autocarrera3autocarrera1autocarrera2autocarrera4autocarrera8autocarrera7autocarrera6autocarrera5

Spar tid og penger: Autocarrera skaffer deg drømmebilen!

Premiumbutikken Autocarrera i Porsgrunn, selger brukte biler i luksussegmentet. Bak drømmen som ble en realitet, står tre unge menn med beina godt plantet på jorda.

Autocarrera drives av Fredrik Nordengen, Marius Havenstrøm og Elias Findal – alle tre i begynnelsen av 20-årene. Den sammensveisede kompisgjengen hadde snakket i flere år om å starte bilbutikk sammen, og hadde egentlig en forsiktig ambisjon om å starte i det små og så jobbe seg oppover med tiden. Lite visste de at det skulle ta helt av – til tross for at de startet på et lite fordelaktig tidspunkt.


– Vi startet midt i Korona-tiden, den 1. september 2020. I starten merket vi godt at mange var permitterte og forsiktige, men etter hvert løsnet det. Folk har skjønt at de ikke kan dra på ferie, og bruker pengene på bil isteden. Til å begynne med solgte vi stort sett kommisjonsbiler for kunder; kjente og venner til kjente. Etter hvert ble det så stor pågang at vi fikk råd til å kjøpe inn våre første biler. Vi startet med ganske lite penger på konto, for vi måtte jo starte en plass, forteller Fredrik, Marius og Elias innledningsvis. 



Over all forventning
Det gikk over all forventning for kompisgjengen, som gjorde brukte premiumbiler til god butikk, takket være en imponerende stå-på-vilje og en felles bilinteresse. Etter kort tid kunne de flytte inn i et stort, flott lokale på 1 250 kvadratmeter på Heistad i Porsgrunn 


– Det var mye etterspørsel etter å selge bilene til kundene våre. Mange har dyre, flotte biler, og da har det blitt til at vi har kjøpt de inn selv og solgt de. Vi ser at det ikke er noe særlig vanskeligere enn å selge en billigere bil, fremholder de tre. 


– Vi var heldige med dette lokalet, for det blir mye lettere å selge bil når vi har en egen vaskehall og kan gjøre alt selv. Og det å kunne vise kunden bilen inne istedenfor ute, er en helt annen verden, smiler Elias.   



Selv om Autocarrera kaller seg en premiumbutikk med bruktbiler i premiumsegmentet, har de egentlig ingen begrensninger på hva de tar inn og selger. De har biler fra 50 000 kroner og opp til 2,5 millioners-klassen, og kan få tak i det aller meste ut ifra hva kundene leter etter og ønskerBilene kan sendes til hele landet, og de har like ofte kunder fra Midt-Norge og Bodø som her i lokalområdet.  


– Vi hadde en kunde som ville ha en Mercedes EQC, og den får han om to dager. Da måtte vi lete litt, men det ordnet vi, fastslår Fredrik og smiler.   


Mange blir overrasket
Marius har selv jobbet som bilselger tidligere og har erfaring derfra, mens Elias og Fredrik rett og slett bare har skikkelig bildilla og brenner for bil. 


– Vi er tre unge, hyggelige, blide og fremadstormende karer som står på og liker å snakke med kunder og selge bil. Vi liker å hjelpe til, gi god service og får som oftest tak i den bilen som kunden vil ha, sier Fredrik muntert.  



Tilbakemeldingene fra kundene som har kjøpt bil hos Autocarrera, går på at de er veldig fornøydmed servicen – og mange blir positivt overrasket over at de i de aller fleste tilfellene klarer å skaffe akkurat den bilmodellen som kunden er ute etter.  


– Folk lokalt her på Heistad syns det er morsomt at vi har startet og setter veldig pris på at det skjer noe her, smiler de. 


Ærlighet i høysetet 
Alderen til tross, så er det tre svært ansvarsfulle karer som driver en seriøs og ærlig bilforretning på Heistad – med alt det innebærer av ansvar og lange dager på jobb. 


– Dette er ingen 8 til 16-jobbDet krever innsats og stå-på-vilje, for du er der når kunden vil at du skal være her! 

For å gjøre det ekstra trygt for kundene, har Autocarrera inngått et samarbeid med Norsk BruktbilgarantiAutocarrera selger derfor kun bruktbiler med en garanti, for et tryggere bruktbilkjøp. 


– Som forhandler sitter du med en stor makt over kunden, og det er veldig viktig å være ærlig. Hvis du ikke er ærlig, så får du det fort tilbake igjen, avslutter Fredrik.   

Les mer...

2021-06-01 17.00

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv