lkteknikk8lkteknikk1lkteknikk2lkteknikk3lkteknikk5lkteknikk9lkteknikk7lkteknikk6lkteknikk10lkteknikk11lkteknikk12lkteknikk13

Denne mekaniske industribedriften blir spådd en lysende fremtid

Den mekaniske industribedriften LK Teknikk, har bygget opp sin virksomhet for å kunne håndtere mer krevende prosjekter. Nå satser Østfold-bedriften stort, med planer om nye produksjonsfasiliteter for en enda mer leveringsdyktig fremtid.

LK Teknikk så dagens lys i 2021. Ideen ble unnfanget ettersom Oscar Lunde, Anders Klerud og Jonas Lunde, jobbet sammen med felles prosjekter – men i ulike firmaer.


– Vi fant enkelt og greit ut at vi skulle slå oss sammen og utvikle ett firma sammen istedenfor! Vi matchet veldig bra i forhold til tankesettet og måten vi jobbet på, og vi hadde erfaringer fra samme bransjer, men på forskjellige felt, forklarer daglig leder og prosjektansvarlig Jonas Lunde.Sikter høyt
LK Teknikk har i løpet av et drøyt år formet seg til å bli et mekanisk verksted som konstruerer og produserer sveisede rørsystemer, stålkonstruksjoner, strukturer og rammer til bygg, anlegg og industri. De har også fått på plass de nødvendige, kvalitetssikrende sertifiseringene de trenger innen fagfeltet.


– Selv om vi er små, har vi fått ISO-sertifisert oss til en kvalitetsstandard som heter ISO 3834, som går på sveisekvalitet. Vi sikter ganske høyt for å kunne levere innenfor bransjer med høye krav, og vi har også sertifisert oss etter en standard som heter EN 1090 innen bærende konstruksjoner til bygg, som går på prosesskontroll av produksjonen, utdyper Jonas.


Det mekaniske verkstedet består i dag av fem ansatte, men Jonas ser for seg å vokse i årene som kommer, og har store ambisjoner for den fremtidige driften.– Vi har bygget opp denne virksomheten for å kunne håndtere forskjellige prosjekter som det er litt mer krav rundt, enn å bare jobbe med sveisetjenester på enkeloppdag. Vi sikter på å kunne vokse i markedet basert på at vi kan levere kvalitet og innenfor områder som krever litt mer, forteller han. Det skaper en fleksibilitet til å kunne levere i de fleste bransjer, noe vi ser på som et konkurasjefortrinn. Samtidig leverer vi enkeltoppdrag til våre kunder, noe som også er veldig viktig.


Leveringsdyktige på spesialbestillinger
Som et viktig ledd i vekstplanene, planlegger LK Teknikk å flytte inn i nye produksjonsfasiliteter forhåpentligvis allerede neste år. Samtidig ser de over strukturen i hele virksomheten, og vil også investere i en ny maskinpark med nye maskiner når tiden er inne.


– Vi satser ganske stort i vår skala, bekrefter Jonas med et smil. I løpet av neste år ser vi for oss at vi har en helt annen kapasitet til å levere. Vi ønsker å stå for hele næringskjeden selv – fra plater til ferdig produkt. Vi har gode vekstplaner, vi er ambisiøse og ser lyst på det, forteller den positive daglige lederen videre. For at planene skal lykkes avhenger det selvfølgelig at ting klaffer, alt fra å nå de rette kundene, prosjektene, valg av maskiner og ikke minst at markedet må være der. Så vi har en del arbeid fremfor oss for å nå målene våre i en ellers urolig tidsepoke verden nå er i.Produksjonskapasiteten ved deres nåværende fasiliteter er derimot også bra, og LK Teknikk er kjente for å kunne snu seg rundt om en kunde vil ha et spesialtilpasset produkt eller annet på korte frister.


– Om en kunde vil ha noe utenom det vanlige, så kan vi konstruere, lage produksjons- og oversiktstegninger og være med på å forme et produkt og tilpasse det til noe spesielt. Det er der vi er best per nå, fremholder Jonas. Vi ønsker også selvfølgelig å kunne produsere produkter på ferdig grunnlag fra andre bedrifter.


Geografisk tar den dyktige industribedriften primært oppdrag i Østfold, men de har av og til leveranser helt opp til Nord-Norge og andre områder.


Tegning og produksjon i samme hus = suksess
Produksjonsleder Anders Klerud, bekrefter at LK Teknikk kan produsere det meste og etterkomme spesielle ønsker fra kunder.

– Vi lager det meste, og synes det er veldig gøy når noen kommer med en idé om ett eller annet. Så lenge det er sveisbart, så ordner vi det, understreker Anders med et smil.Anders og Jonas både samarbeider og utfyller hverandre godt. Mens Jonas er en kløpper på krav og dokumentasjon, har Anders en lang og god erfaring med det praktiske. Det gode samarbeidet inhouse, gjør at LK Teknikk kan produsere kjapt, godt og ikke minst monteringsvennlig!


– Der har vi en veldig styrke i motsetning til et firma som kun driver med og ikke har vært så mye borti den praktiske delen. Så lenge man kombinerer tegning og produksjon tror jeg man får et veldig bra sluttprodukt, og vi får helt klart en veldig stor fordel med kortere produksjonstid, avslutter Anders.

Les mer...

2022-12-01 14.45

adeptconcept1

KI-revolusjonen: Lysende fremtid for norskutviklet, innovativ regelverksoppfølging for bedrifter

Artikkel KI, Kunstig intelligens, revolusjonerer styringssystem og compliance. Adept Concept AS benytter seg av fremtidens teknologi til å holde seg oppdatert på reviderte regelverk gjennom den skybaserte applikasjonen...
sunoinstallasjon7

Fra solcelleinstallasjoner til totalleverandør av energieffektiviseringstjenester

Artikkel Suno Installasjon i Bergen møter fremtidens energibehov, og har lykkes i å tilpasse seg et svingende marked. Dette med et utvidet tjenestespekter som inkluderer solcelleinstallasjoner, energirådgivning...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Arkiv