gronnindustri1gronnindustri3gronnindustri2gronnindustri7gronnindustri6gronnindustri5gronnindustri4gronnindustri8gronnindustri9gronnindustri10gronnindustri11gronnindustri12gronnindustri13gronnindustri14gronnindustri15gronnindustri16gronnindustri17

Hagegrossisten som leverer raskt og har det meste på lager

Grønn Industri AS i Åros i Asker, er importør av hagerelaterte produkter, og har en lang fartstid som leverandør til store kunder som Hageland, Felleskjøpet og Europris. I det store lageret er det meste på plass, og de kan levere raskt og omgående, slik at kundene slipper å vente når det er høysesong.

Grønn Industri AS ble startet allerede i 1977, da under navnet Fuglesangs Limited. De fikk agenturet på hageproduktene fra Hozelock og drev med importsalg under navnet Fuglesangs Limited helt frem til 1995.


– Da flyttet vi ut til Slemmestad og dannet Grønn Industri AS, som min fetter kjøpte fra Fuglesangs Limited. Der var vi frem til 2008-2009, da vi bygget dette anlegget i Åros – som var det første bygget på dette området, forteller daglig leder Ulf Jaksland, som har jobbet i bedriften siden 1992.I 2019 kjøpte A Invest opp alle aksjene til Ulfs fetter, mens de resterende ti prosentene fortsatt eies av Ulf.


Bra kvalitet til en god pris
Grønn Industri selger alt av tilbehør til hagen, og i dag har Grønn Industri hoved agenturene på merkene Hozelock, Orthex og Vitavia, mens det A Invest-eide selskapet Econova kom inn i 2019, med produkter som Substral, Roundup, porsjonsfrø, gressfrø og jord. Ulf forteller at det går mot et totalforbud mot torvholdig jord, noe som har gjort at de skal fokusere mer på torvfrie alternativer i fremtiden.– Det produseres mer og mer torvfri jord, men i Norge har vi ikke solgt så mye jord enda siden fabrikkene ligger i Sverige og transporten blir dyrere enn jorda. Så nå har vi begynt å se på om vi bare skal selge torvfri jord med tanke på fremtiden.


Grønn Industri jobber hele tiden mot målet om å ha bra kvalitet til en god pris, noe som har sikret dem mange gode og lange kunderelasjoner med en rekke store kunder.


– Hageland, Felleskjøpet, Bondekompaniet, Europris og Megaflis er våre viktigste kunder i dag.Godt rustet med fullt lager
I tillegg selger de noe varer til byggevarehus som Byggmakker, Montér og Jernia, og de har dessuten en lukrativ kontrakt med Mestergruppen. Ulf forklarer at hemmeligheten bak de mange stabile kundeforholdene, er det store fokuset på å gi en knakende god kundeservice.


– Vi har alltid lagt stor vekt på god service, for i dag er det jo slik at mange kjeder kan kjøpe inn varer selv, uten et mellomledd som oss. Derfor er det viktig å levere raskt og hurtig – spesielt i sesong, for det er jo det vi lever av. Derfor har vi også et altfor stort lager i forhold til omsetning. Man pleier å si ti prosent som en tommelfingerregel, men i dag har vi 30 prosent! Det ser jeg som en stor fordel. Vi er godt rustet for neste år også, og kan levere veldig bra, smiler han.Den økende interessen for hagebruk og å dyrke frukt og grønt hjemme, fikk et oppsving allerede et par år før koronapandemien, men under korona tok «dyrk selv»- konseptet helt av. Grønn Industri doblet omsetningen sin i disse årene.


– For bare 6-7 år siden var det eldre mennesker som handlet det vi har her. Mens nå i dag har vi fått en helt ny kjøpegruppe som er mellom 20 og 40 år, og som er veldig interessert i dette med å dyrke selv. Det ser vi også på porsjonsfrø, som frem til for 5-6 år siden hadde et salg som bare hadde gått nedover siden 1980. Hagesentrene vurderte å kutte det ut helt, så lavt var salget! Nå er det plutselig noe av det viktigste de har, konstaterer Ulf muntert.Suksess med eget varemerke
Grønn Industri har også gjort det stort med sitt helt egne varemerke; Norgarden. Gjennom Norgarden, selger de produkter som levegger av bambus, og hageredskap som spader, arbeidshansker og buskestøtter, til kunder som Hageland, Europris, Megaflis og Felleskjøpet. Ulf forsikrer at han selv har reist til Kina flere ganger og besøkt alle fabrikkene som produserer Norgardens produkter, og kan gå god for at fabrikkene ikke benytter seg av barnearbeid.Ambisjonene for 2023 er at de ønsker å bli en stor aktør på porsjonsfrø, gressfrø og jord, i tillegg til drivhus. Ulf ser også at det blir stadig viktigere med en tydelig miljøprofil og bærekraft – noe Grønn Industri skal jobbe hardt for å imøtekomme.


– Vi ser at våre kunder krever mer og mer når det kommer til bærekraft, og det er noe vi alltid prøver å oppfylle fra våre leverandører, avslutter Ulf, som muntert legger til at de tross alt har et navn som passer veldig godt inn i tiden.

Les mer...

2023-02-01 10.00

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  Arkiv