oxeprosjekt1oxeprosjekt2oxeprosjekt3oxeprosjekt4

Innovativt prosjektselskap skaper fremtidens næringsbygg

Prosjektstyringsselskapet Oxe Prosjekt AS, har en prosjektlederrolle og jobber i tett samarbeid med byggherrer og entreprenører med oppussing, modernisering og optimalisering av næringsbygg. – Holdningen vår er alltid: «ja, det skal vi løse», understreker daglig leder Espen Klein.

Oxe Prosjekt AS, har sitt utspring fra eiendomsforvalteren Vaxa Property AS. Selskapet ble en realitet i 2021, da man så at mange av byggeprosjektene man leverte prosjektledertjensester fra prosjektavdelingen i Vaxa Property AS var komplekse, og krevde et eget selskap med et dedikert team for å ivareta gårdeier og leietakernes behov under byggeprosessen.


– Vi så at vi ble veldig involverte i prosjektene med budsjettramme fra 5-150 millioner. I denne prisklassen erfarte vi at leverandør og entreprenører har god fagkunnskap på sine felt, men ikke har erfaringen til å sette sammen prosjektering og de respektive fagfelt til komplette gode prosjekter. Vi som står bak Oxe Prosjekt så at det var gode muligheter til å levere en tjeneste markedet og kundene etterspør, men som det er vanskelig å få dekket, forteller daglig leder Espen Klein.Oppfyller alle krav
Espen, som selv er utdannet ingeniør og tømrer, utvikler et rendyrket prosjektstyringsselskap med fokus på å se det store bildet, gjennomføringsevne og fremtidens behov sammen med et dyktig team med ingeniører. Teamet består av personer med forskjellig erfaring fra byggebransjen, samt nyutdannede. Sammen med Vaxa Property og spesielt ESG- og transaksjonsavdelingen klarer Oxe Prosjekt å fylle de rollene de trenger, men Espen poengterer at de alltid søker etter flere folk med relevant erfaring.


Nedslagsfeltet til selskapet er hovedsakelig Stor-Oslo i retning Drammen, og man går nå mer mot å utvide nedslagsfeltet og flere kunder.


– Vi har hatt flere næringsbygg som er såkalte kombinasjonsbygg. Vi pusset blant annet opp et anlegg i Drammen på 2000 kvadratmeter med bar, bowling og restaurant, i kombinasjon med at det ble bygget og pusset opp noen tusen kvadratmeter med kontorlokaler. 


Nå rett over ferien overleverte Oxe ca 4000 kvm skole (Oslo VO Hovinbyen). Dette er et nytt voksenopplæringssenter innen yrkesfag i Oslo.


Oxe Prosjekt har også stadig flere prosjekter som går ut på oppgradering av byggets eksisterende anlegg, ventilasjon og tekniske rom, og sørger samtidig for at alt oppfyller alle gjeldende og fremtidens krav.– En skole har for eksempel strengere krav til klima og lys, og vi bygger veldig mye typiske kontorer hvor vi river betong innvendig og erstatter med nytt. Litt av profilen vår er at det skal bygges ordentlige bygg som tåler å stå i mange år og at bygget står seg rent teknisk. Det skal gjennomføres ordentlig, fastslår Espen.


Her på huset har man også god erfaring med å bytte ut tekniske anlegg som ventilasjonsaggregat og oppgradering av kjøle- og varmesentraler – mens byggene fortsatt er i drift.


– Det kan «alle» gjøre, men vi legger ekstra stor vekt på å involvere teknisk forvaltning og leietaker slik at alle forstår hva som skjer, og å finne løsninger som gjør at man kan bruke byggene på en fornuftig måte mens vi holder på, poengterer Espen.


Sunn verdi for fremtiden
Bærekraft er en sentral og viktig del av Oxe Prosjekts vei mot fremtidens bygg. Teamet i Oxe Prosjekt jobber tett sammen med forvaltningen og kundene, og har en tydelig bærekraftprofil med å modernisere og oppgradere bygningsmassen slik at den tilfredsstiller fremtidens krav.


– Ofte blir det også energioptimalisering inne i bygningen samt tyngre, tekniske oppgraderinger når man er i gang. Bærekraft blir mer og mer dagsaktuelt, og nå får man snart ikke lov til å bygge «dårlige bygg», heldigvis, sier Espen og smiler. Det gjør at prosjektene får en god vinkling med en sunn verdi for fremtiden, konkluderer han.


Espen forteller videre at de har et godt samarbeid med store konsulenthus som presenterer flere valgmuligheter for kunden. På denne måten får Oxe Prosjekt presentert det hele på en god måte til byggherrene, noe de har fått særdeles mange positive tilbakemeldinger på fra leietakere.


– Vi får høre at leietakerne blir involverte på en fornuftig måte og blir presentert med de valgene de må ta. De er fornøyde med oppfølging av valg underveis med alt fra veggtepper til belysning, forteller Espen, som utdyper at de kan tilpasse det meste for kunden i samarbeid med eksterne interiørarkitekter.Holder budsjetter
Oxe Prosjekt har dessuten utviklet en økonomisk modell som gir dem mulighet til å gjennomføre prosjekter som er rimeligere for kunden. Slik kan de også tilpasse produktet underveis, og i tett samarbeid med byggherren og prosjektlederen blir handlingsveien kort.


– Vi prøver å løse alt innenfor budsjettrammen vi har gitt, og skal vi løse et ønske kan vi på den faglige biten finne alternativer og få til en endring – samtidig som vi holder budsjetter, understreker Espen.


Med en sunn og god vekst ligger fremtiden godt til rette for prosjektstyringsselskapet på Lysaker, som vil gjøre alle til lags med sin positive holdning.


– Holdningen vår er alltid: «ja, det skal vi løse!» Vi skal være ryddige, ordentlige og opplyse om alt. Og i disse nye økonomiske tidene, er det nok mange som er ekstra fornøyde med at vi har en modell som holder budsjettet, avslutter Espen med et smil.

Les mer...

2023-09-05 15.15

coretrek2

Ny AI-løsning gir stor verdi for nettbutikker

Artikkel Techselskapet CoreTrek AS, tilbyr avanserte løsninger som dekker hele den digitale kundereisen. Med innovative og nyskapende applikasjoner og løsninger i sitt repertoar, lanserer CoreTrek nå kronen på...
aritma3

Fra Telepay til ISO 20022: Dette er løsningen for en sømløs overgang

Artikkel Aritma AS er en betydelig aktør innen finansiell infrastruktur. Aritma tar seg av datakonverteringen og gjør betalingsprosessen mer forutsigbar og smidig for bedrifter i møte med bankenes overgang fra...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • OXE PROSJEKT AS
  • Mail
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   93 40 64 04
  • Adresse:
   Philip Pedersens vei 20, 1366 LYSAKER
  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  Arkiv