195010w4195010w2195010w6195010w5195010w3

Fotografen som ble boligstylist

Et brett med nylaget frokost ligger på den oppredde sengen, roser står i vasen på kjøkkenbordet, og leiligheten ser ryddig ut. På lik linje med mennesker, kan hus, leiligheter og fritidsboliger stilles opp i deres beste vinkel. Det kan Pia Karlsen fra Bare Pia være behjelpelig med.

For nærmere 20 år siden kom en nyutdannet Pia Karlsen tilbake til Norge etter å ha lært å bli fotograf i England. Hun følte dog ikke helt for å jobbe ensidig som fotograf. For moro skyld begynte hun å jobbe som husassistent. Dette var egentlig noe hun skulle gjøre bare en liten stund, men tiden gikk og den lille stunden ble til 13 år. 


– Det var så utrolig gøy, og jeg fikk oppleve så mye spennende. Jeg møtte mange kunnskapsrike mennesker og koste meg, forteller hun.


Da Karlsen ble gravid og etter hvert fikk barn, snudde livet seg på hodet. Nye forpliktelser gjorde at hun ikke kunne reise og jobbe like mye, og hun så på situasjonen sin som en én-gang-i-livet sjanse: nå kunne hun hoppe i gründerdrømmen. Hun bestemte seg for å prøve å være freelance boligstylist, og hun ga drømmen tre år. Nå har det gått fire år siden hun tok denne beslutningen – og livet og karrieren smiler. 


Foto: Blaatime

I tillegg til å være boligstylist, har Pia en butikk i lokalet hennes på Senorita Style i Larvik. Her kan man finne fotografiene hennes, "Lysrommet", med delikate lamper og lykter, samt gaveartikler.


– Jeg var veldig heldig, fordi jeg hadde en felles bekjent fra studietiden i England som kjente to gutter som nettopp hadde begynt å jobbe i Eie. Jeg endte opp med å få en avtale med dem. Så ringte Inviso, som er i Oslo, og de har leiligheter i hele landet. De jobber også med DNB, så slik fikk jeg en fot innenfor der. 


– Oppdragene forandret seg med tiden til å pusse opp de husene kundene kjøpte. Det har vært en spennende utvikling. Jeg tror at så lenge jeg tar folk og eiendom på alvor og er ordentlig, så kommer jeg langt, forteller Karlsen.


Med tekniske ferdigheter som fotograf, klarer Karlsen å tenke visuelt, samtidig som hun er god på å skape inntrykk gjennom design, farger og den særegne personligheten til boligen.


Foto: Blaatime


– Det viktigste er å skape et godt samspill mellom fotograf, styling og hva markedet er ute etter.


I begynnelsen la Karlsen merke til at kundene var mer skeptiske til henne som boligstylist. Nå forstår kundene mer at hun er der for å hjelpe og veilede, og at det oftest blir best resultater av å bruke det som gjør boligen unik, i stedet for å gjøre den om til noe standard. 


Karlsen bruker ofte gjenbrukte møbler til å gjøre leiligheten enda mer særegen. Dette faller i god jord hos både kunder, boligkjøpere og miljøet.


– Jeg elsker å gjøre kundene glade, og det beste jeg vet er når kunden får gjort et godt salg. Noen ganger blir kunden så glad at jeg får klem, det er veldig koselig. Jeg tror fremtiden for Bare Pia blir veldig bra, bank i bordet, sier hun og ler.


Les mer...

2019-10-24 20.30

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
mestertak2

Best på fremdrift: Denne taktekkerbedriften får til det umulige

Artikkel Mestertak AS er stolt av å være ditt foretrukne taktekkerfirma som betjener både bedrifter og private.
Hjemmeside

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv