184019184019bfr184019 ff20180314_170450184019d184019eqa184019olpø184019re184019ree

Skaper nytt liv for brukte hvitevarer

Grønne Hvitevarer i Bergen tilbyr brukte hvitevarer til knallpriser. Spar miljøet og lommeboka ved å velge ombruk.

Skal du ha et kjøleskap til hytta, en vaskemaskin til utleieboligen eller en komfyr som student, eller om du rett og slett bare vil velge gjenbruk foran å kjøpe nytt – Grønne Hvitevarer er alternativet for deg. Både gjenbruk og B-varer finnes blant sortimentet, og alle varene kommer med seks måneder garanti.


– Vi har alt av hvitevarer. Vi har bare vært åpen i tre måneder og får 60-80 hvitevarer inn hver 14. dag som går like fort ut igjen, sier daglig leder Simen G. Strindberg. 

 

Grønne Hvitevarer er en utvidelse av Norsk Ombruk, en gruppe som gjennom samarbeid med Miljødepartementet fokuserer på reproduksjon av brukte hvitevarer.  Disse plukker de ut fra en gjenvinningsstasjon i Vestfold og produkter levert som B-varer, og som blir testet og godkjent for videre bruk.

I butikken på Kokstadveien 9, like ved Rema 1000, finnes oppvaskmaskin, vaskemaskin, tørketrommel, kombiskap, kjøleskap, frys, induksjonstopper, steikeovner, komfyrer og mer. Varer som er levert som avfall får gjerne opp til 10-15 år nytt liv.


184019re


– B-varer er varer som har fått seg en liten skramme som ikke kan selges hos forhandlere. Norsk Ombruk avtale med Ikea, Lefdal og Elkjøp i Norge. De kan kjøpe det rimelig istedenfor at det blir sendt tilbake og destrueres, sier Strindberg.


Norsk Ombruk er knappe fem år gamle, og har etablert butikker i Oslo, Bergen og Trondheim. Bærekraftig utvikling som sparer energi, CO2utslipp og ressurser er målet.


– Norsk Ombruk har nå startet opp avdeling i Danmark, og vi håper at dette skal bli like populært i nabolandet vårt.

Grønne Hvitevarer har to ansatte i butikken i tillegg til én sjåfør, og tilbyr foreløpig gratis levering og hjelp til montering. De tar også med seg gamle hvitevarer.


– Nå kommer snart studentene til byen, så da håper vi på å nå ut til dem også, sier daglig leder.


Hvitevarene blir annonsert på Finn.no og Facebook, men Stindberg oppfordrer nye kunder til å komme innom butikken for å se hva de har.


– Vi kan gjerne sende bilder av det vi har på lager, men vi vil gjerne at folk kommer innom for å se hva vi har å by på. Det er overraskende mange som skryter av konseptet, sier han fornøyd.


184019eqa

Les mer...

2018-08-06 10.45

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

    Kontaktinformasjon

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv