mobilehonefoss11mobilehonefoss1mobilehonefoss2mobilehonefoss3mobilehonefoss5mobilehonefoss9mobilehonefoss8mobilehonefoss7mobilehonefoss6mobilehonefoss10mobilehonefoss12mobilehonefoss13

Slik tar Opel og Nissan plass i det grønne skiftet

Mobile Hønefoss, venter i disse dager spent på folkefavoritten Opel Astra, som først kommer som hybrid og deretter som helelektrisk. Denne kommer til å tilbys som både kombikupe og etter hvert stasjonsvogn. – Den treffer nok de aller fleste, mener daglig leder Dennis Rønning.

Mobile Hønefoss har vært en Opel- og Nissan-forhandler hele veien, og startet som den privateide familiebedriften Ringerike Bilsenter, før de ble kjøpt opp av bilkonsernet Mobile i 2018. Daglig leder i Mobile Hønefoss, Dennis Rønning, forteller om en stadig grønnere modellpallett hos både Opel og Nissan; to tradisjonelle bilmerker som lenge har vært viktige for nordmenn. – Bruktbilsalget har aldri vært så bra som det var i fjor, og nybilsalget kom seg etter hvert. Det var en litt rolig start på året, som eksploderte med gode kampanjer fra Nissan og Opel mot slutten av året, forteller en entusiastisk daglig leder.  


Tiltrekker seg en yngre kundegruppe 
Med konsernet Stellantis på eiersiden, har Opel satset stort på et nytenkende design som henvender seg til en stadig yngre kundegruppe. Kundefavoritten Opel Astra har lenge vært en bestselger, med en tradisjonelt sett godt voksen sjåfør, men med den kommende Opel Astra med en elektrisk drivlinje, er forventningene store til at Opel nå vil tiltrekke seg en yngre kundegruppe.  – Den nye Astra kommer først som hybrid og senere som helelektrisk stasjonsvogn. Den treffer nok de aller fleste vil jeg tro! Vi er veldig fornøyde med designet, og der vil man etter hvert se en rød tråd når de andre Opel-modellene kommer, blant annet med den nye «vizor»-fronten som de vil dra med seg gjennom modellspekteret sitt, røper Dennis.  


– Vi er veldig glade i de mange lojale Opel-kundene våre, men det er selvfølgelig gøy å få inn nye kunder også, uttrykker han om det innovative designet som tiltaler stadig yngre målgrupper.  


Da Opel Mokka-e ble lansert under fjoråret, fikk den helelektriske, snertne bilen gode omtaler i dagspressen og strålende anmeldelser fra fornøyde sjåfører. Det samme fikk Corsa-e, som til og med ble kåret til «årets beste kjøp» i Europa i 2020.  


– Corsaen er vi veldig fornøyde med, og det er en lekker bil med en god rekkevidde i sitt segment, som treffer de aller fleste. Skal du ha større bil må du opp i både pris og rekkevidde, men i denne størrelsen treffer den de aller fleste, fastslår Dennis.  


Opel har også en full varebil-range, både elektrisk og fossilt med Combo-e, Combo, Vivaro-e, Vivaro.


Årets mest solgte bil har minst feil
En annen fulltreffer i markedet, har vært den legendariske elbilen Leaf fra Nissan, som i flere år på rad har blitt kåret til årets mest solgte elbil i Norge.  – Dagbladet hadde en test i fjor over biler med færrest feil på EU-kontroll, og der kom Nissan Leaf på andre plass, og Nissan Leaf første generasjon på åttende plass! Leaf er ikke bare populære biler med en god rekkevidde som treffer de fleste behov, men det er veldig bra biler også, konstaterer Dennis med et smil.  


Når Nissan Leaf snart kommer med en facelift, gjør de noen endringer på software og design. De første bilene er ventet for salg nå til sommeren.  


Selv venter Dennis spent på nye Nissan Ariya, som allerede har resultert i en solid bunke med forhåndsbestillinger fra interesserte Hønefossinger. Nye Ariya vil komme i to utgaver som trekker på både to og fire hjul; 63 kilowatt og toppmodellen 87 kilowatt.  


– Her på Hønefoss går det stort sett i firehjulstrekk, men vi regner med å selge mye av begge. Men når du får en liten SUV som har god plass og som er toppmoderne, med masse ekstrautstyr, et tøft design, hengervekt på 1 500 kilo, med inntil 50 mil rekkevidde og firehjulstrekk, så treffer du markedet, spesielt til den prisen, teknologien og et moderne design, skryter Dennis.Gode kundeforhold 
For Mobile Hønefoss er kundebehandling svært viktig, og de 16 ansatte jobber hardt for å være en totalleverandør for sine kunder. Og i en by som er så liten at man kjenner igjen sin bilselger utenfor bilbutikken, er det kanskje enda viktigere å skape gode og varige kunderelasjoner. 


– Det er jo kundene vi lever av, og målet vårt er ikke nødvendigvis bare å selge én bil, men å skape nye kunderelasjoner. Samtidig jobber vi knallhardt hver eneste dag med å ivareta eksisterende kunderelasjoner. Vi scorer veldig bra på kundeservice, og Hønefoss er jo en liten by, så vi møter iblant kundene våre på butikken og i andre settinger, så det er veldig gøy, smiler han.

.  

– Vi på Mobile Hønefoss fortsetter arbeidet målrettet mot å ta den markedsandelen merkene og modellene våre fortjener, med et solid konsern i ryggen og importører med like høye og tydelige ambisjoner som oss, avslutter Dennis.  


Les mer...

2022-04-01 09.30

newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  Arkiv