204002w3204002w1204002w2204002w4

Den nye motorrens-oppdagelsen er både billig, rask og miljøvennlig

Med den innovative motorrensen Hy-Carbon fra Flexfuel, blir bilmotoren renset innvendig ved hjelp av hydrogen. Behandlingen er helt kjemikaliefri, og reduserer utslipp på en kostnadseffektiv og miljøvennlig måte.

Autor AS, drives av far og sønn Miettinen. Sammen står de bak den innovative løsningen Hy-Carbon hydrogenrens.


– Vi har vært på jakt etter alternativer i virksomheten vi hadde, fordi det er et veldig begrensa marked der konkurransebetingelsene er vanskelig. Da kom vi over dette produktet, forklarer Victor Miettinen innledningsvis.



Ren og miljøvennlig

Kort fortalt tilbyr Flexfuel maskiner for motorrens av diesel- og bensinmotorer ved hjelp av hydrogen. Dette opprettholder bilens ytelse, samtidig som det reduserer utslipp, minsker drivstoffkostnader og vedlikeholder komponenter. Metoden er ren og miljøvennlig, og må for all del ikke forveksles med motorflushing.


– Her renser du fra innsugningen og gassystemet, der lufta går igjennom og blir til eksos, forteller Richard Miettinen.


Tidligere renset man motorer ved hjelp av kjemikalier eller blending og fjerning av deler (EGR-ventil og dieselpartikkelfilter), noe som ikke faller i god jord hos myndighetene og Veivesenet i dag, med vår tids miljøfokus. Med Flexfuels unike metode, renses motoren innvendig - helt uten bruk av kjemikalier.


Ser fordelene

– Veivesenet og myndighetene ser fordelene. Miljøperspektivet er så tidsriktig, og det kan være med på å redusere ulempene ved diesel- og bensinbiler, forteller de to.


Til å begynne med kjøpte Richard og Victor gamle varebiler som hadde problemer med fjærer, DPF og turbo. De prøvde ut alle mulige metoder for å gjenopprette motorkapasiteten til de gamle varebilene – uten å lykkes. Så fant de Flexfuel sin Hy-Carbon motorrens.


Richard utdyper med stort engasjement hvordan maskinen fungerer:


– Partikkelfiltrene gjør at du får bort partiklene og nox-utslippene. Maskinen har en rekke positive fordeler for en kunde; det reduserer drivstofforbruket fordi du får en frisk motor innvendig, sier han og fortsetter:


– Du kan tenke deg at om lungene dine er dårlige eller årene er trange, så går ytelsen ned, og du må få behandling for å unngå hjerteinfarkt og slikt. Det er litt den samme prosessen med maskinen; man fjerner det som gjør at motoren blir dårlig.



Reduserer Co2-utslipp

Maskinrens-behandlingen har gått gjennom en rekke tester. En laboratorietest utført på en Golf som hadde gått 10 000 kilometer, reduserte drivstofforbruket med nesten 7,8 prosent etter én behandling. Slikt blir det miljøgevinst av.


– Personbiler i Norge slipper ut cirka 4,5 millioner tonn Co2. Hadde man klart å redusere Co2-utslippene med 10 prosent, hadde man fått bort en halv milliard tonn Co2, forklarer Richard.


Primærtanken med Flexfuel motorrens, er at bilverksteder skal kunne tilby motorrens-behandlingen til sine kunder. Små- og mellomstore bilverksteder er dermed hovedkundene til Autor AS.


Mange fordeler

– Folk har ringt etter å ha sett artiklene om oss i lokalavisen. Tilbakemeldingene vi har fått hittil, har vært veldig positive, smiler Richard.


De forteller at de allerede vært i kontakt med flere bilverksteder som er interessert i å investere i den geniale maskinen på grunn av de mange fordelene.


– Bilen går på tomgang i én time, og imens kan de enten jobbe med andre ting på bilen, eller la den stå mens maskinen renses. Det betyr at det for verkstedet er minimalt med arbeidsinnsats, ingen bruk av kjemikalier og lav kostnad å operere maskinen, fastslår Richard, som anslår at den kun koster under to kroner per motorrens.


– Maskinen har betalt seg etter én behandling i uka! Resten kan de egentlig putte rett i lomma.


Og motorrens-metoden ender også opp med å bli svært lønnsom for bilverkstedets kunder.


– For en kunde ved bilverkstedet vil den behandlingen betale seg i seg selv bare ved redusert forbruk, samtidig som det reduserer risikoen for problemer med EGR, DPF og turbo - deler som koster fra 10 000 til 30 000 kroner per komponent, pluss verkstedkostnader, avslutter Richard.



Les mer...

2020-08-31 09.45

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv