kvänumtons1kvänumtons2kvänumtons3kvänumtons4kvänumtons8kvänumtons7kvänumtons6kvänumtons5

Miljø, bærekraft og ekte håndverk: Det finnes mange grunner til å velge et Kvänum-kjøkken

Som en sterk kontrast til de store møbelkjedenes lavpriskjøkken, produserer Kvänum Kjøkken småskalaproduserte håndverkskjøkken med miljøet i fokus. – Det er fortsatt veldig mange hender som bidrar når et Kvänum-kjøkken lages, konstaterer Elisabeth Bech Bjune i Kvänum Kjøkkenstudio Tønsberg AS.

Elisabeth Bech Bjune, åpnet Kvänum Kjøkkenstudio Tønsberg i 2014 etter å ha forelsket seg i den sjarmerende kjøkkenprodusenten. Da hun skulle flytte et par år tidligere, falt valget nemlig på et kjøkken fra Kvänum, og den svenske kjøkkenprodusenten tok faktisk kontakt med Elisabeth fordi de likte kjøkkenet hennes så godt. 


– Det var et kjøkken som jeg stort sett tegnet selv, og så syntes Kvänum at det ble så fint at de ønsket å bruke det i sin markedsføring! Da ble jeg på en måte kjent med Kvänum, og vi hadde en dialog om en butikk som lå i Tønsberg før, og som hadde blitt borte. I den prosessen kom det opp en mulighet å starte en Kvänum-butikk i Tønsberg, og da tok jeg den muligheten, forteller Elisabeth muntert.  


Løsningsorienterte håndverkere
I Tønsberg etablerte hun Kvänum Kjøkkenstudio i flotte, stilfulle lokaler. – Det var én av forutsetningene; at de riktige lokalene var til stede, for jeg syntes at Kvänum fortjente et fint lokale og en fin lokasjon, smiler Elisabeth. 


Kvänum Kjøkkenstudio Tønsberg, består i dag kun av Elisabeth – i nært samarbeid med en utrolig flink håndverkerduo som har jobbet fast med montering av kjøkken for Elisabeth siden oppstarten.   


– De er superdyktige! Ole er snekker, og Anders både maler og snekrer. De er løsningsorienterte og nøyaktige, og jeg får ofte høre ting som «Å, de håndverkerne dine er så fantastiske!». De er nøkkelen til suksess, helt klart, skryter hun.  


Velger Kvänum av hensyn til miljøet 
Kvänum Kjøkken, produseres i Kvänum i Sverige. Det er ekte håndverkskjøkken som står i kontrast til flere store kjøkkenprodusenter der maskiner er involvert i produksjonsprosessen.  


– Kvänum har på en måte tatt vare på mye av håndverket. Det er fortsatt veldig mange hender som bidrar når et Kvänum-kjøkken lages. Kvänum har fokus på alle ledd, noe som kommer kundene til gode. Vi er opptatt av miljø og bærekraftighet, så når du setter inn et Kvänum-kjøkken, så gjør du det fordi du vil ha et kjøkken i 30 år, fastslår Elisabeth. Veldig mange tror at man må betale rundt en million for et Kvänum-kjøkken, men Elisabeth er nøye med å informere kundene som kommer inn til henne for første gang, at et gjennomsnittlig ferdigmontert kjøkken inkludert hvitevarer og benkeplater, ligger på rundt 600 000 kroner.  


– Det som er spesielt hyggelig er når mange yngre mennesker som ikke har de store budsjettene, likevel velger Kvänum fordi de ønsker å satse på noe som er langsiktig med tanke på miljøet. Kvänum-kjøkken er kostbart, men det er en stor skala å velge mellom, understreker hun.


Kvalitet foran kvantitet 
For Elisabeth er det ikke mange salg som lokker mest. Det er kvaliteten på det som blir levert som er det aller viktigste.  – Det viktige for meg er at kundene blir fornøyde, så jeg har heller færre gode prosjekter enn å ha masse. Jeg har ingen ambisjoner om å bli større, og jeg ønsker å holde på dette lille unike. Det er min drøm, smiler Elisabeth avslutningsvis. 

Les mer...

2021-09-01 08.15

kviklillestrom10

Har du hørt om samtalekjøkken?

Artikkel Med Kviks smarte løsninger og systemer, kan du samle hele familien på kjøkkenet. – Kjøkkenet blir felles, og man bruker det til alle anledninger, forteller Jonny Groth, daglig leder i Kvik Lillestrøm...
elektro-team2

Elektrikerens beste tips for å unngå branntilløp

Artikkel Den Telemarksbaserte elektrobedriften Elektro Team, gir deg de beste rådene for å unngå både branntilløp og kluss med forsikringen om uhellet skulle være ute.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  solvangrevisjon1

  Statsautorisert revisor Asbjørn Solvang: – Revisor bør brukes til mer enn bare tall og regnskap

  Solvang Revisjon har en lang tradisjon med revisortjenester for små og mellomstore bedrifter.   – Det kan være nyttig å bruke en revisor til mer enn bare en som kontrollerer, opplyser Asbjørn Solvang, daglig leder i Solvang Revisjon AS.

  freshinteriør3

  Unike kjøkkenforretninger er først ute med trender

  Opptatt av trender og alltid på jakt etter det nyeste? Da bør du stikke innom Fresh Interiør! – Leverandørene våre skaper ofte trender istedenfor å kopiere de, forteller daglig leder Morten Winterstad.

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  Arkiv