204017w1204017w5204017w4204017w3204017w2

Isolerer et helt hus på to dager

Blåseisolering er et tidsbesparende og miljøvennlig alternativ til den tradisjonelle isolasjonen. – Entreprenørene går bare rundt og smiler, sier daglig leder i Isobygg Sør, Astor Vidringstad.

Isobygg består av 14 avdelinger på landsbasis, og i dag besøker vi avdelingen Isobygg Sør, i Lyngdal kommune. Isobygg Sør utfører både små og store jobber i samarbeid med byggherrer.


Eier og daglig leder Astor Vidringstad, har lang erfaring innen bygg og mekanisk, og syntes dette hørtes spennende ut når han så at kjeden søkte etter forhandler i Agder. Det er med de nye byggeforskriftene i mente, som denne isoleringsmåten er spesielt bra. I tillegg er det langt mer effektivt og mer miljøvennlig enn konvensjonell isolering.



«Det sparer både tid og penger i byggeprosessen, og gir en langsiktig energibesparende isolering», står det på Knaufs hjemmeside.


Den høyeste brannklassen
– Vi bruker blåseisolering istedenfor tradisjonell isolasjon. Dette er glassull som kommer fra den engelske produsenten Knauf Insulation. Den har den høyeste brannklassen A1, som er godkjent for bruk i alle nybygg, vegger, etasjeskiller, tak og overalt, forteller Astor engasjert.


Isolasjonen er nesten like myk som bomull, og fordelene med denne isoleringen er ifølge Astor at du sparer tid og ikke minst miljøet, ved at produktet genererer mye mindre søppel. I tillegg får du fylt alle hullrom i vegger, tak og rundt rør – som ellers kan være vanskelig å få til med tradisjonell isolasjon.


– Kundene vil spare mye tid på å bruke denne blåseisoleringen istedenfor vanlig isolering med tanke på arbeidet de vanligvis bruker på å isolere for hånd. Vi isolerer et helt hus på to dager, fastslår Astor.



Får entreprenørene til å smile

Isobygg Sør henvender seg til snekkere og entreprenører, og om to til tre år håper Astor at de kjører ut daglig og isolerer.


– Responsen er veldig god, i hvert fall når vi er på de store prosjektene for entreprenørene. De går bare rundt og smiler og er godt fornøyd, sier han med et stort smil.


Isobygg Sør utfører blåseisolerings-oppdrag på alle typer konstruksjoner – mest nybygg. De har erfaringen som kreves for å installere isoleringen på en korrekt måte, tilegnet etter flere år i bransjen.


Astor forteller videre at en sekk på 15,5 kilo blir 1,2 kubikkmeter isolering ved løsblåsing på loft. Isobygg Sør kan isolere store leilighetsbygg, og de har hatt flere store og vellykkede prosjekter med den miljøvennlige, glassbaserte isolasjonen.



–  På vegger legger vi først på en fiberduk, så i teorien kan du fjerne den og isolasjonen står som en tett matte inne i veggen. Det meste kan gjøres ferdig før vi kommer ut og isolerer; rørleggerne er ferdig med sitt, og elektrikerne legger seg vanligvis i lekteren etter at alt er ferdig, opplyser han.


Allergivennlig
I tillegg er isolasjonen allergivennlig. En kamerat av Astor er nemlig veldig allergisk mot Glava og får store utslett om han kommer i nærheten av det. Men da han testet denne glassullen, og til og med gned den mot huden, kjente han ingenting!


I det hele tatt er Astor tydelig storfornøyd med blåseisoleringen, og han håper at flere vil få øynene opp for Knaufs blåseisolering i tiden fremover.


– Det er kanskje den eneste isolasjonen med SINTEF-godkjenning og som kommer med en garanti. Den har en utmerket teknisk og akustisk ytelse, og det er mye lettere logistikkhåndtering med denne kontra tradisjonell isolasjon - så det skal du tenke på når du skal isolere et helt hus, og hvor mye isolering som skal håndteres med lastebiler. Her slipper du det, avslutter Astor muntert.

Les mer...

2020-10-01 14.15

dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv