183033ddddl183033opfr183033opsfjs183033oju183033o183033ockj183033å183033r183033okj183033opfs183033outg183033

Ren mat og samvittighet

For deg som vil spise rene, lokale og kortreiste kvalitetsråvarer – letingen er over. Ytterøykylling AS med sine strenge krav til dyrevelferd, tilbyr premiumprodukter til norske hjem.

– Vi er små nok til å gjøre litt håndarbeid for å få frem kvalitetsproduktet, men store nok til å tilby en fornuftig pris. Vi er ikke bare fredag- og lørdagskyllingen, men forbrukeren plukker oss gjerne på en mandag også, sier en ivrig salgs- og markedssjef Robert Sivertsen.


Da produksjonen startet opp igjen etter at kyllingslakteriet ble lagt ned under finanskrisen i 2008, var det en velsignelse for innbyggerne på den lille øya i Trondheimsfjorden.


– Det er krise i et lite lokalsamfunn som Ytterøy når hjørnestensbedriften blir lagt ned, sier han.


183033outg


En håndfull lokale aksjonærer tok tak for å få liv i produksjonen igjen, og Sivertsen fikk tilbud om å være med å starte opp. Fra begynnelsen har de vokst fra et personell på 20 personer til å i dag sysselsette 150 ansatte i bedriften.
– Ytterøy har snudd fra å være en fraflytterøy til å bli en tilflytterøy – kanskje fordi vi gjør ting litt annerledes enn de store aktørene gjør, og det har vist seg å være akkurat det vi vinner på.

Med fremtidig utvikling i tankene har Ytterøykylling rigget seg som en næringsmiddelbedrift som har kontroll – saltredusert mat er i fokus, og på fabrikken er all produksjon gluten- og allergenfritt. Kvalitetsprodukter av både ferske og ferdiggrillet som frister både store og små, inkluderer crispy lårbiff, bøkerøkt gårdspølse, confitert kyllingklubber, kyllingnuggets og grillede kyllingvinger. Et stort fokus på dyrevelferd er også et viktig aspekt for Ytterøykylling. Alle som håndterer levende dyr for Ytterøykylling har vært gjennom et kursprogram og avlagt eksamen hos Animalia – fagsenteret for kjøtt.


– De 22 gårdene som leverer kylling til oss er underlagt et strengt dyrevelferdsprogram, og blir jevnlig kontrollert av vår dyrevelferdsansvarlig. Mattilsynet har også eget kontor på slakteriet og tilsynsveterinær utfører kontroller hver dag. Alle aspekter ved produksjonen er strengt regulert, noe som er en trygghet for forbrukerne.


183033ockj


Ytterøykylling er hovedleverandør for Adams Matkasse og Godt Levert, og foretrukket leverandør for Kolonial.no – Norges største matbutikk på nett. De er i tillegg leverandør for Coop og Bunnpris, og produktene kan fås kjøpt i mange delikatesseforretninger rundt i landet. I tillegg leveres mye av produktene til storhusholdningsmarkedet via grossister fordelt utover hele landet.


– Vi ønsker å være litt annerledes og gjøre oss litt mer flid med produktene, og vi pakker i fine pakninger og forteller historien om Ytterøy – det faller i god smak hos kundene, smiler Sivertsen.

Les mer...

2018-05-29 13.15

demanor1

Bidrar til økt verdiskaping i norsk industri med bærekraftige kran- og løfteløsninger

Artikkel DEMANOR AS, er Norges eneste kranprodusent. Det 75 år gamle selskapet fra Vestfold, har et kompromissløst forhold til bærekraft og kraner som varer i flere generasjoner. – God bærekraft lønner seg, fastslår...
fraktpartner2

Transportselskap fra Kristiansand posisjonerer seg for fremtiden

Artikkel Gasellebedriften Frakt Partner AS, har blitt et stort transportselskap på kort tid. Med fokus på seriøsitet i transportbransjen, effektivisering og elektrifisering, ønsker transportselskapet nå å vokse...

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv