183042iodss

Gode tips ved valg av riktig varmepumpe

Jan Kind i Kind Energispar, har montert og solgt flere tusen varmepumper opp gjennom årene. – Jeg har også på disse årene lært meg å skille ut god kvalitet og dårlig kvalitet.

Vi befinner oss i Kind Energispars lokaler i Sandefjord, og møtes av en svært engasjert kjøletekniker og varmepumpeekspert. Jan Kind dannet grunnlaget for Kind Energispar da han startet opp selskapet Kind Service, sammen med broren sin for snart 38 år siden. Den gang var det fokus på kjøleskap, frysebokser og hvitevarer – men i 2002 gikk han bokstavelig talt fra kaldt til varmt da han gikk over til å selge og montere varmepumper på heltid.

Sandefjord, Larvik og Stokke er primærmarkedet til Kind Energispar.


Jeg har vært i alle hus i Sandefjord, vil jeg påstå, smiler Kind.


Vi har montert mange tusen varmepumper opp gjennom årene. Og vi har feilet underveis, men det har vi lært mye av. Vi vet hvor du skal plassere varmepumpa og hvor stor varmepumpe du skal ha. Vi vet åssen det virker!


Kind Energispar leverer hele prosessen, fra befaring, montering og til varmepumpa er installert og klar til bruk. Firmaet er tuftet på å holde avtaler med sine kunder, til punkt og prikke. Kind forteller at han ergret seg stort over håndverkere som nesten aldri dukket opp til avtalt tid, og det la selve grunnlaget for en grunnleggende verdi som legger vekt på ærlig og tett kommunikasjon med sine kunder.


Jeg har også i løpet av disse årene lært meg å skille ut kvalitet og dårlig kvalitet. Jeg har valgt å styre unna billige produkter, for det er bare å dra på seg problem, sier Kind.

Med håndplukkede og omhyggelig utvalgte produkter, gir de alltid fem års garanti på sine varmepumper. De kjente merkene og den gode kvaliteten, er en betryggende faktor for kunden. Ved å være en totalleverandør, unngår kunden dessuten overraskende kostnader.


Varmepumpespesialisten vil særlig fraråde kjøp av varmepumpe via dørselgere, spesielt uten å ha sjekket bakgrunnen først.


Kjøper du pumper av noen som kommer på døra, så sjekk bakgrunnen, at han har sertifisering og har holdt på i noen år, og sjekk om pumpa er parallell-importert eller ikke, oppfordrer Kind.


En parallell-importert varmepumpe er ofte billigere i pris, men uten garantiordninger som tar vare på kunden dersom noe skjer. Kind utdyper:


Jeg tror på det vi har gjort her i alle år. Vi har vært veldig greie med kundene, passet på dem, utført service og vist ansikt hele tiden. Kundene kommer tilbake til oss og kjøper, mens de som har gått og kjøpt en parallell-importert pumpe som går i stykker og ikke får tak i selgeren de kjøper jo ikke der igjen!

Varmepumpe-typene er mange, men Kind anbefaler typen luft-til-luft-varmepumpe.

  Du har varme, kjøling og ikke minst luftforbedring; teknologi som tar knekken på virus, allergener og fjerner lukt. Det får du ikke med væske-til-vann-pumpe, også er det en brøkdel av prisen. Det er ingen varmekilde som kan konkurrere med luft-til-luft-varmepumpe i forhold til pris og hva du får igjen av varme, sier Kind engasjert.

Les mer...

2018-05-29 14.45

e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

Kontaktinformasjon

  • Kind Energispar AS
  • Telefon:
    33 46 72 27
  • Adresse:
    Gneisveien 12 B 3221 Sandefjord
93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv