183019ifgdjk183019ifgjk183 019 saxaa183 019 asxsdaew183 019

Gresset er trygt på den andre siden

Å innfri strenge krav til sikkerhet, kvalitet og stabilitet er Områdesikring sin spesialitet. De leverer og installerer fysisk sikring som gjerder, rekkverk, porter og bommer for forsvaret, kommuner, entreprenører og kraftselskap.

– Faste installasjoner er vår styrke. Samtidig som vi har levert en del midlertidige løsninger for byggeplasser og arrangementer det siste året, sier eier og daglig leder Jøran Knutsen.

Det unge firmaet så dagens lys i 2015, etter at han i forbindelse i en annen jobb oppdaget det store spennet mellom priser i bransjen av områdesikring.


– Jeg skulle prise en forespørsel der gjerder var en del av oppdraget. Da oppdaget jeg at det var store prisforskjeller på materiell, samt at det ikke finnes entreprenører som tilbyr dette i området.


Knutsen kom i kontakt med produsent og leverandør Nor-netting Gjerdefabrikk som var interessert i å få flere leveranser nordover. Deretter startet han å forhandle deres materiell.


– Det var helt tilfeldig at det skjedde. Jeg hadde egentlig aldri tenkt over markedet for porter og gjerder, ler Knutsen.

183019ifgjk


Rask start
Selskapet hadde fra dannelse en pangstart med leveranser, og Knutsen måtte fort ta en beslutning på om han vil utvide sine tjenester.

– Tanken var å bare levere materiell, men så dukket det jo veldig fort spørsmål opp om å montere også, sier han.


Knutsen satset, og har ikke sett seg tilbake. Forespørslene kommer på løpende bånd gjerne fra flere deler av landet. Områdesikring AS holder seg foreløpig til sitt nærområde.


– Vi får mange forespørsler og har hatt mye å gjøre, men vi har holdt litt igjen og holder oss foreløpig i nærområde fra Lofoten og ned til Saltfjellet. Vi vurderer også området fra Mo i Rana og et stykke sørover, vi ser at det er stor aktivitet og vi får mange henvendelser også fra dette området.


Firmaet har i dag tre ansatte som er sysselsatt med montering fra april til lang ut på senhøsten, da også gjerne påspedd med ekstrahjelp både lokalt og fra bemanningsbyrå.

Komplette system
Kunden til Områdesikring AS er store offentlige kunder. Forsvarsbygg, Statnett, Jernbaneverket, kommuner og kraftselskap er blant de som nytter seg av faste områdesikringer.


– Vi snakker ikke om hagegjerder, det er gjerne to meter høye stålgjerder med piggtråd på toppen og stål- og aluminiumsporter.

Områdesikring tilbyr komplette løsninger for adgangskontroll, der de leverer ferdig oppsatt med fjernstyring, GSM-overvåking og alarm. Sammen med Furstål AS fra Troms, som de samarbeider med, skal de også være i stand til å påta seg større oppdrag.


183019ifgdjk


Fleksibel i utkanten
Områdesikring AS er i forhandler av Alumax stakittgjerder i Nordland, som er et raskt og enkelt system å sette sammen. Knutsen forteller at gjerdet er  enkelt å montere, lett å holde rent ved høytrykksspyling, og er vedlikeholdsfritt uten korrosjon eller misfarging.


Områdesikring er en sesongbetont virksomhet, og for å holde oppe aktiviteten gjennom vinterhalvåret utfører de også brøyting og vintervedlikehold.


– Vi er lokalisert på en liten plass her i Gildeskål, og man må være litt fleksibel i utkanten, ler han.


I 2017 startet Knutsen Trasé AS. De har hatt stor suksess i å spesialisere seg på det konkurranseutsatte vedlikeholdet til nettselskapene, etter endringen av energiloven i 2016. Da måtte alle nettselskapene konkurranseutsette eller utfører vedlikeholdet selv.


– Vi har truffet godt med Trasé siden statrten i januar med to menn og én gravemaskin. I dag er vi åtte ansatte i tillegg til innleie, og har ordreboka full til langt utpå høsten. Det har virkelig vært en ubetegnet suksess så langt, sier han.


183 019 saas

Les mer...

2018-05-16 08:30

204035w2

Plug-in fra Toyota: Det beste av to verdener

Artikkel Toyotas plug-in-hybrider byr på null ladeangst og full trøkk.
204031w1

Bransjen som trosset koronaen

Artikkel Korona eller ikke – nordmenn trenger biler, og Bertel O. Steen Asker og Bærum står selvsagt klare til å levere!

  Kontaktinformasjon

  • Områdesikring
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   909 50 606
  • Adresse:
   Tøa Industriområde
   8140 Inndyr
  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  NaimJosefiw4

  Superdesigner

  Design, teknologi og industri - Naim Josefi skaper magi med stor M.

  Arkiv