sullandmossford8sullandmossford2sullandmossford3sullandmossford4sullandmossford5sullandmossford9sullandmossford7sullandmossford6

Bilmerket som er leveringsdyktig på de nyeste elbilene

Sulland Moss Ford, har i 2021 satt salgsrekord på Mustang Mach-e, og ser nå frem til et begivenhetsrikt og spennende bilår i 2022, med et leveringsdyktig bilmerke og en solid aktør i ryggen.

Det er sikkert mange som kjenner til Stamsaas Gruppen; bilkonsernet som har holdt stand i nesten 100 år. Den 1. januar 2017, kjøpte Sulland Gruppen opp Stamsaas Gruppen, og overtok alle bilforretningene under Stamsaas-paraplyen. Her i Østfold, var det Stamsaas-butikkene i Fredrikstad, Sarpsborg og Moss med bilmerkene Ford, BMW, Mini og Mitsubishi, som fikk nytt navn og nye eiere.  


– De fleste som jobber her på Sulland Moss, kommer fra Stamsaas Gruppen. Vi har en mekaniker som har vært her i 45 år, så vi har greid å holde på mange av seniorene. Det sitter mye kompetanse i dette huset, og mange av våre medarbeidere som er langt opp i 50-årene nå, begynte her som læregutter. Det er litt av kjernen i bedriften; vi skal ha ansatte som har lyst til å jobbe her, og vi skal ha et godt arbeidsmiljø, forteller Bjørn-Øivind Ellingsen, daglig leder i Sulland Moss Ford.



Trygt med en solid aktør i ryggen 
Bjørn-Øivind ser bare fordeler med å ha et fremoverlent og stødig konsern i ryggen som Sulland Gruppen – spesielt i en tid som på mange måter har vært både usikker og krevende.  


– Vi har merket at vi har en solid eier med oss i en vanskelig tid, så det har vært veldig positivt, skryter Bjørn-Øivind om konsernet, som har vært flinke til å ta vare på sine medarbeidere under Korona-pandemien.  


Sulland Moss, består av to butikker i én butikk, med to separate organisasjonsnumre og to forskjellige daglige ledere. Den ene butikken er Mini- og BMW-forhandler, mens butikken som Bjørn-Øivind har det daglige ansvaret for, selger Ford.



Eksplosjonsartet bruktbilsalg 
Da Korona-pandemien eksploderte over det ganske land den 12. mars 2020, vanket det plutselige nedstengninger for en stor del av Norges bedrifter. Men for mange nordmenn, ble pandemien en tid for Norgesferier og mer penger til overs, og bilbransjen kunne gå seirende ut av den verste pandemi-tiden.


– Vi er i en bransje som er vant med å snu oss fort, omstille og tilpasse oss, så vi tok mange grep da Koronaen eksploderte. Det skulle vise seg å gå noen måneder, men så pekte pilene oppover likevel. Jeg har aldri sett noe lignende! Jeg har vært i bilbransjen i 25 år, men har aldri sett maken, uttrykker Bjørn-Øyvind om det eksplosjonsartede bruktbilsalget.  


Selv om det var vanskelig å få tak i nybil på grunn av leveringsforsinkelser hos bilfabrikkene, ble en nyere bruktbil en adekvat nødløsning for mange.  


– Det er en trend som bare har fortsatt, også på innbytte; en bil vi solgte for to år siden, kan vi fortsatt gi en god pris på nå. Folk blir overraska, og de får med seg noen markedsfordeler de òg, smiler Bjørn-Øyvind.   


Nybilsalget tok seg fort opp i 2021 takket være lanseringen av Ford Mustang Mach-e, som Sulland Moss Ford har satt ny salgsrekord på. Firehjulstrekkeren med den overlegne kjørekomforten og bransjeledende rekkevidden, gikk hjem hos mange nordmenn som hadde en forkjærlighet for Ford.  



– Den leverer veldig godt, og kundene våre er veldig fornøyde med bilen de har kjøpt. Det er ordentlig gøy, og det er et helt nytt produkt som treffer veldig godt i markedet. Vi gleder oss veldig til neste år, for fabrikken har mer enn doblet produksjonen av bilen! De vil produserer alt de kan av Mach-e for å prøve å mette markedet, opplyser Bjørn-Øivind. 


Leveringsdyktige gjennom hele 2022 
Mach-e blir dessuten en svært viktig modell for Sulland Moss Ford det kommende året, når flere bilmerker advarer om at det ventes leveringsproblemer på flere populære elbil-modeller.  


– Vi blir leveringsdyktige på Mach-e gjennom hele året. Vi bestilte bil til en kunde som var innom her i går, og da fikk han en leveringstid på ti uker. Når vi kjøper noe, så vil vi jo gjerne ha det fort, sier Bjørn-Øivind og trekker på smilebåndet.  


Mye spennende er i vente for Ford når vi snart skriver 2022 – ikke minst for yrkesbil-kundene. Bjørn-Øivind kan nemlig røpe at den etterlengtede e-Transit endelig vil bli lansert, og den store etterspørselen etter elektriske varebiler, har formelig eksplodert den siste tiden! 


– Yrkesbilen Ranger, har også vært en stor suksess. Det er en stor og robust pickup med personbilkomfort og høy nyttelast, som tåler et røft bruk. Det er Norges mest solgte pickup, og vi er ledende her i distriktet på den pickupen, kan Bjørn-Øivind fortelle. 


Siden Sulland Moss Ford har alt under samme tak og dedikerte mekanikere som kjenner kunden og vet kundens behov, scorer Ford-forhandleren høyt på service og den viktige ettermarkedsbiten.  


– Det å være en totalleverandør, er minst like viktig når du kjøper bilen. Dette huset er bare glass, fliser og lys, men det er vi som jobber her som gjør jobben og som gir kundene en god opplevelse, smiler Bjørn-Øivind, som med all rett kan glede seg til hva 2022 har å by på.  

Les mer...

2022-02-01 10.45

e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv