arcticpets1arcticpets3arcticpets2ny1ny2ny3

Basert på ernæringsfysiologi: Natural Greatness er dyrematen som forhindrer allergi

Med over 30 års erfaring i dyrematbransjen, kan John Magne Kibsgaard i Arctic Pets presentere det allergivennlige ultra premium hunde- og kattematmerket Natural Greatness for norske hunde- og katteeiere.

John Magne Kibsgaard har en bakgrunn som kokk, og er over gjennomsnittet opptatt av ernæring. Han har drevet med hunder siden han var 16 år; en vinnende kombinasjon som gjorde at han havnet i dyrematbransjen og endte opp med eget selskap.


– Jeg har til sammen en erfaring på 32 år innen hunde- og kattemat, og da jeg nærmet meg 50 år kom jeg til et punkt hvor jeg følte at hvis jeg skulle satse og starte noe selv, så måtte jeg gjøre det nå, forteller John Magne innledningsvis.Spiste kattemat rett fra boksen
Og satset gjorde han. John Magne sa opp en trygg og flott stilling i et bra firma – som han bare var seks uker unna å ha jobbet for i eksakt 20 år – og startet helt fra bunnen av. Det hele begynte med verdens største zoomesse i Tyskland i 2016, og en sjarmerende spanjol bak en liten stand som solgte hunde- og kattemat fra merket Natural Greatness.


– Det var noe som trakk meg mot bildene på veggen, av det som så ut som norsk natur. Spanjolen bak standen; Vincent Albero, spurte om jeg ville ha en øl, og så ble jeg sittende bak standen og ta en øl og spise kattemat rett fra boksen sammen med ham, gjenforteller John Magne om det morsomme første møtet med det som etter kort tid skulle bli hans største samarbeidspartner.For å finansiere sin idé om å importere og selge Natural Greatness i Norge, solgte familiemannen John Magne både båten sin og huset sitt for å få startkapital. Etter et halvår med møysommelig planlegging og møter med Mattilsynet, ble Arctic Pets AS en realitet.


– Jeg gjorde alt fra bunnen av, og tegnet til og med logoen selv. Ideen til firmanavnet Arctic Pets kom tidlig en morgen, klart og tydelig, røper han med et smil.


Grunnen til at John Magne ble så fascinert av det spanske hunde- og kattefôret fra Natural Greatness, og ønsket å få det til Norge, var fordi han for aller første gang møtte en samarbeidspartner som var like opptatt av ernæring som han selv, og mindre opptatt av kommersielt salg.


– Natural Greatness er et mindre selskap som drives og eies av en spansk familie som produserer hunde- og kattefôr ved egen fabrikk. De produserer maten på lav temperatur – kun 85 grader, noe som gjør at fôret er ferskere og har en friskere lukt, forteller den entusiastiske gründeren.
Forhindrer allergi hos hunder
Istedenfor hydrolysering som metode, velger fabrikken isteden å bruke de beste råvarekildene. Derfor holder maten en svært høy kvalitet på «human grade a» – så bra at John Magne faktisk serverte hundemat på boks til sin egen familie!


– Jeg gjorde faktisk det, innrømmer han med en god latter. Jeg la kylling fra en hundematboks på en pizza og sa ingenting før alle hadde spist opp. Det var sånn jeg introduserte kvaliteten på dette til min egen familie, ler John Magne.


Natural Greatness driver også med oppdrett av amstaffhunder; en hunderase som er kjent for å slite mye med allergier. Det var slik den lille familiebedriften fra Spania fikk ideen til å utvikle et allergivennlig og spesialtilpasset fôr som forhindrer allergi hos hunder. Fôret er også klassifisert som et ultra premium-produkt, som er den høyeste klassifiseringen en fabrikk kan få. I tillegg er de fleste produktene basert på monoprotein, og inneholder hverken korn, hvete, mais, ris eller soya.


– Det er et populært fôr for hunder og katter som sliter med allergier, og for bevisste eiere som vil forebygge med god ernæring, understreker han.


I 2018 vant Natural Greatness en internasjonal pris for beste nykommer. Natural Greatness er i dag representert i noen få land, og dyrematen er i aller høyeste grad ukommersiell og kommer fortsatt fra samme småskalafabrikk, fra en produsent med få ansatte.


I Norge selges det unike fôret kun gjennom dyrebutikker og dyreklinikker, og per i dag har Arctic Pets utsalgssteder fra Lakselv i Nord til Kristiansand i Sør. Som en av Europas første produsenter av kornfritt veterinærdiett-fôr, ønsker John Magne å tilby Natural Greatness til flere dyreklinikker i Norge.
– 70 prosent av Natural Greatness’ utsalgssteder i Spania, er dyreklinikker. For å komme inn på dyreklinikkmarkedet her i Norge, undersøkte jeg hva veterinærfôrene på markedet gjør for de forskjellige lidelsene. Jeg satte opp et skjema med hund på den ene siden og katt på den andre, med anbefalinger på de 13 typiske sykdomstilfellene eller plagene, der man kan bruke ernæring som en del av behandlingen, og der produktet kan gjøre en forbedring. Til slutt satt jeg igjen med et komplett system som jeg sendte til fabrikken i Spania for godkjenning hos veterinæren der, forklarer han, og legger til at flere veterinærklinikker og dyrebutikker både i Norge og Spania, bruker hans ark som en mal.


Kattesand av mais
I tillegg til katte- og hundemat fra Natural Greatness, kan John Magne endelig avsløre at Arctic Pets nå kan tilby et nytt kattesandprodukt under eget navn. Arctic Pets Sand kommer fra en italiensk leverandør som produserer en helt naturlig og økologisk kattesand basert på maiskolber. Sanden fungerer som vanlig kattesand, er trygg for katter, helt allergifri og støver heller ikke.
– I den forrige jobben min var jeg med på å selge Norges mest solgte kattesand i 20 år, så jeg er vant med å selge kvalitetssand, konstaterer han. Dagens generasjon er mer opptatt av miljø, så jeg var på utkikk etter et komposterbart alternativ til kattesand, og kom over dette. Jeg visste med en gang at «dette må jeg jobbe med», avslutter den muntre gründeren med et tydelig øye for god kvalitet.Les mer...

2023-08-01 10.45

Frontline1

Enestående kundesupport fra programleverandør med ekspertise på Adobe

Artikkel Frontline er programvareleverandøren som distribuerer Adobes softwareprodukter til forhandlere. Med en personlig kundesupport som sikrer forhandlerne et godt produkt mot sine sluttkunder, har Frontline...
reliable3

Rask levering av trygge sprinklersystem fra anerkjent leverandør

Artikkel Fra New York til Norge: Reliables sprinklerprodukter har banet vei for en tryggere tilværelse for nordmenn siden 1973.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  Arkiv