181070181070åo181070åoadg181070åoaspfffff181070åod181070åoda181070åodaa181070åodaaaaa181070åodasd181070åsda

Derfor skal du velge betong fra Ribe

Trenger du betong til vårens hagearbeid? Er du en elementprodusent uten eget blandeverk? Eller jakter du på et enkelt og rimelig alternativ til betongvegger?

Svaret på alle disse utfordringene er Ribe Betong AS i Kristiansand. Med åtte blandeverk sørger selskapet for at hele Sørlandet har tilgang på ferdigbetong av beste kvalitet. Har du hørt myten om at betong er en miljøversting, og et kjedelig og lite anvendelig materiale? Ribe Betong AS knuser den til gangs.


181070åoaspfffff


– Vi kan levere betong til alle prosjekter, uansett om det er til ei bro, et garasjegulv, inni en tunell eller under vann. Vi leverer et godt og miljøvennlig produkt, og det er en forutsigbarhet for kunden at vi kommer med den riktige kvaliteten.


Big Block er svaret 

Og tro ikke at det er bare entreprenører innen bygg og anlegg som benytter seg av Ribe Betong AS’ ferdigbetong. Her kan du som privatkunde komme med henger og hente betong til eget bruk.


Daglig leder Roger Ribe forteller at de leverer mange typer betong, men ønsker å fremheve Big Block som de startet med for halvannet år siden.


181070åodasd


– Big Block begynte som et miljøproblem for oss, for vi fikk så mye restbetong som hopet seg opp. Derfor begynte vi å lage enkelt-klosser for industrien, men det er alt fra privatkunder til entreprenører som kan kjøpe disse. De er veldig enkle å sette opp, og et billig alternativ til en betongvegg.


– Betong får ofte et negativt fokus som en miljøversting. Det er bakgrunnen for at vi har tatt en del grep for å kunne levere betong i den beste miljøklassen, nemlig lavkarbon-betong i klasse A. Der kan vi dokumentere et lavt CO2-utslipp, og betongen er fortsatt like bestandig som vanlig betong. Miljø er viktig både for oss og for hele bransjen for at vi skal kunne overleve i konkurranse med andre type materialer, som for eksempel tre, legger teknologileder Øystein Mortensvik til.


Fornøyde kunder

Siden oppstarten i 2005 har Ribe Betong AS vokst seg til å bli markedsledende på betong på Sørlandet. Med topp moderne utstyr og anlegg har de stor kapasitet til å levere ferdigbetong som dekker de fleste behov – enten det er et stort prosjekt for en proffkunde eller et lite hageprosjekt for en privatkunde.


181070åsda


Målet de jobber knallhardt mot hele tiden, er å ha fornøyde kunder. Derfor er det også naturlig hva svaret blir når vi spør om hvorfor kundene foretrekker dem fremfor konkurrentene:


– Det er nok servicen, for vi har alltid hatt et veldig stort fokus på service. Vi stiller opp både på kvelder og helger når kundene ønsker. Det er meget viktig at kundene er fornøyde med oss, at de føler at vi står på for dem og at produktet vårt er best mulig.


– I tillegg har vi alltid hatt bra og moderne utstyr, aldri eldre enn fem år. Vi har kjøpt etter arbeidsmengden, og har ikke holdt igjen på det. Opp gjennom årene har det ikke alltid vært et stort overskudd i driften, men nok til at vi har kunnet investere og bygge oss opp videre, forklarer Hans Kristian Birkenes som er produksjons- og kontrolleder.

 

Imponerende referanser 

Helt siden starten har det Kristiansand-baserte firmaet samarbeidet med Ølen Betong, som i dag eier 50 prosent av aksjene. Med totalt 80 ansatte og nesten 90 biler på veiene, er det ingen tvil om at Ribe Betong AS er en av de aller beste innen sitt fag.


Det vitner også den imponerende referanselisten om. Her finner man prosjekter som E-18 Kristiansand-Grimstad, Flekkefjord Kulturhus, Iveland kraftverk, Arendal Politistasjon og Sørlandssenteret Thon Gruppen.


181070åodaa


Entreprenører utgjør hovedvolumet, men Ribe Betong AS leverer også veldig mye til privatkunder. Svært mange kommer kjørende med egen henger for å hente betong til hus- og hageprosjekter. I tillegg er de leverandør av ferdigbetong til elementprodusenter som foretrekker å få betongen fra dem i stedet for å ha eget blandeverk, med alle utfordringene det kan by på.


Trivsel og kvalitet 

– Ingen jobb er for liten, ingen jobb er for stor. Det er forbudt å si nei, for vi skal ta alt! sier den blide trioen.

I staben har de driftsledere, ingeniører, sjåfører og medarbeidere på både verkstedene og i produksjonen. Et godt arbeidsmiljø er to av grunnpilarene i firmaet, og flere arbeidsmiljø-undersøkelser med høy score på trivsel bekrefter at de gjør mye rett.


Og da kommer det kanskje ikke som noen overraskelse at anlegget deres på Mjåvann i Kristiansand ble kåret til Årets Betongstasjon 2014? Slik går det når man alltid er opptatt av best mulig kvalitet på produktet sitt.

 

Les mer...

2018-02-22 12:15

201017w1

Her får du kortreist mat «slik mor pleide å lage den»

Artikkel I 24 år har Gregorius Selskapsmat servert Telemark god, hjemmelaget tradisjonsmat. Med fokus på kortreiste ingredienser har den tilhørende kafeen gjester som er innom hver dag for å få seg en middag «slik...
195033w3

Fasadeglass har appen som sikrer deg det perfekte resultatet til din bolig

Artikkel Rask levering, høy standard og vedlikeholdsfrie vinduer og glassrekkverk, er hovedfokuset til Fasadeglass. Nå har de også utviklet en app som sikrer deg det perfekte resultatet til din bolig.

  Kontaktinformasjon

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  Arkiv