element5-digital-WCPg9ROZbM0-unsplash

Ekte hår extensions Vs. syntetisk løshår

Hva er best av ekte hår extensions og syntetisk løshår? Hva er forskjellen mellom remy-hår & keratin? Her kan du lese mer om ekte hår extensions Vs. Syntetisk

Ekte hår extensions Vs. syntetisk løshår

Markedet for løshår, parykker og hårforlengelser, om så det er ekte hår extensions eller syntetisk løshår, har hatt en svært økende trend de siste årene. Eksplosjonen av sosiale media og skjønnhetstrender samt hodebunns- og hårsykdommer grunnet bruk av
kjemikaliebaserte hårprodukter, kan være nøkkelfaktor og årsak. Ifølge estimater fra Fortune business insight er det globale markedet for hårforlengelser satt til å nå en verdi på 3,43 milliarder amerikanske dollar - rundt 36,7 milliarder norske kroner, innen 2028.


Det er mange ulike typer hårforlengelser på markedet, ekte hår extensions, syntetisk løshår, og til og med dyrehår. I denne artikkelen skal vi se på de to førstnevnte. Hair extensions er designet for å forenkle forming, styling, fargeendringer, lengde, fylde og stil på håret - raskest mulig. Håret er en del av vår identitet, og naturligvis ønsker vi å se bra ut på håret. Kanskje du har tidligere har brukt skadelige kjemikalier eller overdrevent brukt krøll- eller slettetang? Har du hårtap på grunn av sykdom? Eller kanskje du er spontan og liker å endre hårstil og hårfarge annenhver uke? Uavhengig av genetikk og miljøpåvirkninger vil hvordan man ser ut på håret påvirke ens selvtillit.


Remy-hår extensions

Remy-hår extensions er et populært valg av hårforlengelser – nettopp fordi det er ekte hår extensions av høy kvalitet. Remy hår vil beholde en naturlig følelse og glans mye lengre enn ikke-remy-hår. Remy hår går gjennom en skånsommere behandlingsprosess som med godt vedlikehold vil forlenge levetiden. Det er derfor veletablerte merker, slik som Hairtalk, stolt kan tilby remy-hair extensions av høyeste kvalitet. Men hvorfor er det slik at remy-hår er så mye bedre? Normalt sett når det produseres hår til hårforlengelse samles håret i en haug, noe som blander hårstråene og retningen de ligger i. Dette påvirker dine extensions fordi et hårstrå har et skjellag, også kjent som kutikula, som er hårets ytterste lag. Når håret vokser ut fra hodebunnen ligger alle hårstråene, inkludert hårsekkene og skjellagene, i samme retning. Hvis håret festes i en tilfeldig blanding av retning for hvert hårstrå, blir håret vanskeligere å børste da det lettere vil floke seg. Ikke- remy hår går også gjennom kjemikalieprosesser og silikonbehandlinger som gir bl.a. glans, men som fort svinner. Dersom du ønsker et langvarig, naturlig resultat på dine hårforlengelser, så er remy-hår extensions noe for deg.


Keratin hårforlengelse

Kjendis-stylistenes valg til deres kjendisklienter! Keratin hårforlengelser har svært myke fester av keratin som vakkert smelter inn i ditt naturlige hår – nesten usynlige! Hairtalks keratin extensions utmerker seg også av remy-hår, og har fester som består av keratin – som er likt det naturlige keratinet i håret. På grunn av innsettingsmetoden, hvor svært små mengder, til og med individuelle hårstrå av extensions, festes og smeltes til ditt naturlige hår, vil ingen kunne vite at det ikke er ditt eget hår! Du kan style og sette opp håret uten problemer og uten at festene synes. Keratin hårforlengelser varer omkring 3-6 måneder.


Hvilket er best?

Ekte hår extensions er naturligvis dyrere enn syntetisk løshår, og det vil åpenbart variere fra merke og salonger – her er et eksempel på noen hair extensions priser, avhengig av mengde og om man ønsker fargeeffekter eller ikke. Produksjonsprosessene er forståelig nok svært ulike og det koster mindre å produsere syntetisk hår. En av de mange fordelene med ekte hår er at de holder mye lengre – ofte i flere år, og kan vaskes, styles med varmeelement og bæres permanent. Syntetiske extensions er ofte laget av polyester, nylon eller akryl, og kan ikke styles da håret vil smelte av den høye varmen, selv om produktet er stemplet som «heat resistent». Dette betyr at man i teorien må holde seg til en hårstil per parykk eller løshår som ikke er av naturlig hår. Syntetiske stoffer vil også fortere bli statisk, noe som kan frizze hårtuppene, krølle stråene og lage knuter – det kan rett og slett være utfordrende å ha med å gjøre. Derimot, hvis du ønsker en quick fix og ikke bryr deg om hvor livaktig håret skal se ut, så kan syntetisk løshår- eller parykk være midt i blinken. Om du ønsker noe som varer lengre og er mulig å style, så er det best å investere i ekte hår extensions.


Test & kvalitet

Hvis du allerede har extensions og er usikker på om du har med ekte hår extensions eller syntetisk løshår å gjøre, kan du raskt finne ut av dette ved å ta et hårstrå over en liten flamme, som fra en lighter eller stearinlys. Hvis hårstrået «brenner opp» og lukter brent, er det ekte. Hvis hårstrået smelter og krøller seg, er det syntetisk. Og hvordan kan du vite om dine ekte hår extensions er av god kvalitet? Dra fingrene gjennom hårforlengelsene. Hvis det kjennes silkemykt og glatt, i tillegg til at hårstråene lett separeres og ikke dras ut, er dette tegn på høykvalitets hår extensions. I motsetning til hvis fingrene setter seg fast i, eller skaper floker samt at man drar ut hårstrå, betyr at hårforlengelsene er av dårlig kvalitet.

Les mer...

2022-10-12 14.30

adserobil1

Først ute: Ærverdig sportsbilmerke lanserer helelektrisk kabriolet

Artikkel Det gamle sportsbilmerket MG feirer 100 år i 2024, og lanserer markedets aller første elektriske kabriolet. – 100 års-feiringen blir storstilt, og MG lanserer den kule sportsbilen Cyberster for å hedre...
emap3

Ny nettbutikk: Prisvinnende kartselskap leverer detaljerte og eksklusive kart til ditt behov

Artikkel Kartselskapet eMap, var med på å revolusjonere kartografien på 90-tallet. Nå har de startet nettbutikken Finekart.no, og satser for fullt på salg av veggkart og kartbøker.
article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv