sydutemiljo1sydutemiljo3sydutemiljo2

Anleggsgartnerbedriften fra Kristiansand løser alle typer prosjekter innen uterom

Med gode samarbeidspartnere og en genuin interesse for faget, er Syd Utemiljø en anleggsgartnerbedrift som løser alt! – Vi ønsker å være en totalentreprenør innen uterom, konstaterer daglig leder Trond Ivar Abrahamsen.

Syd Utemiljø AS ble startet av anleggsgartneren Manuel Fredriksen, som etter 10-12 år i bransjen ønsket å starte for seg selv. I 2021 var tiden inne, og målet til Manuel var å skape sin egen arbeidsplass med nettverket han hadde og jobbene som fantes på markedet.


– Markedet var der, men det er tungt å være anleggsgartner helt selv. Det er et fysisk tungt arbeid, og man kan ikke gjøre det alene – man må minst være to, konstaterer Manuel.Totalentreprenør innen uterom
Syd utemiljø har siden oppstart hatt god vekst og halvannet år senere ble Trond Ivar ansatt nummer 9 og tiltrådde som daglig leder. Bedriften teller nå totalt 11 ansatte.


– Jeg hadde et mål om å skape noe som skulle vare, og at vi en dag skal kunne feire både 10- og 20-års jubileum, smiler Manuel.

Han satte seg raskt et mål om at Syd utemiljø skal være en totalentreprenør innen uterom – uansett hva folk trenger hjelp med. 


Selv tar de seg av alt fra belegningsstein, brostein og kantstein, til ferdigplen, hekk, utebelysning, mur og asfalt.


– Det vi ikke har kompetanse på selv, har vi samarbeidspartnere som vi kan lene oss på. Om en kunde for eksempel ønsker et drivhus, så skaffer vi og monterer det. Vi kan også sette opp lekeplasser for det offentlige; vi gjør egentlig det aller meste utendørs, forteller driftsleder Manuel Fredriksen.


– Det er vanskelig å sette en grense på hva vi gjør, medgir Trond Ivar. Vi gjør alt, og hvis vi ikke kan gjøre jobben selv, så skaffer vi inn en andrepart - for eksempel for kunder som vil ha basseng. Vi ønsker å være en totalentreprenør innen uterom, konstaterer han.

Stort tjenestespekter med gode samarbeidspartnere
1. januar 2023, solgte Manuel 50 prosent av Syd utemiljø AS, til maskinentreprenøren AR- Anlegg, som er en anleggsbedrift med spesialkompetanse innen grunnarbeider. De to selskapene utfyller hverandre godt om en kunde trenger både anleggsgartnertjenester og grunnarbeidtjenester.


– Sammen kan vi tilby en totalpakke på alt mulig, og vi er naturlige samarbeidspartnere. Her på huset har vi dessuten synergier og samarbeid, siden vi deler kontor med KAPH- Entreprenør og FS Mur – som også er gode samarbeidspartnere, forteller Trond Ivar og Manuel.


Privatmarkedet er en stor del av den totale omsetningen til Syd Utemiljø, og prosjektene er ofte svært sesongbetont – noe Trond Ivar synes er synd med tanke på de milde vinterne på Sørlandet.


– Hvis du vil ha en fin hage på sommeren er det ikke noe i veien for å tjuvstarte og starte på høsten eller vinteren. Fordelen med å starte tidlig, er at når sesongen kommer og veksten starter i april-mai, så har det allerede etablert seg. Jeg prøver å opplyse folk om at det går an å tenke hage selv om det er utenom sesongen, poengterer Trond Ivar.


For å ha nok å gjøre gjennom hele året, er Syd Utemiljø avhengige av å ha flere bein å stå på utenom privatmarkedet og sommersesongen. I vinterhalvåret er de derfor ofte opptatte med diverse jobber for kommunen – som brosteinsjobber eller natursteinmur.– Det er veldig mye arbeid vi kan gjøre selv om det er kaldt og snø, og det handler mye om god planlegging, konstaterer Trond Ivar og Manuel.


Brenner for faget
Nedslagsfeltet er fra Arendal til Kvinesdal, men Trond Ivar, som nettopp var i Sandnes for å utføre en jobb, fremholder at de egentlig ikke har noen geografiske begrensninger. Isteden drives den dyktige anleggsgartnergjengen i Syd Utemiljø av en felles driv og en stor pasjon for sitt yrke.


– Vi syns jobben vår er gøy – hadde vi ikke gjort det, så hadde det ikke vært noen vits å holde på, sier Manuel og ler.


Trond Ivar istemmer og understreker at kundens opplevelse under prosessen er svært viktig for Syd Utemiljø.


– Ingenting er som å ha en fornøyd kunde etter et godt stykke arbeid. Man legger ned mye krefter, tid og energi, og ikke minst legger kunden mye penger i det. Vi er genuint interesserte i det vi gjør, vi interesserer oss for faget og er dessuten opptatt av at det kommer nye til faget, forteller han.


Syd Utemiljø er en godkjent lærebedrift, og har per dags dato to lærlinger. Både Trond Ivar og Manuel synes det er morsomt å skape noe som tiltrekker de unge til anleggsgartnerfaget, og håper at faget blir mer attraktivt i årene som kommer.


– Anleggsgartner er kanskje ikke så veldig utbredt i forhold til andre fag, men vi syns det er kult å skape noe som unge synes ser spennende ut. Dette er et fag man aldri blir utlært i, og det er så mye inspirasjon overalt – det er veldig gøy, fastslår Trond Ivar entusiastisk.

Les mer...

2023-08-21 09.15

automegler11

Smart og moderne 24/7-verkstedtjeneste henter og leverer bilen for kunden

Artikkel Automegler1 går i bresjen for en ukomplisert, rask og trygg bruktbilhandel på nett. Med tilhørende verksted basert på samme smidige konsept, blir bilen hentet og levert når og hvor kunden ønsker! – Vi...
flytentreprenor2

Store vekstambisjoner for fremoverlent entreprenørselskap

Artikkel Flyt Entreprenør er totalentreprenøren som vektlegger trivsel og kompetanseutvikling blant sine ansatte. Med en sterk bedriftskultur, er entreprenøren godt rustet for videre vekst med sine to avdelinger...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  Arkiv