stoentreprenor4stoentreprenor1stoentreprenor2stoentreprenor3stoentreprenor8stoentreprenor7stoentreprenor6stoentreprenor5

Entreprenør med viktige verdier til topps i Oslo og på Romerike

STØ Entreprenør har kontorer i Lørenskog, utfører totalentrepriser i Stor-Oslo, og ønsker å bli en foretrukken entreprenør på Romerike. – Vi har ansatte som «vet å oppføre seg», og som gjør en god jobb, forteller daglig Trond Berget-Ausland om selskapets urokkelige kjerneverdier.

Med over 60 års erfaring og 70 ansatte, har STØ Entreprenør opparbeidet seg et godt navn og rykte på Romerike og i Oslo. STØ Entreprenør stammer fra det gamle entreprenørfirmaet Øie, som ble startet på slutten av 50-tallet. Historien forteller at den svenske boligprodusenten JM ville inn på det norske markedet og kjøpte opp byggentreprenørdelen av Øie – mens Øie Eiendomsutvikling, den dag i dag, fortsatt eksisterer i sin opprinnelige form. I 2019 kjøpte KB Gruppen opp JM Entreprenør, og i november 2019 endret de navn til STØ Entreprenør.


Oppfører seg fint
Daglig leder Trond Berget-Ausland forteller at STØ Entreprenør i dag består av 70 godt voksne mennesker med en imponerende arbeidserfaring og yngre «sultne» medarbeidere.


– Vi har ansatte som har jobbet mange år i Øie, og har over 35 år i samme firmaet. Det er veldig fascinerende og moro! I tillegg har vi et jevnt påfyll av trainees og lærlinger som vi ansetter rett etter skolen.


Trond forteller videre at det er en fordel at traineene og lærlingene er helt ferske, slik at de kommer lettere inn i vår kultur.


– «STØ-kulturen» er veldig jordnær, og går ut på det elementære; som å oppføre seg ordentlig og å ta vare på hverandre. Det er veldig viktige verdier, understreker han.Med fokus på både oppførsel og å gjøre en god jobb, har kursen holdt seg stødig mer eller mindre hele veien for den Lørenskog-baserte totalentreprenøren. Selv i en vanskelig tid, preget av flere utfordringer for aktører i byggebransjen, har STØ Entreprenør klart seg gjennom lavkonjunkturen mye takket være sitt gode renommé.


– I tider som dette er det litt vanskeligere å få jobber, og derfor er det viktig å ha «venner»; det vil si entreprenører som vil jobbe for oss og oppdragsgivere (byggherrer) som ønsker å benytte STØ Entreprenør på nye prosjekter. Vi er så heldige at vi har mange slike venner – nettopp fordi våre ansatte oppfører seg. Å oppføre seg fint, og gjøre en god jobb, er utrolig viktig, poengterer Trond.


En godt synlig entreprenør
Den gode oppførselen og seriøsiteten til STØ Entreprenør, har med andre ord ikke gått ubemerket hen. Bortsett fra et svakt resultat i 2019 har STØ Entreprenør de siste årene levert gode resultatet og gjennomført mange spennende prosjekter for byggherrer i Oslo og på Romerike.– Vi har noen flergangsbyggherrer som for eksempel Olav Thon Gruppen, som vi har bygget for i mange år. Grunnen til at vi får lov til det er at vi har ansatte som er flinke og hyggelige, og som gjør en god jobb, samtidig som vi klarer å få i gang et godt samarbeid. Vi har også det jeg kaller for «bransjefolk»; fagfolk med en ekstrem bransjekunnskap, som over mange år har skaffet seg mange gode kontakter på bakgrunn av at de har opptrådt seriøst og med det bygget tillit, fastslår Trond.


Med et stort kontaktnett, har de jungeltelegrafen å takke for den store suksessen og det gode omdømmet på Østlandet.


– Vi bygger boliger med god kvalitet, samtidig som vi knytter til oss nye bekjentskaper på byggherresiden. Summen av dette er at STØ blir sett og kjent, og det er utrolig hyggelig at så mange kommer til oss, smiler en blid Trond.


Grønn fremtid
STØ Entreprenør har et stort tjenestespekter. De gjør alt fra boligprosjekter og næringsbygg, til de mer utfordrende og riktig store oppdragene som strekker seg over flere år. Med bærekraft på agendaen, går veien nå videre mot å oppfylle drømmen om å bli en foretrukken entreprenør på Romerike.– STØ Entreprenør fikk nylig ISO 14001-sertifisering, og vi er veldig stolte av å snart få henge opp diplomet på veggen, smiler Trond.


– Vi holder på med fem prosjekter nå, der et skal BREEM-sertifiserte, og vi har opparbeidet oss god erfaring i å gjennomføre bygg med BREEM-sertifisering. Vi følger godt med på alt som skjer innen bærekraft, og vi har også en Miljøleder ansatt i STØ Entreprenør. Nå jobber vi med å endre profilen på hjemmesiden vår til en mer grønn profil, der det skal framgå at vi er ISO-sertifisert i Miljøledelse, utdyper Trond.


STØ Entreprenør har målsetning om en omsetning på 700 millioner i 2023. Med fremtidige prosjekter og prosjekter med lang byggetid, ligger den anslåtte omsetningen for 2024 på godt over 850 millioner.– Summen av dette føles veldig trygt i forhold til at vi skal sysselsette 70 ansatte. Vi kjenner at fremtiden er godt sikret – i den grad den kan være godt sikret i byggemarkedet! Jeg føler meg i hvert fall trygg, konstaterer Trond Berget-Ausland og trekker på smilebåndet.

Les mer...

2023-06-01 12.45

sympa2

Helhetlig HR-system forenkler hverdagen til HR-avdelingen

Artikkel Med en samlet oversikt over sine ansatte, får både bedriftsledelse og HR en helt ny arbeidshverdag med det digitale HR-systemet til Sympa. – Det hjelper hele bedriften til å ta avgjørelser basert på...
float1

Trendy utendørsaktivitet kombinerer velvære med det sosiale

Artikkel FLOAT sauna AS tilbyr en velværeopplevelse utenom det vanlige. Både turister og innbyggere valfarter til den populære utendørsbadstuen som ligger ved gjestebrygga på Granholmen i Sandefjord. – Det er en...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  Arkiv