seljordbil12seljordbil4seljordbil1seljordbil2seljordbil6seljordbil5seljordbil3seljordbil7seljordbil8seljordbil10seljordbil11

Asias største bilmerke utfordrer det norske markedet med ny el-SUV

Det kinesiske bilmerket BYD, lanserer snart sin helelektriske SUV på det norske markedet. Og ifølge Seljord Bil i Vest-Telemark, må du bare prøve, se og oppleve den for å skjønne hvor bra den er! – Du får fryktelig mye bil for pengene, fastslår Lasse Lauvstad, eier av Seljord Bil.

BYD, står for «build your dreams». Det stemmer i aller høyeste grad når BYD lanserer en helelektrisk SUV med syv seter denne sommeren 



– Asia har det lenge vært ett av de aller største bilmerkeneI Norge har BYD lenge hatt busser og sånne typer transportmidler, men ikke personbiler – det kom først i fjor, forteller Lasse Lauvstad, daglig leder og eier av Seljord Bil.  



Potensiell bestselger
I fjor lanserte BYD en elektrisk varebil av mindre størrelse, og nå til sommeren kommer de altså med en helelektrisk SUV med firehjulstrekk og hengerfeste, som trolig blir en stor bestselger 


– Det blir veldig spennende. De har en hybrid med firehjulstrekk, men ikke en ren elbil med firehjulstrekk, så det blir veldig stas å få det. I tillegg er den kjempestor; det er en veldig flott familiebil, fastslår Lasse. 


Han er forståelig nok veldig spent på mottakelsen den vil få, men tipper den vil bli tatt godt imot. 


– Vi har hatt bilen på prøve her, og merker en ganske stor interesse, spesielt siden en ren elbil med firehjulstrekk, er et segment som har manglet. Det er en premiumbil, spesielt siden den er elektrisk. Du får fryktelig mye bil for pengenesier Lasse og smiler. 



En vanvittig bil
Selger Stian M. Heggtveit ved Seljord Bil, støtter Lasse og er tydelig på at BYDs nye el-SUV, er en bil du rett og slett bare må oppleve for å forstå omfanget av. 


– For den summen som bilen ligger på, og med det utstyret og kvalitetsnivået den ser ut til å ha, så er det klart at den ligger langt under i pris i forhold til hva du får. Det er en helt vanvittig bil med 7-seter og karaokeanlegg(!). 


Bilen er importert av RSA, og det ryktes om at rekkevidden ligger et sted på mellom 45-50 mil.  


– Den har gode kjøreegenskaper  jeg ble helt overrasket! Den eneste faren med den, er at du ikke merker farta, så du er avhengig av å bruke aktiv cruisekontroll. Det er en god familiebil du bare må se, prøve og oppleve, så skjønner du hva det er, oppfordrer Stian med et smil.  



Seljord Bil i Vest-Telemark ble etablert allerede i 1984 og har holdt seg flytende i alle år på grunn av den gode servicen de er kjent for. Lasses holdingselskap, eier 100 prosent av Seljord Bil, mens han også eier 51 prosent av Lauvstad Bil i Notodden, der hans far eier resterende 49 prosent. Begge bilforhandlerne er på en måte familiebedrifter, som er blitt drevet av Lauvstad-familien i en årrekke.  


En lokal bedrift med mye å tilby
I tillegg til BYD, er Seljord Bil også forhandler for Suzuki, Nissan og Isuzu. 


– Nissan var det første merket vi begynte med, siden de alltid har et veldig godt modellspekter som dekker alt fra varebiler til bitte små personbiler, og er gode på SUV-segmentet. Så har vi Suzuki, som er et veldig populært merke i Norge. De har firehjulstrekk på alle bilmodeller, enten de er knøttsmå eller kjempestore! 


– Av Isuzu har vi pickups, som vi har solgt mest av i historien her. Det går mye av pickups bygda her, for det er mange entreprenører som trenger å få kravla seg fram i grøftestrøk, sier Lasse med en god latter.


  

Seljord Bil er flinke på ettermarkedet, og er en liten, lokal bedrift som nekter å stå stille i tiden. Med opprettingsavdeling, dekkhotell og en ny karosseriavdeling samt splitter nytt bilverksted, er Lasses forhåpning å alltid fornye seg og kunne tilby kundene det lille ekstra.  


– Trenger de lånebil, så får de det. Trenger kunden at bilen blir hentet, så får vi ordnet det. Servicen er ekstremt viktigDe kjempestore bilanleggene i storbyene, blir ofte litt upersonlig. Vi er en liten, lokal bedrift som har vært her i mange år, med ansatte som har vært her i en årrekke, så vi er på fornavn med kundene og får gode tilbakemeldinger på at vi har veldig bra service, avslutter Lasse.  


Les mer...

2021-06-01 11.30

newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv