robertstrafikkoppläring1robertstrafikkoppläring2

– Ta en kjøretime så tidlig som mulig

Veien til førerkortet kan være både lang og kronglete. Dette er kjørelærer Robert Ellingsgaards oppfordring til ungdommer som vil ha «lappen» på 18-årsdagen.

Roberts Trafikkopplæring ligger i hjertet av Vanse sentrum i Farsund kommune. Her tilbys trafikalt grunnkurs og førerkort klasse B. Trafikkskolen drives av den unge og engasjerte trafikklæreren Robert Ellingsgaard.


– Ideen kom da jeg begynte å studere til å bli trafikklærer i Stjørdal i 2012. Jeg syntes at kjørelærer virket som et greit yrke, og jeg hadde en fjern drøm om å en gang kunne starte for meg selv og være min egen sjef, smiler han.Kommer billig unna

Da muligheten bød seg satte Robert i gang prosessen med å etablere trafikkskolen. Nå er det nesten ett og et halvt år siden han åpnet dørene til trafikkskolen for første gang, og pågangen er stor. Her i området er det nemlig jungeltelegrafen som gjelder, og Roberts Trafikkopplæring har et godt rykte.


– Tilbakemeldingene jeg får er at jeg er effektiv og at det er veldig positivt at jeg plukker opp elevene der de er. Mange blir også veldig overrasket når de ser sluttsummen etter at de er ferdig med førerprøven, sier Robert. Dette er jo bare en ekstra positiv ting, at førerkortet ikke trenger å koste mer enn høyst nødvendig.

Effektiv opplæring
Han oppfordrer elevene sine til å øve mye hjemme og komme tilbake til trafikkskolen når de selv føler at de er klare for å gå videre til neste trinn. Da kan han se hvordan de ligger an i forhold til læreplanen. Hvis det ser bra ut så går man videre til neste delmål eller neste trinn i opplæringen. Slik holdes kostnadene nede, og sjansen øker for at de yngste elevene får «lappen» i tide til 18-årsdagen.


– Ta en kjøretime så tidlig som mulig for å få input fra en kjørelærer i forhold til hva du kan øve på. Kjør hjemme i kanskje fire måneder og øv deg på det du får tilbakemelding på, så kan du komme tilbake og ta en kjøretime for å se hvordan du ligger an. Er det godt nok, så går vi videre til neste trinn, forklarer kjørelæreren engasjert.


Han understreker viktigheten av å kjøre så mye som mulig utenfor trafikkskolen.


– Om man ikke har mulighet til å øve hjemme og jeg må stå for kjøringa, så vil selvsagt kostnadene øke, og førerkortet vil koste mer enn det kanskje hadde trengt. Men jeg er her for deg, og kjører så mye sammen med deg som du ønsker!


Stor pågang
Robert driver trafikkskolen helt selv, men er veldig fleksibel og strekker seg langt for å finne en tid som passer skoleelever spesielt. Han har arbeidsdager som noen ganger strekker seg fra syv på morgenen til klokka åtte på kvelden.– Hvis du gjør jobben din og kikker i din timeplan, så skal jeg gjøre jobben min og kikke i min timeplan, sier han med et smil.


I klasserommet til trafikkskolen, er det vanligvis plass til 16 elever. Men så kom koronaen og snudde alt på hodet. Nå er det restriksjoner i forhold til førstehjelpskurs, og det må være minst én meter mellom elevene.

– Jeg ble nødt til å stenge ned helt fra 13 mars til 10 mai. Det var skremmende å plutselig ikke skulle få noe omsetning, for jeg visste jo ikke hvor lenge dette kunne vare. Så jeg tok ut så lite lønn som mulig for å beholde så mye som mulig i firmaet, forteller Robert.


Nå råder det heldigvis bedre tider, og i dag har Robert fulle ordrebøker med elever som ønsker å ta førerkort. Dette fører dessverre til litt ventetid for å kunne få starte opp med føreropplæringen.


– Hvis trykket fortsetter sånn som dette, så trenger jeg nok en til her, smiler han.


Til sist ett tips fra Robert:


– Følg myndighetenes råd og å starte opplæringen så tidlig som mulig. Da er det mye større sjanse for at du kan få førerkort den dagen du fyller 18 år!

Les mer...

2021-02-01 09.45

smarttruck4

Banebrytende teknologi: Dette er de store fordelene med elektriske trucker

Artikkel Miljøvennlig, trygt og svært tidsbesparende: De nye elektriske truckene er kommet for å bli! – De er 100 prosent vedlikeholdsfrie, og én av mange fordeler med litium er at man kan pauselade, forteller...
metacon1

Landsdekkende stålentreprenør fyller 25 år

Artikkel Metacon AS, vokser seg stadig større med leveranser av stålentrepriser over hele Norge, takket være sin mangeårige kompetanse på stålbygg. – Vi har vokst veldig, sier Tony Øvrevik, daglig leder og ansvarlig...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  Picture1

  Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

  I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  sport24

  Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

  Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv