204021w1204021w3204021w5204021w4204021w2

Mazdas elbil-triumf

Drammens eldste bilforhandler, presenterer Mazdas og Hyundais flunkende nye elbiler. – Det er veldig spennende merker, konkluderer Helge Støle, daglig leder i Centralgaragen AS.

Centralgaragen er Drammens eldste eksisterende bilforhandler, med sine 104 år i tjeneste. De har vært forhandler for Mazda siden 1967 og Hyundai siden 1994.



Hyundai har de bestselgende elbilene KONA og IONIQ på merittlisten, mens Mazda har vært noe tilbakeholdne på den elektriske fronten. Elbilene fra Hyundai har nærmest kommet på løpende bånd de siste årene, mens Mazda har glimtet med sitt fravær på elbil-fronten. Nå ser det imidlertid ut til at Mazda endelig er blitt med på elbil-toget, de også.


Elbilnasjonen
– Norge har blitt en elbilnasjon, og vi selger mindre av Mazda på grunn av at de nesten bare har hatt bensinbiler frem til nå, forteller Helge Støle, daglig leder i Centralgaragen AS.


– Det som nå er kommet fra Mazda, er den helt nye elbilen Mazda MX-30. Den kommer også med en rekkeviddeforlenger, men det er usikkert når den kommer til Norge. I fjor høst kom Mazda med en ny Mazda3 og helt nye CX-30, De ble lansert med en helt ny motorteknologi. De er superspennende! Det kan i alle fall bli stor suksess, mener Helge og smiler.



Med rekkeviddeforlengeren, går bilen kontinuerlig på elektrisk motor-framdrift, med en generator som muliggjør en forlengelse av rekkevidden. Bilen blir da en slags omvendt hybrid.  


Mindre Co2 og lavere kostnad
Mazda har utviklet et mindre batteri som gir mindre Co2-utslipp i produksjon, og som er en langt billigere løsning på sin elbil MX-30.


– MX-30 er veldig prisgunstig og har en rekkevidde på 200 kilometer (WLTP). Den selges mer som en bybil, og er i størrelsen mellomklasse.


Det er trolig en perfekt bil for dem som pendler til og fra jobben; en typisk bil for hverdagslig bruk. Rekkevidden holder kanskje ikke hele veien for de lengre turene, men til gjengjeld er ladetiden også mye kortere.


– Her tror jeg folk ofte tenker feil. Mange er veldig opptatt av rekkevidde, og tenker ikke så mye på forbruket i forhold til fossile biler, mener Helge.  


En av bestselgerne blant fossilbilene her hos Centralgaragen, er Mazda CX-30. Ifølge Helge, er den også blant de beste kvalitetsmessig.


Med hybridløsningen mildhybrid, får du dessuten redusert toppene på forbruket. Hjelpemotoren gir den ekstra kraften i en oppoverbakke, og er en god løsning for å spare både penger og energi.


– Det er bra vi har biler å tilby dem som ikke kan velge el fordi de må ha hengerfeste eller firehjulstrekk, for da må du opp i en relativt dyr elbil. 


På offensiven
Hyundai er veldig på offensiven når det gjelder fremtidens biler, og fikk et solid forsprang på elbil-markedet i 2016 i forbindelse med lanseringen av IONIQ electric. Med en ventetid på opptil ett år, gikk bilen hjem hos mange.


– IONIQ fikk en facelift i 2019, og går nå 311 kilometer ifølge WLTP, og er oppgradert utvendig og innvendig. Det er solgt cirka 10 000 biler til nå i Norge – og den er fortsatt kjempepopulær, faktisk den elbilen med flest fornøyde kunder!


Siden rekkevidde er et hett tema for mange elbil-entusiaster, er KONA med en rekkevidde på hele 484 km ifølge WLTP, en bil man må legge merke til.



– KONA kom best ut økonomisk, og den bruker lite. Den er ikke den største, men den er stor nok! Du kan ha takboks og en liten henger, og den har mange muligheter, sier Helge.


Mulig salgssuksess

Hyundai Tucson, er en familiebil som kommer første kvartal neste år. Helge spår at den blir en knallbra bil og en mulig salgssuksess med sine 260 hester og både bensin- og elmotor.

 

– Vi ønsker oss en utstillingsbil, og den kommer. Vi har solgt IONIQ og KONA uten bil i utstilling i flere år, og bare levert og levert, så vi er vant med å ikke ha utstillingsbiler. Men man må jobbe med å snakke bil istedenfor å vise, ler han.


Les mer...

2020-11-01 12.30

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv