miljomatter12miljomatter1miljomatter15miljomatter2miljomatter6miljomatter5miljomatter4miljomatter3miljomatter7miljomatter8miljomatter9miljomatter10miljomatter11miljomatter13miljomatter14

Slitesterke og ergonomiske matter forbedrer innemiljøet

MiljøMatter er matteleverandøren som leverer skreddersydde matter til kundenes ulike behov; en slitesterk inngangsmatte til et kjøpesentre, en logomatte til hotellet eller en ergonomisk avlastningsmatte til butikkpersonalet.

Eier og daglig leder Per Ivar Sjøli, har vært aktiv i mattebransjen siden begynnelsen av 2000-tallet. Han jobbet tidligere med innkjøp av matter i et større selskap, men har også drevet egne mattefirmaer – blant annet MiljøMatter AS, som han startet i 2011.Tre forskjellige mattetyper
MiljøMatter er en leverandør av solide og slitesterke matter, med fokus på inngangsmatter, avlastningsmatter og logomatter.


– Jeg fant fort ut at navnet MiljøMatter hadde en fin klang – spesielt siden inngangsmatter og avlastningsmatter går mye på innemiljø, sier Per Ivar og forklarer:


– Har man en ordentlig inngangsmatte, kan man stoppe mye skitt før det kommer inn i bygget, mens avlastningsmatter handler om arbeidsmiljø, slik at man slipper å få vondt i knær og rygg.


I tillegg er flere av mattetypene også miljøsertifiserte, der gummimattene består av minst 50 prosent resirkulert materiale.

Kundene til MiljøMatter er i hovedsak entreprenører, hvor inngangsmattene blir levert til gulvleggere- og byggtapetserere, som benytter mattene i sine prosjekter. Der har MiljøMatter funnet sin plass og er blitt en naturlig samarbeidspartner.Landsdekkende leverandør av matter
Per i dag er det inngangsmattene som står for det største salget, og Per Ivar kan fortelle at han i løpet av årene har levert inngangsmatter til over tusen prosjekter; både store og små.


– Jeg har hatt en del store prosjekter, som Oslo Lufthavn Gardermoen, kjøpesentre og skoler. Det er veldig mange kvadratmeter, og ikke minst mange tonn matter som er blitt levert gjennom årene, konstaterer han.


MiljøMatter leverer matter over hele landet, og Per Ivar har hatt gleden av å ha kunder fra Lindesnes til Svalbard.


– Jeg er mye ute og reiser på prosjekter, og 90 prosent av jobben er å ta de riktige målene ute hos kundene, sier Per Ivar.


Etter måltaking blir mattene produsert ved en fabrikk i Polen, som Per Ivar kjenner godt og som er kjente for å levere topp kvalitet.


– Jeg har et veldig spesielt og bra forhold til fabrikkeieren. Det er veldig bra med tanke på at man får en ekstra god service, og er det noe som må leveres veldig raskt, så klarer vi det! Jeg har også fått være med på å utvikle matter for det norske markedet, siden forholdene ofte er litt annerledes her enn nedover i Europa med tanke på været, forklarer Per Ivar engasjert.Inngangsmattene til det norske markedet er ofte tynnere siden de blir nedfelt i flisene, og en lav matte krever også en ordentlig produksjon og tykkere konstruksjon for at de skal holde lenge.


– For å få mattene mer stabile har jeg lagt inn to ekstra stag inne i profilen, og vil kunden ha en enda mer solid matte, kan en forsterket matte brukes. Da har vi de samme stagene, mens aluminiumveggene er tjukkere og konstruksjonen tåler mer tyngde, opplyser han.


Holder seg fine i 20 år
Mattene har alltid fem års garanti, så lenge man følger anvisningene og anbefalingene for vedlikehold. MiljøMatter har svært få garantisaker, og de gangene en matte blir ødelagt er det ofte snakk om utilstrekkelig vedlikehold av mattene.


– Det samler seg mye småstein og grus som legger seg under matten, og matten utsettes for ekstreme påkjenninger, da kan profilene i verste fall bøye seg. Men om man gjør reint mattene jevnlig og fjerner skitt og småstein under, så sliter man ikke ut en slik matte på 20 år. Det er nesten litt for holdbart, spøker Per Ivar.Avlastningsmatter er MiljøMatters nest største produkt, og kommer i ferdige størrelser, eller på rull med en dybde på 60, 90 eller 120 centimeter. Lengden tilpasses i forhold til ønsket størrelse, og for dem som beveger seg en del rundt arbeidsplassen kan kunden også få avlastningsmattene skreddersydd i produksjonslokalene.


– Jeg har mange butikkjeder som bestiller de samme mattene når de åpner en ny butikk. Det går veldig mye av avlastningsmatter i gummi, og vi har et stort lager med disse, sier Per Ivar.
Logomatter er MiljøMatters tredje bein, og fra et relativt stille marked opplever Per Ivar i disse dager en stor etterspørsel etter mattene som dessuten har et svært vidt kundespekter.


– Mesteparten går til utleiefirmaer som kjøper matter av meg og leier dem ut til andre – for eksempel hoteller. Det er dessverre ingen produsent av logomatter i Norge, men vi har en god produsent med høy kvalitet, og leveringstiden er bare et par uker, sier han.Som eneste ansatt i selskapet, er Per Ivar sikker på at MiljøMatter er der de skal være. Og med tre produkter som utfyller hverandre veldig bra i forhold til omsetning og sesong, ser fremtiden lys ut for matteeksperten, som har over 20 års erfaring med matter.


– Det er flere som selger de samme produktene som jeg, men det er ikke så mange som bare jobber med matter! Det er ganske unikt, konkluderer Per Ivar med et smil.

Les mer...

2023-10-11 15.45

adeptconcept1

KI-revolusjonen: Lysende fremtid for norskutviklet, innovativ regelverksoppfølging for bedrifter

Artikkel KI, Kunstig intelligens, revolusjonerer styringssystem og compliance. Adept Concept AS benytter seg av fremtidens teknologi til å holde seg oppdatert på reviderte regelverk gjennom den skybaserte applikasjonen...
ABC Kontor9

Vestlandets største gjenbruksbutikk for brukte kontormøbler lanserer ny designtjeneste

Artikkel ABC Kontor, er Vestlandets største gjenbruksbedrift innenfor brukte kontormøbler. Med sitt nye designkonsept og egen interiørdesigner, kan gjenbruksbutikken i Fyllingsdalen nå både designe og levere ferdige...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv