tigeni_1ante-samarzija-vdbiYgw2Q8A-unsplashtigeni_2

Tigeni møter det økende behovet for et bevisst forhold til kropp og helse

Å ha et aktivt forhold egen helse blir stadig viktigere. Ikke bare for hver og en av oss personlig, men også i et større, globalt perspektiv.

Ulike livsstilssykdommer, slik som høyt kolesterol eller diabetes type 2, er først og fremst en enorm belastning for enkeltindividet. På den andre siden har slike ikke-smittsomme sykdommer voldsomme samfunnskonsekvenser. Behandling, kostnad og presset på helsevesenets kapasitet koster verdenssamfunnet mer enn 550 milliarder kroner årlig


Tigeni, et norsk helseteknologiselskap, ser etter å imøtekomme denne utviklingen med full kraft, med innovative og nytenkende digitale helsetjenester. 


Pasientens fortrinn

Med enkle hjemmetester ønsker Tigeni å avlaste helsetjenesten, i tillegg til å gjøre individet i stand til å aktivt følge opp egen helse. Dette gir enkeltpersoner anledning til å selv overvåke vitale verdier i blodet – slik som kolesterolnivå, risiko for diabetes og nivåer av essensielle vitaminer og mineraler. Denne informasjonen er til god informasjon for både bruker, lege eller annet helsepersonell. 


I det lange løp vil dette kunne tilrettelegge for flere hjemmepasienter og større grad av selvstendig pleie; et behov som vil være uunngåelig å måtte ta tak i, i takt med en økende befolkning.Livsstilssykdom

Selv om Tigeni ser etter å være en avlastende tjeneste for de som har behov for å følge opp diverse helsetilstander etter råd fra legen, er deres overordnede visjon å avverge sykdom. 


Ved å selv få et bevisst forhold til egen helse, nødvendig mosjon og et godt kosthold, kan en rekke ikke-smittsomme sykdommer forebygges. Å implementere hjemmetester og blodprøver en selv enkelt kan utføre gjør at brukerne selv kan overvåke helsen i en mye bredere forstand. 


Som et nytt aspekt ved å ha et aktivt forhold til egen helse, vil en bruker kunne se den faktiske effekten av egen trening og kosthold. Basert på analyser vil brukeren også få gode tips og råd, både til informasjon og motivasjon for å fatte gode livsstilsvalg. 


Hvordan fungerer det? 

Testen tas enkeltvis eller flere ganger gjennom året. For den som sikter etter å ha et aktivt forhold til egen helse eller forebygge sykdom, anbefaler Tigeni å ta testen halvårlig. 


Er det derimot allerede påvist eksempelvis høyt kolesterol via andre undersøkelser, er Tigeni et tilbud som ønsker å avlaste både helsevesen og bruker. Dette ved at brukeren selv kan utføre hjemmetester for kontinuerlig overvåking og slik rapportere dette til behandler. 


Svaret og oppfølgingen mottar brukeren digitalt enten i app eller under en egen brukerprofil. Prøvesvar vil også kunne deles med helsepersonell i Tigenis helseportal Symbio 3.0. Dermed kan pasienten eller brukeren redusere reisetid og vanskeligheter tilknyttet kontakt med helsetjenester og logistikk. Tigeni forenkler den kontinuerlige oppfølgingen for både pasient og behandler. 


Tigeni oppdaterer stadig sine tjenester til å kunne kombineres med eksisterende bærbare enheter – slik som pulsklokker og helseapper på tvers av merkevarer. En kombinasjon av pulsklokkedata og analyser av blodprøver vil kunne gi brukeren et større og mer helhetlig bilde av egen helse. 


Hva om testen bekrefter stor risiko for sykdom?

Tigeni har et team av norske allmennleger med på laget. Om testene gir et grunnlag for å mistenke akutt sykdom eller kritiske mangler, vil en av legene ta direkte kontakt med brukeren – og gi informasjon om hvor man skal henvende seg. Det må understrekes at testene kun analyseres for verdier i blodet som spesifiseres etter bestilling av ønsket testkit. 


Likevel utvider Tigeni stadig sitt utvalg av tester, slik at flere spesifikke analyser kan gjennomføres. Målet er å kunne tilby tester innenfor en rekke medisinske felt, og slik være en styrkende og avlastende tjeneste for helsetjenesten. 


Innovativ og fremtidsorientert

Tigeni er et tilbud som strekker seg langt forbi de resultatene man ser kun ved nye treningsprestasjoner og økt følelse av god helse gjennom maten vi spiser. Innsikten i eget helsebilde en blodprøve og tilhørende analyse vil kunne gi, legger i det lange løp grunnlaget for en bedret folkehelse. 


Dagens systemer i helsetjenesten har ikke kapasitet til å etterfølge utviklingen vi ser både i globalt helsebilde og økende befolkning. Vi trenger nye, fremtidsrettede løsninger; i forebyggende helsearbeid, så vel som behandling. Les mer...

2021-11-05 12.15

studiosigdal11

Norsk kjøkkenleverandør ekspanderer

Artikkel Sigdal Kjøkken, står for skikkelig kvalitet og lang holdbarhet. Nå storsatser den tradisjonsrike norske kjøkkenleverandøren og ekspanderer med flere butikker – blant annet den nyåpnede Studio Sigdal Tønsberg.
ferder7

Positive holdninger og «det lille ekstra» hos Vestfolds triveligste byggefirma

Artikkel De gode kundeopplevelsene står i kø for Færder Byggservice fra Tønsberg, som sprer godt humør og stadig vekk overrasker kundene sine med «det lille ekstra».
  schmidtkjøkken2

  Kjøkkenløsninger for den moderne familiesituasjonen

  Schmidt Kjøkken designes og produseres i Frankrike og Tyskland. Med miljø på dagsordenen og nyskapende løsninger som gjør kjøkkenet til hjemmets nye møtepunkt, treffer Schmidt Kjøkken blink med sine kvalitetskjøkken.

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  freshinteriør3

  Unike kjøkkenforretninger er først ute med trender

  Opptatt av trender og alltid på jakt etter det nyeste? Da bør du stikke innom Fresh Interiør! – Leverandørene våre skaper ofte trender istedenfor å kopiere de, forteller daglig leder Morten Winterstad.

  Arkiv