– Vi utvikler Bodø by

Framtiden til Bodø er strålende. En av de sentrale aktørene i utviklingen er Bodø Næringsforum, og direktør Mariann Meby har store mål for årene som kommer.

– Vi er involvert i de fleste av byens utviklingsaktiviteter. Enten det handler om graving eller byplanlegging er vi med i foraene hvor næringslivet skal delta og ha en mening om ting. Derfor har vi en mening om mye.


Meby ble ansatt i 2012, og fikk nedleggelsen av Luftforsvarets hovedflystasjon i Bodø i fanget. I fem år bedrev Bodø Næringsforum lobbyvirksomhet både sammen med kommunen og på egen hånd overfor politikere for å få den rette beslutningen for byen. Den kom i fjor vår.


181020.jpgåods


– Den gamle flystripa skal flyttes fra den trange byen og ut i sjøen. Slik frigjøres arealer til byutvikling. Det skal bo folk her og det skal også bli plass til næring. Flere tusen dekar gjøres tilgjengelig. Å få en slik mulighet er helt unikt, også i europeisk sammenheng! Nå starter vi jobben med å fylle arealene med næring. Dette skal vi gjøre smart, grønt og bærekraftig.


Bodø Næringsforum håper å se medlemmene sine vokse, både i utviklingsfasen og i ulike driftsfaser. Utpekte sektorer vil få fokus fremover, noe som vil få positive ringvirkninger for andre sektorer.


181020.jpgiy


– Bodø har alltid vært et intermodalt knutepunkt, med havn, jernbane, vei og lufthavn bare noen kilometer fra hverandre. Denne nærheten mellom fire transportbærere er unikt i norsk sammenheng, så vi ser blant annet for oss kortreist laks rett over til Japan i framtiden, når vi får alt dette på plass.


For tiden foregår det utvikling og utarbeidelse av felles strategier innen både reiselivs-, hav- og mineralnæringen i Bodø og Saltenregionen. 


– Vi som er næringslivets interesseorganisasjon har hatt en vekst på 40 prosent de siste årene, og skal vokse enda mer. Målet er å bli minst 500. 

Les mer...

2018-01-09 14.15

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv