designa_2designa1designa_3designa_4designa5designa10designa9designa7designa6

Dette er dansk design på sitt beste!

Den danske kjøkkenprodusenten Designa, er en fulltreffer på det norske markedet med rene linjer og en minimalistisk stil. – Dansk design er noe som treffer det norske markedet godt, fastslår interiørkonsulent og eier, Trine Lise Helleseng ved Designa Kristiansand.

Designa Kristiansand ligger på Sørlandstunet i Sørlandsparken; et område som av noen kalles for «kjøkkentunet» på grunn av de mange kjøkkenleverandørene som ligger side om side.  


Den danske kjøkkenprodusenten, som ble etablert allerede i 1992, produserer sine kjøkken i fabrikken i danske Kjellerup, og har et bredt sortiment, høy kvalitet og attraktive priser. Norge har med tiden blitt et viktig marked for Designa, og her vokser man stadig.  


Designa Kristiansand er én av de rett over 20 butikkene som man har etablert i Norge, og her styrer de to engasjerte interiørkonsulentene Trine Lise Helleseng og Heidi Strand Hodne, en flott kjøkkenforretning basert på et franchisebasert eierskap.  – Designa ønsket nye partnere, og da gikk vi inn for å søke siden vi begge to hadde et ønske om å drive for oss selv etter en del år i bransjen. Etter noen runder fikk vi sjansen til å starte opp denne butikken for fire år siden, forteller Trine innledningsvis. 


Vet hva kunden vil ha 
Heidi kan fortelle at de bestemmer det meste selv; alt fra vareutvalg til utstilling. For det som selger godt i andre byer, trenger ikke nødvendigvis å gjenspeile smaken til Kristiansands innbyggere. Både Heidi og Trine kjenner markedet godt, og vet som oftest hva kundene vil ha.    


– Dansk design er noe som treffer det norske markedet godt med de rene linjene. Vi har et bredt sortiment i alle prisklasser – fra det rimeligste til det mest eksklusive. Vi kan også skreddersy det meste, så de som ønsker et personlig og tilpasset kjøkken treffer vi veldig godt, sier Heidi og smiler.  


Her ved Designa Kristiansand, går det mye av naturmaterialer, tre og linoleum. Av farger er det grønt og sandfarger som er ekstra populært, ofte i kombinasjon med tre, og Designa er faktisk én av få kjøkkenleverandører som lar deg velge akkurat din favorittfarge på kjøkkeninnredningen!  – Vi har et bredt spekter av farger, og kan levere i hvilken som helst farge innen NCS-fargekoder. Farger er mer «inn» i interiøret generelt nå, og folk velger litt mer hva de selv synes er fint istedenfor hva alle andre ville syntes var fint – det er utrolig gøy, sier Trine muntert.  


Minimalistisk og stilrent 
Designas kjøkken kjennetegnes altså av sine enkle, stilrene linjer. Designa har en minimalistisk, nordisk stil på sine kjøkken, som virkelig lar materialene få komme frem. Og som Heidi sier: det er et hav av muligheter på material-fronten slik at man kan tilpasse kjøkkenet til akkurat ditt behov.  


– Kjøkken er faktisk veldig individuelt, det er ikke som å kjøpe en bil og tenke tilleggsutstyr. Det finnes ingen standardkjøkken, poengterer Heidi.  De to interiørkonsulentene forteller at det er viktig å gjøre et grundig forarbeid før man begynner å tegne opp kjøkkenet. Det aller viktigste er å sette opp et budsjett, og tenke over hva som fungerer godt i dag på kjøkkenet ditt, og hva som trenger å utbedres på det nye kjøkkenet.  


– Det er veldig viktig å bruke god tid før man bestemmer seg, og se seg rundt på markedet og se hva som finnes av ulike materialer og løsninger. Og ikke minst velge hva man liker selv! 


Noen er i den posisjonen at de begynner å tegne kjøkkenet først, og resten av huset etterpå sammen med arkitekten. Heidi og Trine forteller at de gjerne setter opp et møte med kunden for å høre hva de ønsker, og de kommer mer enn gjerne på hjembesøk i hele Agder. 

 

– Da får vi sett rommet, huset, lyset og stilen ellers på møbler og interiør. Vi har begge studert interiør og har bakgrunn innen interiørdesign, og det bruker vi veldig når vi setter opp kjøkken, sier de drevne interiørkonsulentene. – Vi bruker mye tid på hver kunde for å tilpasse det helt personlige. Det er en prosess, og vi legger mye arbeid i hvert prosjekt, understreker Heidi. 


Liten og personlig kjøkkenforhandler 
Per i dag er det kun Heidi og Trine du møter ved Designa Kristiansand. Men å montere kjøkken, det overlater de helst til innleide møbelsnekkere.  


– De er veldig flinke! Kjøkken er jo ikke legoklosser som mange tror, det er mange tilpasninger som skal til, forteller Trine. 


De blide interiørkonsulentene røper at de ønsker å forbli små og holde Designa Kristiansand lite og personlig, og det ser det ut til at de aller fleste kunder setter pris på også.  


– Vi har masse fornøyde kunder, så det er vi veldig glade for. Ikke bare har vi veldig gode produkter, men jeg tror veldig mange setter pris på den prosessen de blir møtt med her, i forhold til at vi går veldig inn i hva de ønsker, smiler Heidi avslutningsvis.  

Les mer...

2022-01-01 12.30

sympa2

Helhetlig HR-system forenkler hverdagen til HR-avdelingen

Artikkel Med en samlet oversikt over sine ansatte, får både bedriftsledelse og HR en helt ny arbeidshverdag med det digitale HR-systemet til Sympa. – Det hjelper hele bedriften til å ta avgjørelser basert på...
float1

Trendy utendørsaktivitet kombinerer velvære med det sosiale

Artikkel FLOAT sauna AS tilbyr en velværeopplevelse utenom det vanlige. Både turister og innbyggere valfarter til den populære utendørsbadstuen som ligger ved gjestebrygga på Granholmen i Sandefjord. – Det er en...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  Arkiv