tanktransportost5tanktransportost1tanktransportost2tanktransportost6tanktransportost4tanktransportost3

Dette tanktransportfirmaet fra Hedmark er litt utenom det vanlige

Familiebedriften Tanktransport Øst på Hamar driver tanktransport på gamlemåten, og kjører blant annet faste oppdrag for Synnøve Finden. – Vi har mange faste kunder som har vært med siden 1994-1995, forteller daglig leder Amund Wiken.

Amund Wikens far; Tore M. Wiken, startet med transport allerede i 1974. Det begynte først i det små, men etter hvert ble de større og større. Etter noen år ble transportfirmaet Tore M. Wiken Transport AS solgt til et annet transportfirma, og Tanktransport Øst ble deretter startet som et rendyrket tanktransportfirma.


– Bakgrunnen til at vi valgte å selge firmaet og starte Tanktransport Øst, var at faren min ble syk og jeg ble sittende igjen med mye selv, forteller Amund Wiken, daglig leder i Tanktransport Øst.Fra myse til bilvrak
Amund, som nærmest ble født og oppvokst i familiebedriften, har vært med hele veien, fra at de bare drev med transport til de ble store på tanktransport i 1994.


– Tanktransport-delen bunner fra 1994-1995, da Synnøve Finden startet meieri på Alvdal. De har vært hovedsamarbeidspartneren vår siden den gang, og primært kjører vi for Synnøve Finden i Alvdal og Namsos, der de har meierier, utdyper Amund.


I tillegg til å drive med ren tanktransport, kjøper Tanktransport Øst dessuten myse fra Synnøve Finden som de selger videre til egne kunder, som blant annet bruker det til å blande med kraftfôr og vann i våtfôringsanlegg.– Vi har mange faste kunder som har vært med siden 1994-1995. Det er litt utenom det vanlige, smiler Amund.

Foruten å kjøre sine faste ruter for Synnøve Finden, kjører Tanktransport Øst også en del bilvrak fra biloppsamlingsplasser, som blir kjørt videre til foredling. I tillegg transporterer de også rørprodukter og stål; spesielt armeringsjern.


– Det har bydd seg noen sjanser oppgjennom, så vi har fått litt andre ting å drive med. De siste tre årene har jeg ansatt fire nye, og nå er vi ti ansatte på ti biler, forteller Amund.


Skryter av de ansatte
Amund Wiken er ikke den typiske sjefen som sitter bortgjemt på kontoret, han kjører helst selv og er ikke redd for å ta i et tak. Han vil helst ikke kalle seg sjef, og mener at alle gjør en like god jobb i bedriften. Amund kan ikke skryte nok av sine ansatte, som han mener at han har mye å takke for.– Vi har et godt arbeidsmiljø og har det bra på jobb. Jeg har kjempeflinke folk, det må jeg bare si! Hadde jeg ikke hatt dem, så hadde ikke dette gått an å drive med, rett og slett. Jeg ønsker ikke at mine ansatte skal kalle meg for sjef, for jeg er deres kollega på lik linje med dem. Det fungerer veldig fint, og de er veldig flinke, skryter han.


Holder koken
Selv om det er usikre tider i mange bransjer nå om dagen, beholder Amund roen og tror at de langvarige samarbeidene de har med aktører som både er store og solide, vil komme dem til gode i fremtiden.


– Vi har en fordel i at vi kjører for en fast, stor oppdragsgiver på stål i Mo i Rana, og derfor har vi også hatt nok å gjøre hele tiden. Vi driver litt på gamlemåten og er jo hedmarkinger, så vi liker at det går på det jevne, avslutter han og trekker på smilebåndet.


Les mer...

2022-11-01 13.00

kameleonrobots2

Slik bidrar samarbeidende roboter til et bedre arbeidsmiljø

Artikkel Kameleon Robotics, er distributør av samarbeidende roboter fra de danske robotprodusentene Universal Robots og MiR.  Ved hjelp av avansert sikkerhetsteknologi innebygget i robotene, kan slike roboter arbeide...
nsi3

Unik stansefabrikk tilbyr alt under ett tak

Artikkel Norsk Stanseindustri AS, leverer blant annet komplette løsninger innen modulbasert billinnredning, som både tegnes, produseres og monteres ved fabrikken på Skedsmokorset. – Bilforhandlere og importører...
Til Facebook-siden

  Kontaktinformasjon

  • TANKTRANSPORT ØST
  • Epost
  • Facebook
  • Telefon:
   917 78 565
  • Adresse:
   Elvesletta 36, 2323 INGEBERG
  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  Arkiv