fredrikstadautocenter4fredrikstadautocenter2fredrikstadautocenter1fredrikstadautocenter6fredrikstadautocenter5fredrikstadautocenter3

Derfor er Subarus kommende elbil som skapt for norske forhold

Subarus første og etterlengtede elbil, gjør snart sin store entré på det norske markedet. Solterra bygger på Subarus legendariske firehjulstrekk-prinsipp, og er som skapt for norske forhold.

Daglig leder Rune Hegstad har mistet tellingen for lenge siden på hvor mange som har kommet inn til Fredrikstad AutoCenter AS og spurt om ikke Subaru har tenkt til å komme med elbil de også. Heldigvis er den etterlengtede Subaru Solterra endelig rett rundt hjørnet, til stor glede for både Rune og Subaru-miljøet i Norge.


– Vi har sagt til folk i tre år nå at elbilen kommer snart, men kommer den, og det blir utrolig bra, smiler Rune muntert.En ustoppelig bil
Her på Østlandet er det per i dag ni av ti som kjøper elbil, og som elbileier selv, synes Rune at det er en flott opplevelse å kjøre en stillegående bil som både er billig i drift og snill mot miljøet.


Solterra er allerede spådd en svært lys fremtid i elbil-landet Norge, og det er mange som har satt seg på venteliste for å få kjøpe den. Mange har dessuten ikke nølt med å kjøpe den usett på grunn av elbilens fantastiske egenskaper, med firehjulstrekk og de finurlige sikkerhetssystemene som holder bilen stødig på veien – selv under krevende værforhold.– Vi har et DNA på Subaru, og det er «ustoppelig». Solterra er en kjempefin og romslig firehjulstrekker som har like gode vinter- og kjøreegenskaper som en Forester. Den er helt rå! Det er mange som bare skal ha Subaru, de skal ikke ha noe annet, og det er gjerne folk som liker å kjøre litt offroad og der det ikke alltid er nymåket, forteller Rune.


En bil som trekker på alle fire kommer seg som regel alltid frem, selv på isete underlag og vinterføre med mye nysnø på veien. Det er derfor ikke helt uten grunn at Subarus biler alltid kommer med firehjulstrekk.


– Det er så stabilt å kjøre med, og de som syns det er gøy å kjøre bil og få bruke håndbrekket litt og sladde, synes ikke Subaru er noe morsomt å kjøre, for den er så sikker at det nesten er en prestasjon å få den bilen av veien. Den har antiskrens og antispinn, pluss at du kjører firehjulstrekk. Det er bra altså, konstaterer Rune og smiler stort.


Sikker på veien
Subaru Solterra får en rekkevidde fra 466 kilometer (wltp), og er utviklet i samarbeid med Toyota. Den kommende elbilen er også utstyrt med Subarus unike cruisecontrol, der veien foran deg blir filmet av kameraer som sitter oppe ved speilet. Det kompliserte systemet gjør det mulig for bilen å bremse automatisk, for eksempel hvis du kjører mot en vegg.– Subaru har også X-mode-systemet, som gjør at bilen bremser seg sakte ned en glatt bakke, mens du holder rattet og styrer. Det er helt fantastisk å kjøre med, også grepet i oppoverbakker er helt fantastisk! Det hjelper ikke å ha store støtfangere og svære greier hvis du raser av veien, men denne bilen hjelper deg med å holde deg på veien og kjøre fornuftig, forklarer Rune entusiastisk.


Stort løft med MG
I tillegg til Subaru, er Fredrikstad AutoCenter AS også forhandler for det britiske merket MG, som skulle vise seg å bli en skikkelig storselger. Året før de fikk agenturet på MG, omsatte de for 41 millioner kroner, mens det samme året de begynte med MG, hadde de en omsetning på hele 98 millioner kroner – noe som er en svært imponerende omsetning for en relativt liten bilforretning med kun syv årsverk.– Da vi skrev kontrakt på MG i januar 2020, tenkte vi at vi får se hvor det bærer hen, men det ble en kjempesuksess! Salget går veldig bra, og vi har over 60 solgte biler i ordrereserve på MG og Subaru, som vi ikke har levert til kunder enda, røper Rune.


Rune er en gammel traver i bilbransjen, og startet sin karriere i Bertel O. Steen allerede i 1986. Han har jobbet som bilselger, salgssjef og regionsjef hos Citroën Norge før han ble medeier i en Citroënbutikk i Oslo. Denne drev han i cirka ti år, før han solgte seg ut i 2014 etter å ha gått lei av den daglige pendlingen mellom Moss og Oslo.


Et nytt kapittel startet deretter i 2016, da Rune kjøpte ut importørens eierandel i Subaru Fredrikstad. Nå eier han butikken sammen med sin bror Harald Hegstad. Siden den gang har den muntre daglige lederen stortrivdes med å selge kvalitetsbiler fra Subaru og MG til kunder fra Sarpsborg, Fredrikstad og Halden.

Les mer...

2022-07-01 10.15

Shyer3

Øker sikkerhetsnivået med uproblematiske IT-tjenester

Artikkel Med en personlig vri på tradisjonelle IT-tjenester, skiller IT-leverandøren Shyer seg ut ved å tilby en effektiv brukeropplevelse – med IT-løsninger som ikke bare løser umiddelbare utfordringer for sine...
Frontline1

Enestående kundesupport fra programleverandør med ekspertise på Adobe

Artikkel Frontline er programvareleverandøren som distribuerer Adobes softwareprodukter til forhandlere. Med en personlig kundesupport som sikrer forhandlerne et godt produkt mot sine sluttkunder, har Frontline...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • FREDRIKSTAD AUTOCENTER AS
  • Epost
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
   69 70 03 33
  • Adresse:
   Stabburveien 1, 1617 FREDRIKSTAD
  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  Arkiv