fredrikstadautocenter4fredrikstadautocenter2fredrikstadautocenter1fredrikstadautocenter6fredrikstadautocenter5fredrikstadautocenter3

Derfor er Subarus kommende elbil som skapt for norske forhold

Subarus første og etterlengtede elbil, gjør snart sin store entré på det norske markedet. Solterra bygger på Subarus legendariske firehjulstrekk-prinsipp, og er som skapt for norske forhold.

Daglig leder Rune Hegstad har mistet tellingen for lenge siden på hvor mange som har kommet inn til Fredrikstad AutoCenter AS og spurt om ikke Subaru har tenkt til å komme med elbil de også. Heldigvis er den etterlengtede Subaru Solterra endelig rett rundt hjørnet, til stor glede for både Rune og Subaru-miljøet i Norge.


– Vi har sagt til folk i tre år nå at elbilen kommer snart, men kommer den, og det blir utrolig bra, smiler Rune muntert.En ustoppelig bil
Her på Østlandet er det per i dag ni av ti som kjøper elbil, og som elbileier selv, synes Rune at det er en flott opplevelse å kjøre en stillegående bil som både er billig i drift og snill mot miljøet.


Solterra er allerede spådd en svært lys fremtid i elbil-landet Norge, og det er mange som har satt seg på venteliste for å få kjøpe den. Mange har dessuten ikke nølt med å kjøpe den usett på grunn av elbilens fantastiske egenskaper, med firehjulstrekk og de finurlige sikkerhetssystemene som holder bilen stødig på veien – selv under krevende værforhold.– Vi har et DNA på Subaru, og det er «ustoppelig». Solterra er en kjempefin og romslig firehjulstrekker som har like gode vinter- og kjøreegenskaper som en Forester. Den er helt rå! Det er mange som bare skal ha Subaru, de skal ikke ha noe annet, og det er gjerne folk som liker å kjøre litt offroad og der det ikke alltid er nymåket, forteller Rune.


En bil som trekker på alle fire kommer seg som regel alltid frem, selv på isete underlag og vinterføre med mye nysnø på veien. Det er derfor ikke helt uten grunn at Subarus biler alltid kommer med firehjulstrekk.


– Det er så stabilt å kjøre med, og de som syns det er gøy å kjøre bil og få bruke håndbrekket litt og sladde, synes ikke Subaru er noe morsomt å kjøre, for den er så sikker at det nesten er en prestasjon å få den bilen av veien. Den har antiskrens og antispinn, pluss at du kjører firehjulstrekk. Det er bra altså, konstaterer Rune og smiler stort.


Sikker på veien
Subaru Solterra får en rekkevidde fra 466 kilometer (wltp), og er utviklet i samarbeid med Toyota. Den kommende elbilen er også utstyrt med Subarus unike cruisecontrol, der veien foran deg blir filmet av kameraer som sitter oppe ved speilet. Det kompliserte systemet gjør det mulig for bilen å bremse automatisk, for eksempel hvis du kjører mot en vegg.– Subaru har også X-mode-systemet, som gjør at bilen bremser seg sakte ned en glatt bakke, mens du holder rattet og styrer. Det er helt fantastisk å kjøre med, også grepet i oppoverbakker er helt fantastisk! Det hjelper ikke å ha store støtfangere og svære greier hvis du raser av veien, men denne bilen hjelper deg med å holde deg på veien og kjøre fornuftig, forklarer Rune entusiastisk.


Stort løft med MG
I tillegg til Subaru, er Fredrikstad AutoCenter AS også forhandler for det britiske merket MG, som skulle vise seg å bli en skikkelig storselger. Året før de fikk agenturet på MG, omsatte de for 41 millioner kroner, mens det samme året de begynte med MG, hadde de en omsetning på hele 98 millioner kroner – noe som er en svært imponerende omsetning for en relativt liten bilforretning med kun syv årsverk.– Da vi skrev kontrakt på MG i januar 2020, tenkte vi at vi får se hvor det bærer hen, men det ble en kjempesuksess! Salget går veldig bra, og vi har over 60 solgte biler i ordrereserve på MG og Subaru, som vi ikke har levert til kunder enda, røper Rune.


Rune er en gammel traver i bilbransjen, og startet sin karriere i Bertel O. Steen allerede i 1986. Han har jobbet som bilselger, salgssjef og regionsjef hos Citroën Norge før han ble medeier i en Citroënbutikk i Oslo. Denne drev han i cirka ti år, før han solgte seg ut i 2014 etter å ha gått lei av den daglige pendlingen mellom Moss og Oslo.


Et nytt kapittel startet deretter i 2016, da Rune kjøpte ut importørens eierandel i Subaru Fredrikstad. Nå eier han butikken sammen med sin bror Harald Hegstad. Siden den gang har den muntre daglige lederen stortrivdes med å selge kvalitetsbiler fra Subaru og MG til kunder fra Sarpsborg, Fredrikstad og Halden.

Les mer...

2022-07-01 10.15

isobygg1

Fremtidens isolering har endret byggeplassen for godt

Artikkel Blåseisolering har de siste årene revolusjonert både byggeplasser og næringsbygg, og har en rekke fordeler kontra tradisjonell isolering. I tillegg til å være svært miljøvennlig, er blåseisolering både...
svanekjokkentrondheim2

Lang erfaring og lidenskap for faget sikrer deg kjøkkenet du drømmer om

Artikkel Svane Kjøkkenet Trondheim, er en faghandel som drives av en dedikert gjeng med et stort engasjement og lang erfaring i faget. Her får du kjøkkenet du drømmer om – og litt til.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • FREDRIKSTAD AUTOCENTER AS
  • Epost
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
   69 70 03 33
  • Adresse:
   Stabburveien 1, 1617 FREDRIKSTAD
  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv