lyngdalglass3lyngdalglass4lyngdalglass2lyngdalglass1

Glassrekkverk for enhver smak

Glassrekkverk er et flott blikkfang, og gir boligen et eksklusivt preg. Men ifølge Lyngdal Glassrekkverk, er det en del ting man bør tenke på i forkant.

Kjetil Haugeland har jobbet i Nordsjøen nesten hele sitt liv, og følte seg klar for andre utfordringer da han for fem år siden byttet bransje. En tidligere kollega fra Nordsjøen drev med glassrekkverk på si og skulle slutte med dette. Dermed ble varelager kjøpt og leverandørkontakter overtatt. Dette ble starten på Lyngdal Glassrekkverk AS.


Kjetil eier 70 prosent av selskapet sammen med samarbeidspartneren Leif-Helge Kvinen, som sitter på de resterende 30 prosentene. Det er kun Kjetil som er fulltidsansatt i firmaet, men de har knyttet til seg faste montører. Ettersom glassrekkverk er en sesongvare med veldig stort trykk på leveranse og montering i sommerhalvåret, og få oppdrag i desember, januar og februar, så har det vært vanskelig å ha faste ansatte, forteller han.



– Vi har derfor satset på innleid personell. Vi har nå tre faste montører som vi leier inn, hvorav en av de har fagbrev som snekker. Det vil si at vi kan ta på oss totalrenovering og nybygg av terrasser i tillegg til å levere glassrekkverk.


Mye å velge mellom
Lyngdal Glassrekkverk har mange forskjellige typer rekkverk å velge mellom; alt fra de minimalistiske søyleløse rekkverkene, til standardrekkverk med runde, syrefaste stolper og det nyeste tilskuddet som har aluminiumsstolper og topprekke i valgfri farge. Rekkverkene er tilnærmet vedlikeholdsfrie, men må rengjøres med jevne mellomrom for å holde seg pene.


– Design er smak og behag, men det som er veldig populært nå, er søyleløse rekkverk der det bare er glass som står i en aluminiumsskinne uten vertikale stolper. Det har litt å gjøre med at funkisboliger er mer og mer normalt å bygge, og der passer det med en minimalistisk stil, forteller han.


– Rekkverk med syrefaste runde stolper er gjerne litt mer allsidig, da det ikke er så minimalistisk og dermed passer bedre til standardhus. I løpet av fjoråret begynte vi også å levere et norskprodusert aluminiumsrekkverk med stolper og topprekke i valgfri farge. Dette er et veldig allsidig rekkverk som passer til de fleste boliger, og har blitt veldig populært, sier Kjetil.



Skyvedører og innglassing
En annen nyhet er at Lyngdal Glassrekkverk også har begynt med skyvedører og innglassing – et etterlengtet tilskudd for mange som har terrasser som ikke kan brukes på grunn av kald vind eller ønsker å forlenge sesongen.


– På Engøy i Farsund, har vi montert en masse skyvedører og innglassing slik at de slipper den kalde nordavinden.


God ekspertise av en seriøs aktør

– Vi ønsker å yte god service overfor våre kunder og å være gode på tilpasning. Jeg har en del ferdige produkter, men vi har store muligheter til å justere og tilpasse disse slik at de passer til kundens terrasse og ønsker.


– Jeg ønsker å fronte løsninger for kunder, istedenfor å kun selge dem en ferdig løsning som de kanskje bare blir sånn middels fornøyd med, sier Kjetil om ekspertisen og rådgivningen som utmerker Lyngdal Glassrekkverk.


Han poengterer at det ikke alltid er like enkelt å kjøpe rekkverk på nettet - i hvert fall ikke hvis man ønsker litt utenom standarden.

  

Bestillingstiden på et glassrekkverk ligger normalt på cirka fire uker da dette er leveringstiden på herdet/laminert glass. Men prosessen med valg av rekkverk bør begynne før man bygger eller renoverer terrassen.



– Hvis man velger rekkverk og kontakter oss i forkant så kan vi gi råd om utforming av spikerslag og innfestning slik at man får et rekkverk som tilfredsstiller kravene. Da vil man også ha muligheten til å integrere rekkverket mye bedre, slik at resultatet blir mye penere. Vi kommer altfor ofte til ferdige terrasser der terrassen er ferdig, og hvor det ikke er mulig å feste eller er veldig vanskelig å feste et rekkverk. Problemet er like stort blant snekkere som private, sier Kjetil.


– Lyngdal Glassrekkverk har sitt kjerneområde i Agder, men vi har solgt rekkverk fra Lindesnes i Sør til Hammerfest i Nord. Vi har både private og profesjonelle som kunder, og håper at vi etter fem år i bransjen fremstår som en seriøs aktør som er kommet for å bli.


– Det er viktig å involvere en leverandør eller rekkverksprodusent på et tidlig stadium når en terrasse skal bygges, understreker Kjetil avslutningsvis.

Les mer...

2021-04-01 10.00

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv