polyfiber7polyfiber1polyfiber2polyfiber3polyfiber4polyfiber8polyfiber6polyfiber5

Miljøvennlig og vedlikeholdsfri støyskjerming har mange fordeler

Polyfiber AS, produserer førsteklasses støyskjerming av miljøvennlig komposittmateriale – for fremtidens bygg.   – Det er absolutt et produkt for fremtiden, poengterer daglig leder og salgsansvarlig Morten Aasegg.

Morten Aasegg er relativt ny i Polyfiber AS, og ble ansatt som daglig leder og salgsansvarlig i 2021. Morten hadde lenge interessert seg for miljø og gjenvinning, og jobben kunne ikke passet ham bedre med sin brede karrierebakgrunn og en stor interesse for salg av klimavennlige produkter.


– Polyfiber er nettopp et miljøprodukt, og miljøet er det vi satser mest på. Det grønne skiftet og sirkulærøkonomi er det som går igjen i våre produkter, og vi prøver å være så miljøbevisst som mulig ved at vi bruker resirkulert materiale. Miljø er jo fremtiden, understreker Morten.Komposittmateriale med flere fordeler
Polyfiber som produkt ble etablert allerede i 1994, og ble i 2017 oppkjøpt av et svensk firma som heter PolyPlank AB, og som selv har drevet lenge med produksjon av tilsvarende produkt. Etter oppkjøpet har Polyfiber isteden blitt en forlenget arm av morselskapet PolyPlank AB i Sverige, som produserer ulike produkter og systemer bestående av komposittmateriale.


Før oppkjøpet hadde Polyfiber en egen produksjonslinje i starten, men satte etter hvert produksjon bort til NATURinFORM GmbH i Tyskland. Dette er et stort selskap som også produserer egne produkter i komposittmateriale. Polyfiber er i dag deres forhandler i Norge av produkter som bl.a. terrassebord og fasader. Selv om Polyfiber ble kjøpt opp, har de valgt å fortsette avtalen med NATURinFORM GmbH. Dette betyr at Polyfiber i dag har to ulike leverandører og et bredt spekter av produkter tilgjengelig for det norske markedet.


– Vi er en liten bedrift i Norge, men morselskapet er betydelig større i Sverige. Polyfiber har vært på markedet i noen år nå, og det er et vedlikeholdsfritt komposittmateriale som er 100 prosent miljøvennlig og resirkulerbart, samt at det har 30 års garanti mot råte, forteller Morten om produktet.Det brede produktspekteret til Polyfiber inneholder alt fra terrassedekke til levegger og sykkelskur. Hovedfokuset til Polyfiber AS er derimot støyskjermingsprodukter for veientreprenører, men også til private.


– Hovedproduktet vårt er støyskjerming, det er gjerne det som gir litt volum. Men når det gjelder uteplasser går det mye i levegger mot vær og vind, og avskillere mellom terrasser i kompositt. Det er både vedlikeholdsfritt og pent å se på, sier han med et smil.


Helt vedlikeholdsfritt
Når det gjelder større boligbebyggelse, er det også svært aktuelt med sykkelhus og miljøhus med søppeldunker/avfallsbeholdere under tak, og Polyfiber AS kan også levere garasjer og carporter.Selv om kundene kommer med positive tilbakemeldinger, mener Morten at det fortsatt er en lang vei å gå for å overbevise alle – spesielt entreprenører og arkitekter – om at Polyfiber er et godt produkt som har flere unike fordeler, i tillegg til at det er et bedre alternativ for «moder jord».


– Vi har Sintef-tester og ulike dokumentasjoner på holdbarhet, vindbelastninger, lydkrav og snøbelastninger, og Polyfiber er absolutt et produkt for fremtiden. Mens de fleste støyskjermingsprodukter i dag er laget av tre, kan det fort bli råte og tørke sprekker og etter hvert annet vedlikehold som maling/beising gjør seg gjeldende. Siden Polyfiber er vedlikeholdsfritt slipper man både vedlikehold og råte, og det holder seg fint i fargen, utdyper Morten, som legger til at det også er lettere å fjerne grafitti fra komposittmateriale kontra tre og andre materialer.


Gratis miljøaspekt
Siden mange entreprenører i dag ønsker å sette miljø på dagsordenen og mange dessuten er underlagt å dokumentere sitt miljøregnskap ved offentlige anbud, skiller Polyfiber seg ut med sine miljøvennlige egenskaper.– Arkitektene sitter med kontrollen og kommer med informasjon til entreprenørene om at det faktisk finnes løsninger. Selv om Polyfiber ikke er det billigste, så er det en god og vedlikeholdsfri løsning. Det viser seg at på sikt er det er penger spart, for selv om innkjøpskostnaden med det samme vil være litt høyere, går det ikke så lang tid før det er tjent inn igjen. Og så kommer miljøaspektet i tillegg, som faktisk er helt gratis, smiler Morten.


Morten ser for seg at fremtiden til Polyfiber vil innebære merkevarebygging for å nå enda flere potensielle kunder, og med et 100 prosent miljøvennlig og vedlikeholdsfritt produkt, går Polyfiber uten tvil en utrolig spennende tid i møte!


– Man trenger ikke å velge mellom miljø eller vedlikehold. Det er som Ole Brumm pleier å si: Ja takk, begge deler!, avslutter han med glimt i øyet.

Les mer...

2022-12-01 12.15

theship5

Revolusjonerer shippingbransjen: Fremsynt app automatiserer dataene mellom skip og land

Artikkel Med fokus på effektivisering og sanntidsdata i shippingbransjen, har det norske techselskapet The Ship AS, utviklet en app som automatiserer dataene mellom skip og land.
ilder3

Omdefinerer teknologi med nyskapende teknologiløsninger

Artikkel Ilder AS i Bergen er en teknologibedrift som utvikler digitale løsninger for nasjonale og internasjonale selskaper. Med et åpent sinn for ukonvensjonelle løsninger og nye bruksområder, jobber Ilder tett...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  Arkiv