schmidt1

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. Det er ikke særlig bærekraftig. I denne artikkelen får du høre om hvordan du best mulig ivaretar din gamle hytte, og beholder dens sjarm.

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.


Start med det som er nødvendig

Om hytta er veldig gammel, er det viktig å prioritere hva som skal oppgraderes først. Kanskje lekker taket, det mangler glass i et vindu eller noen bjelker i taket har råtnet. Start med å fikse det som er helt nødvendig for å øke standarden på hytta. Deretter må du prioritere hva du og din familie trenger for å trives best mulig.


Husk at gammelt tre ikke nødvendigvis er dårlig tre. Det sterke materialet er i mange tilfeller utmerket å gjenbruke, men helst av alt kan man la treet i gulvet og vegger være som de er. Et par runder med slipemaskin eller noen lag med maling kan gjøre susen. Bytt ut enkelte planker hvis det er nødvendig, men hytta beholder sin sjarm bedre om du lar treet være.


Oppgradering av kjøkkenet

Det er viktig å ha et velfungerende og hyggelig hyttekjøkken som kan bli et knutepunkt i boligen. Her samles familie og venner for å spise, kanskje er det her den årlige spillekvelden arrangeres eller det er her kakaoen nytes etter lange og kalde skiturer. Uansett er det viktig med et koselig kjøkken på hytta som man har lyst til å være i. Kanskje ønsker dere en naturlig overgang fra kjøkkenet til uteområdet, eller ønsker dere å ha en kjøkkenøy der utsikten kan nytes?


Smått er trendy

Smått og minimalistisk har blitt trendy de siste årene innenfor hyttearkitektur. Med noen enkle grep kan du forvandle den gamle, lille bygningen til et lite hytteparadis. Tenk over hvor mye plass dere egentlig trenger. Kanskje er det ikke nødvendig at barna har et værelse hver. Og trenger dere en stor oppholdsstue inne, om dere for det meste sitter utenfor?


Foldbare eller multifunksjonelle møbler kan være smart å ha om det er begrenset med plass. Kanskje skal du skaffe en seng som kan foldes inn mot veggen? I andre tilfeller kan det være nødvendig å bygge ut hytta, eller tilføye et anneks til tomten. Men tenk over formålet med hytta. Er målet at dere skal være mye ute, er det kanskje ikke nødvendig med overdreven plass inne.

Les mer...

2022-08-12 10.30

kolly1

Viktig leverandør bidrar til økt verdiskaping i storhusholdningsmarkedet

Artikkel Kolly AS leverer mat, drikke og non-food til godt over 2000 leveringssteder i hele landet. På kort tid har Kolly klart å bli en viktig bidragsyter til å utjevne prisforskjellene i storhusholdningsmarkedet...
takboks.no1

Norgesledende faghandel på skibokser og lastesystemer gjør det enkelt for sine kunder

Artikkel Takboks.no dekker hele Norge med rask levering og god veiledning på takbokser og lastesystemer i alle størrelser. – Vi hjelper deg med å finne riktige produkter til ditt behov og din bil, understreker...
sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv