverer raskt og har det meste på lager

Grønn Industri AS i Åros i Asker, er importør av hagerelaterte produkter, og har en lang fartstid som leverandør til store kunder som Hageland, Felleskjøpet og Europris. I det store lageret er det meste på plass, og de kan levere raskt og omgående, slik at kundene slipper å vente når det er høysesong.

Grønn Industri AS ble startet allerede i 1977, da under navnet Fuglesangs Limited. De fikk agenturet på hageproduktene fra Hozelock og drev med importsalg under navnet Fuglesangs Limited helt frem til 1995.


– Da flyttet vi ut til Slemmestad og dannet Grønn Industri AS, som min fetter kjøpte fra Fuglesangs Limited. Der var vi frem til 2008-2009, da vi bygget dette anlegget i Åros – som var det første bygget på dette området, forteller daglig leder Ulf Jaksland, som har jobbet i bedriften siden 1992.I 2019 kjøpte A Invest opp alle aksjene til Ulfs fetter, mens de resterende ti prosentene fortsatt eies av Ulf.


Bra kvalitet til en god pris
Grønn Industri selger alt av tilbehør til hagen, og i dag har Grønn Industri hoved agenturene på merkene Hozelock, Orthex og Vitavia, mens det A Invest-eide selskapet Econova kom inn i 2019, med produkter som Substral, Roundup, porsjonsfrø, gressfrø og jord. Ulf forteller at det går mot et totalforbud mot torvholdig jord, noe som har gjort at de skal fokusere mer på torvfrie alternativer i fremtiden.– Det produseres mer og mer torvfri jord, men i Norge har vi ikke solgt så mye jord enda siden fabrikkene ligger i Sverige og transporten blir dyrere enn jorda. Så nå har vi begynt å se på om vi bare skal selge torvfri jord med tanke på fremtiden.


Grønn Industri jobber hele tiden mot målet om å ha bra kvalitet til en god pris, noe som har sikret dem mange gode og lange kunderelasjoner med en rekke store kunder.


– Hageland, Felleskjøpet, Bondekompaniet, Europris og Megaflis er våre viktigste kunder i dag.Godt rustet med fullt lager
I tillegg selger de noe varer til byggevarehus som Byggmakker, Montér og Jernia, og de har dessuten en lukrativ kontrakt med Mestergruppen. Ulf forklarer at hemmeligheten bak de mange stabile kundeforholdene, er det store fokuset på å gi en knakende god kundeservice.


– Vi har alltid lagt stor vekt på god service, for i dag er det jo slik at mange kjeder kan kjøpe inn varer selv, uten et mellomledd som oss. Derfor er det viktig å levere raskt og hurtig – spesielt i sesong, for det er jo det vi lever av. Derfor har vi også et altfor stort lager i forhold til omsetning. Man pleier å si ti prosent som en tommelfingerregel, men i dag har vi 30 prosent! Det ser jeg som en stor fordel. Vi er godt rustet for neste år også, og kan levere veldig bra, smiler han.Den økende interessen for hagebruk og å dyrke frukt og grønt hjemme, fikk et oppsving allerede et par år før koronapandemien, men under korona tok «dyrk selv»- konseptet helt av. Grønn Industri doblet omsetningen sin i disse årene.


– For bare 6-7 år siden var det eldre mennesker som handlet det vi har her. Mens nå i dag har vi fått en helt ny kjøpegruppe som er mellom 20 og 40 år, og som er veldig interessert i dette med å dyrke selv. Det ser vi også på porsjonsfrø, som frem til for 5-6 år siden hadde et salg som bare hadde gått nedover siden 1980. Hagesentrene vurderte å kutte det ut helt, så lavt var salget! Nå er det plutselig noe av det viktigste de har, konstaterer Ulf muntert.Suksess med eget varemerke
Grønn Industri har også gjort det stort med sitt helt egne varemerke; Norgarden. Gjennom Norgarden, selger de produkter som levegger av bambus, og hageredskap som spader, arbeidshansker og buskestøtter, til kunder som Hageland, Europris, Megaflis og Felleskjøpet. Ulf forsikrer at han selv har reist til Kina flere ganger og besøkt alle fabrikkene som produserer Norgardens produkter, og kan gå god for at fabrikkene ikke benytter seg av barnearbeid.Ambisjonene for 2023 er at de ønsker å bli en stor aktør på porsjonsfrø, gressfrø og jord, i tillegg til drivhus. Ulf ser også at det blir stadig viktigere med en tydelig miljøprofil og bærekraft – noe Grønn Industri skal jobbe hardt for å imøtekomme.


– Vi ser at våre kunder krever mer og mer når det kommer til bærekraft, og det er noe vi alltid prøver å oppfylle fra våre leverandører, avslutter Ulf, som muntert legger til at de tross alt har et navn som passer veldig godt inn i tiden.

Les mer...

2023-02-01 10.00

hagemojaktogfriluft5

En jaktforretning av de sjeldne: Har egen børsemaker på huset

Artikkel Hagemo Jakt og Friluft i Trondheim, er én av de mest fremgangsrike jaktforretningene i Norge. Med en unik kompetanse, egen børsemaker på huset og et stort engasjement for jakt- og friluftsliv, har de blitt...
EWGlass1

Landsdekkende glassaktør: – Vi er store på skreddersydde glassløsninger

Artikkel Den Miljøfyrtårnsertifiserte produksjonsbedriften EW Glass & Plast i Trondheim, har spesialisert seg på skreddersydde løsninger innen glass, plast og beslag. – Vi kan skreddersy det meste, understreker...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  Arkiv