– Vi utvikler Bodø by

Framtiden til Bodø er strålende. En av de sentrale aktørene i utviklingen er Bodø Næringsforum, og direktør Mariann Meby har store mål for årene som kommer.

– Vi er involvert i de fleste av byens utviklingsaktiviteter. Enten det handler om graving eller byplanlegging er vi med i foraene hvor næringslivet skal delta og ha en mening om ting. Derfor har vi en mening om mye.


Meby ble ansatt i 2012, og fikk nedleggelsen av Luftforsvarets hovedflystasjon i Bodø i fanget. I fem år bedrev Bodø Næringsforum lobbyvirksomhet både sammen med kommunen og på egen hånd overfor politikere for å få den rette beslutningen for byen. Den kom i fjor vår.


181020.jpgåods


– Den gamle flystripa skal flyttes fra den trange byen og ut i sjøen. Slik frigjøres arealer til byutvikling. Det skal bo folk her og det skal også bli plass til næring. Flere tusen dekar gjøres tilgjengelig. Å få en slik mulighet er helt unikt, også i europeisk sammenheng! Nå starter vi jobben med å fylle arealene med næring. Dette skal vi gjøre smart, grønt og bærekraftig.


Bodø Næringsforum håper å se medlemmene sine vokse, både i utviklingsfasen og i ulike driftsfaser. Utpekte sektorer vil få fokus fremover, noe som vil få positive ringvirkninger for andre sektorer.


181020.jpgiy


– Bodø har alltid vært et intermodalt knutepunkt, med havn, jernbane, vei og lufthavn bare noen kilometer fra hverandre. Denne nærheten mellom fire transportbærere er unikt i norsk sammenheng, så vi ser blant annet for oss kortreist laks rett over til Japan i framtiden, når vi får alt dette på plass.


For tiden foregår det utvikling og utarbeidelse av felles strategier innen både reiselivs-, hav- og mineralnæringen i Bodø og Saltenregionen. 


– Vi som er næringslivets interesseorganisasjon har hatt en vekst på 40 prosent de siste årene, og skal vokse enda mer. Målet er å bli minst 500. 

Les mer...

2018-01-09 14.15

raniplast1

Anerkjent plastprodusent gir plast et bedre rykte med bærekraftig resirkuleringsfokus

Artikkel Plastprodusenten Rani Plast, investerer stort i ny teknologi og produktutvikling, og er godt rustet for fremtidens krav til plastproduksjon med resirkulerte plastfolier og nye produksjonsmaskiner.
notech4

Pålitelig leverandør av stålprodukter sikter mot videre vekst

Artikkel Den mekaniske entreprenøren Notech AS, investerer for fullt i fremtidig vekst med nytt rørverksted i Larvik. – Vi har veldig stor tro på at vår nye avdeling vil gi en stabil ordreinngang, og vi har allerede...
vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv