hagemojaktogfriluft5hagemojaktogfriluft1hagemojaktogfriluft2hagemojaktogfriluft3hagemojaktogfriluft7hagemojaktogfriluft6hagemojaktogfriluft4

En jaktforretning av de sjeldne: Har egen børsemaker på huset

Hagemo Jakt og Friluft i Trondheim, er én av de mest fremgangsrike jaktforretningene i Norge. Med en unik kompetanse, egen børsemaker på huset og et stort engasjement for jakt- og friluftsliv, har de blitt et førstevalg i bransjen. – Vi har fått et enormt godt fotfeste, konstaterer daglig leder og eier Jørn Hagemo.

For butikkinnehaver og daglig leder, Jørn Hagemo, har skytter- og jaktlivet vært en stor del av hverdagen helt siden han var liten guttunge. Jørns far drev nemlig den populære sportsskytterbutikken Skyttersport, som hadde butikker både i Trondheim, Elverum og Oslo på 70- og 80-tallet.


– Faren min drev bare med konkurranseskyting, og det fascinerte meg ikke så veldig. Men det som inspirerte meg mest var å høre alle karene i butikken som pratet, og da jeg var rundt 16 år begynte jeg med jakt og fant en egen tilhørighet i den gruppen, forteller Jørn og smiler.Dobler omsetningen
Jakt og friluftsliv var egentlig bare en hobby for Jørn, frem til 2012 da han bestemte seg for å starte Hagemo Jakt og Friluft – helt alene og med blanke ark. Butikken ble startet i et lite lokale hjemme på gården i Skaun, men da omsetningen doblet seg for hvert eneste år de kommende fem årene, ble gårdsplassen til slutt for liten.


– I 2017 flyttet vi til Klett, og vi har klart å opprettholde omsetningen gjennom alle kriser – både Korona, strømkrise og krig, og er fortsatt i vekst, sier en tydelig lettet Jørn. Nå er vi seks ansatte, og er faktisk i dialog med huseier om å få utvidet lokalene her, som er blitt litt for lite for oss, forteller han videre.Jørn hadde et tidlig fokus på å tilby butikkens varesortiment til kunder også utenfor Trondheim, og startet med nettbutikk allerede i 2012, der man selger alt fra våpenpakker til bekledning og lyddempere. Nettbutikken bidro sterkt til Hagemo Jakt og Frilufts framgang, spesielt under Koronapandemien.


– Under Korona solgte vi veldig mye varer i nettbutikken, og nettbutikksalget har vokst enormt! Vi er så heldige at vi har kunder over hele Norge, og vi er veldig aktive på sosiale medier slik at vi møter en enda større gruppe med jegere og skyttere, poengterer han.


Suksess med egen børsemaker
Ved å ha en egen børsemaker pluss en børsemakerlærling på huset, er Hagemo Jakt og Friluft en jaktforretning av de sjeldne. Jørn forteller at børsemakere nemlig er en mangelvare i Norge, ettersom det bare finnes ett utdanningssted her til lands og utdannelsen tar tre år.– Å ha børsemaker på huset er et enormt trekkplaster! Vi får også ofte henvendelser fra andre våpenbutikker i Norge som spør om vi kan hjelpe dem med børsemakertjenester, sier Jørn.


Jørn forklarer at det finnes tre våpenkategorier; hagle, jaktrifle og salonggevær. I fjor solgte de rundt 1 000 våpen totalt, fordelt på de tre kategoriene, og mens hagle er det folk flest starter med, er jaktrifla den aller mest populære våpentypen hos dem som jakter hjort og elg.


– Vi har blant annet startpakker for dem som skal ha seg sin første rifle. Da får man rifle med kikkertsikte og lyddemper – i prisklassen fra 22 000 kroner opptil 100 000. Den siste våpentypen er salonggevær, som er en billig «treningsrifle», kaliber 22 LR, forklarer han.


Når vi nå skriver september, er hjortejakta i full gang og høysesongen et faktum hos jaktforretningen i Trondheim. Her får alle jegere – nye som erfarne – god veiledning av eksperter og ihuga jaktentusiaster.– Vi har et veldig godt rykte i hele Norge, og vi får veldig mye skryt på sosiale medier; spesielt Facebook, der vi har fått mange positive omtaler, smiler Jørn.


Svarer på alle henvendelser
Hagemo Jakt og Friluft har i løpet av sine 11 år i drift, opparbeidet seg et godt og ikke minst velfortjent rykte for sin høye servicegrad. Her yter de ansatte maksimalt for sine kunder, og følger opp alle henvendelser uansett om de er store eller små.


– Vi er 100 prosent oppfølgende på alle henvendelser. Om det er spørsmål om en skrue til et kikkertfeste eller en børse til 100 000 kroner, så er vi like oppfølgende, fastslår Jørn, som alltid ringer tilbake til kundene som ringer når det er travelt i butikken og de ansatte ikke kan ta telefonen.


I det siste har Hagemo Jakt og Friluft satset enda større på håndvåpen til konkurranseskyting, blant annet ved å ansette en dedikert ansatt som har hovedansvar for konkurranseskyting. I dag er de alene i Midt-Norge om å satse stort på håndvåpen, og Jørn avslører at omsetningen fortsetter å vokse for hvert eneste år.


– Vi har fått et enormt godt fotfeste, og vokser hele tiden. Vi samarbeider også med mange skytterlag, jeger- og fiskeforeninger i distriktet – og det er veldig gøy, medgir han muntert.Jørn har stor tro på at de klarer å holde på sin solide posisjon i markedet i tiden fremover, og han er skråsikker på at jakt og friluftsliv vil bestå – selv i tøffere tider.


– Vi har vært gjennom noen tøffe tider, men jeg tror ikke at hobbyer, jakt og friluftsliv er ting som folk lett gir slipp på. Det vil alltid bestå, og vi ser bare positivt på videre utvikling, konkluderer Jørn Hagemo avslutningsvis.

Les mer...

2023-09-15 10.15

prosesspilotene1

Stor CRM-aktør skaper gevinst for bedrifter med helhetlige og digitale systemer

Artikkel ProsessPilotene AS, har fokusert på skreddersydde CRM-system som skaper en gevinst for bedrifter. – Plattformen vår passer til alle, konstaterer salgs- og markedssjef Tor Kristoffersen.
forhandlerhaferdighus8

Rekordomsetning for fremoverlent ferdighusaktør med riktig kundefokus

Artikkel Forhandler HA Ferdighus AS, er et selvstendig forhandlerkontor av Hedalm Anebyhus, som leverer spesialhus til ferdighuspriser, som tilpasses og tegnes opp fra bunn. Med en omsetning som øker for hvert...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  Arkiv