182001w4182001w6182001w2182001w1182001w3182002w5

– Dette er fremtidens isolasjon

Luftveksling inn og ut av et hjem er en ledende årsak til høyere strømregninger. Med Lapolla sprøyteisolering kan du etterisolere boligen din og oppnå store energibesparelser.

Sprøyteisoleringen påføres under trykk og ekspanderer 30-100 ganger på få sekunder. Den ekspanderte isolasjonen er tørr og 100 prosent tett og er sømløs uten synlige skjøter.


– I forhold til tradisjonell isolering som Glava er Foam-Lok helt tørr og vil ikke ta til seg fuktighet som kan føre til fuktskader. Den er i tillegg plassbesparende og trenger inn i de vanskeligste krinker og kroker hvor det ellers ville være så og si umulig å isolere, sier daglig leder av Alta Skiferlegging Nord AS, Tatiana Alexandra Thomassen. 


Skiferfirmaet i Fauske har lang erfaring med å legge hundrevis av skifertak i hele landet siden oppstarten i 2007, og nytt i år er satsingen på Lapollas energieffektive polyuretanisolering.


– Det rare er at produktet er helt nytt i Norge, mens det har allerede blitt brukt lenge i eksempelvis USA og Sverige, sier daglig leder. 


182001w2


100 prosent tett

Polyuretanisolering blir etter befaring hos kunde fraktet med lastebil og distribuert gjennom slanger inn i kjellere og krypgrunner, industribygg, fjøs og rørgater blant annet. Isolasjonen kan brukes både innvendig og utvendig, og er vann- og vindtett og har ingen grobunn for verken sopp eller bakterier. 


– Isolasjonen inneholder ingen skjulte giftstoffer og er et miljøvennlig isolasjonsprodukt uten lukt og har samtidig radonsperre, sier Thomassen. 


Foam-Lok leveres i ulike trykk -og strekkfastheter alt etter bruksområde og kan gi en betraktelig høyere U-verdi i boliger. 


– Har du en gammel kjellermur eller et loft hvor luften lett slipper gjennom er dette er svært godt isoleringsalternativ og kan spare deg mye i forhold til energibruk i boligen. 


Alta Skiferlegging Nord er godkjent distributør for området Nordland Nord. 


– Vi har flere fornøyde kunder med både privat- og industribygg og vi ønsker å spre budskapet videre, sier daglig leder. 


182001w3


Skiferekspert

Best er Alta Skiferlegging Nord kjent for sin lange ekspertise innen skiferlegging av tak, med flere hundretalls utførte skiferjobber rundt i hele landet som resultat. Hovedkonsulent Kjell Arne Thomassen vokste opp i skiferfjellene i Alta og arbeidet i Steinberget siden guttunge og er i dag en streng læremester med enorm erfaringsbakgrunn som ikke godtar slurv i arbeidet.


– Vi er nøye på det vi driver med, og hvert prosjekt legger vi stolthet i, sier daglig leder. 


I tillegg til skifer utfører også Fauskebedriften tømrerarbeid og rehabilitering av eldre og verneverdige bygninger og har hatt et tett samarbeid med riksantikvaren gjennom en årrekke. 


– Vi har restaurert en del kirker, kirketak og kirkespirer samt prestegårder og menighetshus. 


Tidligere i år la Alta Skiferlegging ny skifer på Dønnes Gård i Dønna langs Helgelandskysten. Det var et tidskrevende prosjekt på to år, og ved sluttoppgjøret ble det fest med kaker og kaffe.


– Restaureringen tok lang tid og folk var veldig takknemlige og vi var utrolig fornøyde. Vi legger mye stolthet i skiferarbeidet og det blir utført nøye etter gamle tradisjoner, sier Thomassen. 


Et fokus på naturens råvarer er viktig for skifereksperten. De jobber med Altaskifer som har en stor bruddstyrke og tåler de belastninger som den norske vinteren gir av snø, regn og frost. 


– Ta vare på skattene

Alle i bedriften er godt opplært i både skiferlegging og isolering, og de sysselsetter opp til 10 ansatte på det meste. 

– De siste fem årene har vi hatt de samme ansatte. Det er folk vi stoler på og som vi vet  gjør en god jobb, sier daglig leder, som selv tar seg av papirarbeidet og er utdannet fra Russland innen malingsarbeid og antikvariske fag. 


– Ved restaureringen håper vi at staten snart vil komme inn og gi støtte til gamle og verneverdige bygninger. Ofte når det gjelder kirker så er det vanskelig å få midler til restaurering, og når det ikke skjer så vil gamle skatter gå tapt – det er svært trasig, sier Thomassen. 


– Vi ser ofte gamle hus i Bodø som rives ned og skiferen kastes – det er helt forferdelig. Jeg skjønner at tiden må gå fremover, men vi må også ta vare på det gamle her i Norge, det er viktig, smiler hun. 


182001w4

Les mer...

2018-12-05 15.30

Shyer3

Øker sikkerhetsnivået med uproblematiske IT-tjenester

Artikkel Med en personlig vri på tradisjonelle IT-tjenester, skiller IT-leverandøren Shyer seg ut ved å tilby en effektiv brukeropplevelse – med IT-løsninger som ikke bare løser umiddelbare utfordringer for sine...
flytentreprenor2

Store vekstambisjoner for fremoverlent entreprenørselskap

Artikkel Flyt Entreprenør er totalentreprenøren som vektlegger trivsel og kompetanseutvikling blant sine ansatte. Med en sterk bedriftskultur, er entreprenøren godt rustet for videre vekst med sine to avdelinger...

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  Arkiv