195029w6195029w1195029w2195029w5195029w4195029w3

Slik får du den koselige hyttefølelsen – hjemme!

– Når du går inn i fire av fem norske hjem, ser det ut som du går inn i en typisk boligkatalog, mener Jens Nilssen i Yeswood AS.

«Trekunstneren» er det noen som kaller ham. Med unike og rustikke designprodukter laget av tre fra Vestfold, håper Jens Nilssen å tilføre et friskt pust i det gjennomsnittlige norske hjemmet. Det skal ikke alltid så mye til.


– Når du går inn i fire av fem hjem ser det ut som du går inn i en typisk boligkatalog! Mitt mål er å tilby et spisebord eller en spekefjøl i godt norsk treverk – da er det det som er blikkfanget og ikke de hvite veggene eller den brune sofaen som er å finne i de fleste norske hjem. Gjennom firmaet Yeswood, produserer han vakre og iøynefallende håndverksprodukter som gir deg hyttefølelsen i hjemmet. Alt fra små innredningsdetaljer som serveringsfjøler, hyller og vinstativ, til baderominnredning og spisebord, lages av Jens’ hender her på verkstedet hans i Vestfold.


Satset på drømmen
Historien om Yeswood er en inspirerende historie om en drøm som ble virkelighet som følge av ulykksalige omstendigheter. Den tidligere platearbeideren og sveiseren, ble nemlig rammet av en stygg arbeidsulykke for 20 år siden. Ulykken gikk hardt ut over hukommelsen, og Jens slet med å finne tilbake til seg selv og hvordan livet hans var før ulykken. 


– Jeg har tydeligvis alltid hatt en lidenskap for tre og treverk, mimrer Jens.


– Da jeg var syk sa alle at jeg måtte ha noe å gjøre; at jeg måtte ha en hobby. Så da begynte jeg å lage møbler til meg selv. Jeg tok skrytebilder som jeg la ut på sosiale medier, og jeg fikk masse bestillinger, forteller han ydmykt. 


Ryktet gikk med andre ord utelukkende via jungeltelegrafen den første tiden. Jens’ nærmeste mente derimot at han virkelig burde satse på dette og starte for seg selv, og til slutt tok han det store skrittet.


– Når vi fikk to små barn og hadde altfor mye å gjøre tenkte jeg at «nei, jeg starter, jeg!»Vet hva kundene vil ha
Jens var i gang med firmaet Yeswood i august i fjor, og dannet seg fort en oppfatning av hva kundene ville ha. Tilværelsen som en liten og helt fersk aktør kombinert med lange dager på verkstedet og det hektiske livet som småbarnsforelder, var tøft. Heldigvis kunne kona til Jens stille opp med å få alt ut i forskjellige kanaler – og salget gikk som aller best gjennom sosiale medier. 


– De første kundene syntes det var spennende med håndlagde produkter og at jeg kunne gjøre ting på bestilling etter hva kundene ønsket. 


De lange dagene som selvstendig næringsdrivende er verdt alt slit når han overrekker sine verk til kundene personlig. 


– Når jeg er ute hos kunden og leverer, og så får en klem av kunden – det sitter veldig godt! Da skjønner man at kunden er fornøyd, og da har de et hjerte for tre de også, tenker jeg. Så det er veldig hyggelig, smiler Jens.


Kortreist tre fra Vestfold

Alt som lages av Jens’ hender har sin egen naturlige karakteristikk der trestrukturen er en stor del av sluttproduktet. Treverket skal gjerne fremstå som en røff og rustikk innredningsdetalj. Med treverk fra nabogården i Vestfold, garanterer Jens at treet han bruker både er kortreist og miljøvennlig. Iblant hender det også at han re-designer både gamle og nye møbler.


– Og så utnytter jeg treverket så langt det lar seg gjøre. Jeg har vel nesten en tannpirker igjen når jeg er ferdig med et stykke tre, ler han.


– Rester bruker jeg i epoxy-kunst.


Gaven til den som har alt
Han vil gjerne presisere at møblene han lager bare blir finere og finere med tiden – til tross for bruksmerker, riper og søl. Av denne anledningen har han fått stor oppmerksomhet innenfor aktører og personer som dyrker den landlige stilen. 


Jens har mange interessante tanker, planer og ideer for Yeswood i tiden fremover. Nordens ledende produsent for vinskap og vinstativ, har nylig inngått et samarbeid med ham ved bygging av vinkjellere og lignende. I fremtiden er drømmen å åpne en liten butikk med fokus på funksjonelle og flotte treprodukter til den som har alt; et overraskende stort marked, skal vi tro Jens. 


– Jeg får ofte spørsmål om jeg har en idé til hva man kan kjøpe til noen som har alt. Da svarer jeg at «ja, jeg har masse ideer!», sier Jens med et godt smil før han utdyper: 


– Det er ofte prisen det kommer an på. Men en vinholder pluss en vin for eksempel, er en perfekt gave!Treslaget med evig liv
Heltre, eik og ask, som Jens benytter seg av, har nærmest evig liv. Det samme kan sies om produktene til Yeswood, som er resultat av en lang tankeprosess der detaljene og bruksfunksjonaliteten står i fokus.


– Jeg er ikke glad i «lure-eik». Det har skuffa så mange kunder som har kjøpt det de tror er ekte eik fra store møbelkjeder. Heltre koster jo sitt, men det er verdt det. Jeg kaller det «generasjonsmøbel» - det varer lenge og går ofte i arv, fastslår trekunstneren. 


Til og med barna til Jens har forstått greia med ekte vare. Jens forteller at de helst ikke vil spise mat fra noe annet enn caféfjøla eller frokostfjøla, som begge er produkter Jens har designet. Med disse fjølene ønsker Jens å komme inn på café-, hytte- og hotellmarkedet.


– Caféfjøla har plass til kaffe eller te,og et lite kakestykke. Frokostfjøla har en eggeholder, og ser flott ut med en håndlaget smørkniv. Frokostfjøla og spekefjøler kan passe fint på et høyfjellshotell da den både ser nydelig ut og gir deg hyttefølelsen. For Jens er det jobb 24 timer i døgnet som gjelder. Skisseblokka er alltid innenfor rekkevidde i vente på ideer, og han har spennende planer om å utvide enmannsbedriften med både større lokale og ansettelser. Det skal bli veldig spennende å følge Yeswood videre, men akkurat nå tar Jens én dag om gangen.

Les mer...

2020-01-02 20.45

byggmesterhaagensen1

Folk står i kø for å fornye badet sitt av «Norges hyggeligste tømrer»

Artikkel Byggmester og takstmann Roger Haagensen, er influenser-byggmesteren med 54 000 følgere på Instagram, som kan smykke seg med tittelen «Norges hyggeligste tømrer». Med et godt humør og en smittende entusiasme...
tilhuset0

– De fleste får et bedre liv i et tømmerhus

Artikkel Basert på finsk kvalitet og finske byggetradisjoner, server Til-Huset AS det norske folk med nybygde tømmerhus – for et bedre inneklima og lavere energiforbruk.
Hjemmeside

  Kontaktinformasjon

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  Arkiv