kvänumtons1kvänumtons2kvänumtons3kvänumtons4kvänumtons8kvänumtons7kvänumtons6kvänumtons5

Miljø, bærekraft og ekte håndverk: Det finnes mange grunner til å velge et Kvänum-kjøkken

Som en sterk kontrast til de store møbelkjedenes lavpriskjøkken, produserer Kvänum Kjøkken småskalaproduserte håndverkskjøkken med miljøet i fokus. – Det er fortsatt veldig mange hender som bidrar når et Kvänum-kjøkken lages, konstaterer Elisabeth Bech Bjune i Kvänum Kjøkkenstudio Tønsberg AS.

Elisabeth Bech Bjune, åpnet Kvänum Kjøkkenstudio Tønsberg i 2014 etter å ha forelsket seg i den sjarmerende kjøkkenprodusenten. Da hun skulle flytte et par år tidligere, falt valget nemlig på et kjøkken fra Kvänum, og den svenske kjøkkenprodusenten tok faktisk kontakt med Elisabeth fordi de likte kjøkkenet hennes så godt. 


– Det var et kjøkken som jeg stort sett tegnet selv, og så syntes Kvänum at det ble så fint at de ønsket å bruke det i sin markedsføring! Da ble jeg på en måte kjent med Kvänum, og vi hadde en dialog om en butikk som lå i Tønsberg før, og som hadde blitt borte. I den prosessen kom det opp en mulighet å starte en Kvänum-butikk i Tønsberg, og da tok jeg den muligheten, forteller Elisabeth muntert.  


Løsningsorienterte håndverkere
I Tønsberg etablerte hun Kvänum Kjøkkenstudio i flotte, stilfulle lokaler. – Det var én av forutsetningene; at de riktige lokalene var til stede, for jeg syntes at Kvänum fortjente et fint lokale og en fin lokasjon, smiler Elisabeth. 


Kvänum Kjøkkenstudio Tønsberg, består i dag kun av Elisabeth – i nært samarbeid med en utrolig flink håndverkerduo som har jobbet fast med montering av kjøkken for Elisabeth siden oppstarten.   


– De er superdyktige! Ole er snekker, og Anders både maler og snekrer. De er løsningsorienterte og nøyaktige, og jeg får ofte høre ting som «Å, de håndverkerne dine er så fantastiske!». De er nøkkelen til suksess, helt klart, skryter hun.  


Velger Kvänum av hensyn til miljøet 
Kvänum Kjøkken, produseres i Kvänum i Sverige. Det er ekte håndverkskjøkken som står i kontrast til flere store kjøkkenprodusenter der maskiner er involvert i produksjonsprosessen.  


– Kvänum har på en måte tatt vare på mye av håndverket. Det er fortsatt veldig mange hender som bidrar når et Kvänum-kjøkken lages. Kvänum har fokus på alle ledd, noe som kommer kundene til gode. Vi er opptatt av miljø og bærekraftighet, så når du setter inn et Kvänum-kjøkken, så gjør du det fordi du vil ha et kjøkken i 30 år, fastslår Elisabeth. Veldig mange tror at man må betale rundt en million for et Kvänum-kjøkken, men Elisabeth er nøye med å informere kundene som kommer inn til henne for første gang, at et gjennomsnittlig ferdigmontert kjøkken inkludert hvitevarer og benkeplater, ligger på rundt 600 000 kroner.  


– Det som er spesielt hyggelig er når mange yngre mennesker som ikke har de store budsjettene, likevel velger Kvänum fordi de ønsker å satse på noe som er langsiktig med tanke på miljøet. Kvänum-kjøkken er kostbart, men det er en stor skala å velge mellom, understreker hun.


Kvalitet foran kvantitet 
For Elisabeth er det ikke mange salg som lokker mest. Det er kvaliteten på det som blir levert som er det aller viktigste.  – Det viktige for meg er at kundene blir fornøyde, så jeg har heller færre gode prosjekter enn å ha masse. Jeg har ingen ambisjoner om å bli større, og jeg ønsker å holde på dette lille unike. Det er min drøm, smiler Elisabeth avslutningsvis. 

Les mer...

2021-09-01 08.15

optice5

Vedlikeholdende ventilasjonsrens minsker brannfaren på kjøkkenet

Artikkel Optice AS utfører ventilasjonsrens over hele Norge, med fokus på kommunale bygg, hoteller og restaurantkjøkken samt borettslag/sameier. – Mange branner i storbyene har startet på kjøkkenet, forteller...
sympa2

Helhetlig HR-system forenkler hverdagen til HR-avdelingen

Artikkel Med en samlet oversikt over sine ansatte, får både bedriftsledelse og HR en helt ny arbeidshverdag med det digitale HR-systemet til Sympa. – Det hjelper hele bedriften til å ta avgjørelser basert på...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Arkiv