195035w4195035w3195035w2195035w1

En spennende opplevelse for kunden

Helset Møbler på Hamar, har blitt drevet av familien Helset i over 60 år. Her finner man fortsatt kvalitetsvarer og god gammeldags kundeservice!

Morten S. Helset er tredje generasjon i familiebedriften Helset Møbler på Hamar. Bedriften ble stiftet under navnet Brødrene Helset i 1955 av brødrene til Mortens bestefar; Karsten og Erling Helset. De kom fra Sunnmøre og ned til Hedmark med en drøm om å starte møbelproduksjon i etterkrigsårene. 


– De fokuserte på kommoder og skatoll i teak, som de solgte både i Norge og Sverige. Etter hvert ble produksjonen erstattet med butikk, og de hadde flere utsalgssteder i Mjøsenområdet, kan Morten fortelle. 


Selv startet han i familiebedriften i 1989 hos sin onkel; Edvin Helset, da han kun var 17 år. Edvin ble i sin tid opplært av sine onkler, og slik har bedriften mer eller mindre gått i arv fra onkel til nevø i flere årtier. I 2003 sluttet imidlertid Helset i møbelbutikken til onkelen og gikk over til reklamebransjen. Tre år senere ble onkelen syk, og Morten bestemte seg for å kjøpe opp butikken og gå inn i rollen som eier. Når det nå har blitt 2020, har han drevet en fremgangsrik butikk i over 13 år!


– Vi er en familiebedrift på godt og vondt - noen ganger kan vi nesten bli litt for mye familie, sier Morten med en liten latter. 


Både kona; Anne-Maren, samt barna Viktoria og Markus, er med og jobber i butikken. Familien Helset driver møbelforretningen med service og kvalitet i høysetet. De har bestandig hatt fokus på ordentlige kvalitetsvarer som ikke alle andre har. De tilbyr gratis levering og bistår med monteringshjelp dersom kunden ønsker det. 


– Som en frittstående forretning har du ingen kjedekomité som dikterer vareutvalget ditt. Vi har mange leverandører som vi i utgangspunktet er alene om, og vi prøver å unngå å ha det samme som de andre rundt oss. 



Hele butikken fremstår som en handelsopplevelse litt utenom det vanlige. Det tre etasjer store bygget består av to etasjer med møbler, et reste-loft og fullt lager i kjelleren. Butikken er utformet på en måte som gjør at kunden må vandre rundt i kriker og kroker for å få med seg alt. 


– Det er gjort bevisst fordi vi vil oppleves som en litt annerledes butikk med et annet utvalg. Det kan være en spennende opplevelse for kunden i stedet for alt på en flate. Men for oss som jobber her er det litt av en utfordring; vi må jo legge løypa sånn at du får med deg alt, smiler han, og avslører at de brukte to år på å få til den riktige butikksammensetningen. 


Morten ser at det er helt andre tider på møbelmarkedet enn det har vært tidligere. Helset Møbler har gått fra å ha flest godt voksne kunder, til også å ha en yngre kundegruppe. Bevisstgjøringen rundt miljø og kvalitet, har gjort at dagens generasjon ser seg om etter kvalitetsprodukter med lang levetid. 


– Vi har ikke de rimeligste varene her, men jeg er overrasket over hvor mange av de unge i etableringsfasen som handler kvalitetsvarer og bruker mange penger på møbler. Vårt inntrykk er at vi blir et annerledes og mer spennende alternativ til alle kjedebutikker som finnes overalt.



Tøff konkurranse på Hamar, gjør at Helset møbler også søker til andre områder for omsetning. Det resulterte i at de nå har en nyåpnet møbelbutikk i Solvesgate på Flisa, der går det så det griner, smiler Morten avslutningsvis.




Les mer...

2020-01-10 12.00

mestertak2

Best på fremdrift: Denne taktekkerbedriften får til det umulige

Artikkel Mestertak AS er stolt av å være ditt foretrukne taktekkerfirma som betjener både bedrifter og private.
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
Hjemmeside

    Kontaktinformasjon

    • HELSET MØBLER
    • Facebook
    • Instagram
    • Telefon:
      62 54 16 80
    • Adresse:
      Vangsvegen 185, 2321 Hamar
    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv