195029w6195029w1195029w2195029w5195029w4195029w3

Slik får du den koselige hyttefølelsen – hjemme!

– Når du går inn i fire av fem norske hjem, ser det ut som du går inn i en typisk boligkatalog, mener Jens Nilssen i Yeswood AS.

«Trekunstneren» er det noen som kaller ham. Med unike og rustikke designprodukter laget av tre fra Vestfold, håper Jens Nilssen å tilføre et friskt pust i det gjennomsnittlige norske hjemmet. Det skal ikke alltid så mye til.


– Når du går inn i fire av fem hjem ser det ut som du går inn i en typisk boligkatalog! Mitt mål er å tilby et spisebord eller en spekefjøl i godt norsk treverk – da er det det som er blikkfanget og ikke de hvite veggene eller den brune sofaen som er å finne i de fleste norske hjem. Gjennom firmaet Yeswood, produserer han vakre og iøynefallende håndverksprodukter som gir deg hyttefølelsen i hjemmet. Alt fra små innredningsdetaljer som serveringsfjøler, hyller og vinstativ, til baderominnredning og spisebord, lages av Jens’ hender her på verkstedet hans i Vestfold.


Satset på drømmen
Historien om Yeswood er en inspirerende historie om en drøm som ble virkelighet som følge av ulykksalige omstendigheter. Den tidligere platearbeideren og sveiseren, ble nemlig rammet av en stygg arbeidsulykke for 20 år siden. Ulykken gikk hardt ut over hukommelsen, og Jens slet med å finne tilbake til seg selv og hvordan livet hans var før ulykken. 


– Jeg har tydeligvis alltid hatt en lidenskap for tre og treverk, mimrer Jens.


– Da jeg var syk sa alle at jeg måtte ha noe å gjøre; at jeg måtte ha en hobby. Så da begynte jeg å lage møbler til meg selv. Jeg tok skrytebilder som jeg la ut på sosiale medier, og jeg fikk masse bestillinger, forteller han ydmykt. 


Ryktet gikk med andre ord utelukkende via jungeltelegrafen den første tiden. Jens’ nærmeste mente derimot at han virkelig burde satse på dette og starte for seg selv, og til slutt tok han det store skrittet.


– Når vi fikk to små barn og hadde altfor mye å gjøre tenkte jeg at «nei, jeg starter, jeg!»Vet hva kundene vil ha
Jens var i gang med firmaet Yeswood i august i fjor, og dannet seg fort en oppfatning av hva kundene ville ha. Tilværelsen som en liten og helt fersk aktør kombinert med lange dager på verkstedet og det hektiske livet som småbarnsforelder, var tøft. Heldigvis kunne kona til Jens stille opp med å få alt ut i forskjellige kanaler – og salget gikk som aller best gjennom sosiale medier. 


– De første kundene syntes det var spennende med håndlagde produkter og at jeg kunne gjøre ting på bestilling etter hva kundene ønsket. 


De lange dagene som selvstendig næringsdrivende er verdt alt slit når han overrekker sine verk til kundene personlig. 


– Når jeg er ute hos kunden og leverer, og så får en klem av kunden – det sitter veldig godt! Da skjønner man at kunden er fornøyd, og da har de et hjerte for tre de også, tenker jeg. Så det er veldig hyggelig, smiler Jens.


Kortreist tre fra Vestfold

Alt som lages av Jens’ hender har sin egen naturlige karakteristikk der trestrukturen er en stor del av sluttproduktet. Treverket skal gjerne fremstå som en røff og rustikk innredningsdetalj. Med treverk fra nabogården i Vestfold, garanterer Jens at treet han bruker både er kortreist og miljøvennlig. Iblant hender det også at han re-designer både gamle og nye møbler.


– Og så utnytter jeg treverket så langt det lar seg gjøre. Jeg har vel nesten en tannpirker igjen når jeg er ferdig med et stykke tre, ler han.


– Rester bruker jeg i epoxy-kunst.


Gaven til den som har alt
Han vil gjerne presisere at møblene han lager bare blir finere og finere med tiden – til tross for bruksmerker, riper og søl. Av denne anledningen har han fått stor oppmerksomhet innenfor aktører og personer som dyrker den landlige stilen. 


Jens har mange interessante tanker, planer og ideer for Yeswood i tiden fremover. Nordens ledende produsent for vinskap og vinstativ, har nylig inngått et samarbeid med ham ved bygging av vinkjellere og lignende. I fremtiden er drømmen å åpne en liten butikk med fokus på funksjonelle og flotte treprodukter til den som har alt; et overraskende stort marked, skal vi tro Jens. 


– Jeg får ofte spørsmål om jeg har en idé til hva man kan kjøpe til noen som har alt. Da svarer jeg at «ja, jeg har masse ideer!», sier Jens med et godt smil før han utdyper: 


– Det er ofte prisen det kommer an på. Men en vinholder pluss en vin for eksempel, er en perfekt gave!Treslaget med evig liv
Heltre, eik og ask, som Jens benytter seg av, har nærmest evig liv. Det samme kan sies om produktene til Yeswood, som er resultat av en lang tankeprosess der detaljene og bruksfunksjonaliteten står i fokus.


– Jeg er ikke glad i «lure-eik». Det har skuffa så mange kunder som har kjøpt det de tror er ekte eik fra store møbelkjeder. Heltre koster jo sitt, men det er verdt det. Jeg kaller det «generasjonsmøbel» - det varer lenge og går ofte i arv, fastslår trekunstneren. 


Til og med barna til Jens har forstått greia med ekte vare. Jens forteller at de helst ikke vil spise mat fra noe annet enn caféfjøla eller frokostfjøla, som begge er produkter Jens har designet. Med disse fjølene ønsker Jens å komme inn på café-, hytte- og hotellmarkedet.


– Caféfjøla har plass til kaffe eller te,og et lite kakestykke. Frokostfjøla har en eggeholder, og ser flott ut med en håndlaget smørkniv. Frokostfjøla og spekefjøler kan passe fint på et høyfjellshotell da den både ser nydelig ut og gir deg hyttefølelsen. For Jens er det jobb 24 timer i døgnet som gjelder. Skisseblokka er alltid innenfor rekkevidde i vente på ideer, og han har spennende planer om å utvide enmannsbedriften med både større lokale og ansettelser. Det skal bli veldig spennende å følge Yeswood videre, men akkurat nå tar Jens én dag om gangen.

Les mer...

2020-01-02 20.45

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Artikkel Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.
aretreindustrier8

Er med på å redusere risikoen og øke lønnsomheten i byggeprosjekter

Artikkel ARE Treindustrier er både en underleverandør og kompetansepartner for sine kunder. De ønsker å bli involvert tidlig nok i byggeprosjektet, for et best mulig resultat. – Med ganske små grep, kan vi optimalisere...
Hjemmeside

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  sport24

  Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

  Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Picture1

  Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

  I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv