schmidt1

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. Det er ikke særlig bærekraftig. I denne artikkelen får du høre om hvordan du best mulig ivaretar din gamle hytte, og beholder dens sjarm.

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.


Start med det som er nødvendig

Om hytta er veldig gammel, er det viktig å prioritere hva som skal oppgraderes først. Kanskje lekker taket, det mangler glass i et vindu eller noen bjelker i taket har råtnet. Start med å fikse det som er helt nødvendig for å øke standarden på hytta. Deretter må du prioritere hva du og din familie trenger for å trives best mulig.


Husk at gammelt tre ikke nødvendigvis er dårlig tre. Det sterke materialet er i mange tilfeller utmerket å gjenbruke, men helst av alt kan man la treet i gulvet og vegger være som de er. Et par runder med slipemaskin eller noen lag med maling kan gjøre susen. Bytt ut enkelte planker hvis det er nødvendig, men hytta beholder sin sjarm bedre om du lar treet være.


Oppgradering av kjøkkenet

Det er viktig å ha et velfungerende og hyggelig hyttekjøkken som kan bli et knutepunkt i boligen. Her samles familie og venner for å spise, kanskje er det her den årlige spillekvelden arrangeres eller det er her kakaoen nytes etter lange og kalde skiturer. Uansett er det viktig med et koselig kjøkken på hytta som man har lyst til å være i. Kanskje ønsker dere en naturlig overgang fra kjøkkenet til uteområdet, eller ønsker dere å ha en kjøkkenøy der utsikten kan nytes?


Smått er trendy

Smått og minimalistisk har blitt trendy de siste årene innenfor hyttearkitektur. Med noen enkle grep kan du forvandle den gamle, lille bygningen til et lite hytteparadis. Tenk over hvor mye plass dere egentlig trenger. Kanskje er det ikke nødvendig at barna har et værelse hver. Og trenger dere en stor oppholdsstue inne, om dere for det meste sitter utenfor?


Foldbare eller multifunksjonelle møbler kan være smart å ha om det er begrenset med plass. Kanskje skal du skaffe en seng som kan foldes inn mot veggen? I andre tilfeller kan det være nødvendig å bygge ut hytta, eller tilføye et anneks til tomten. Men tenk over formålet med hytta. Er målet at dere skal være mye ute, er det kanskje ikke nødvendig med overdreven plass inne.

Les mer...

2022-08-12 10.30

metacon1

Landsdekkende stålentreprenør fyller 25 år

Artikkel Metacon AS, vokser seg stadig større med leveranser av stålentrepriser over hele Norge, takket være sin mangeårige kompetanse på stålbygg. – Vi har vokst veldig, sier Tony Øvrevik, daglig leder og ansvarlig...
fairtradeeksperten2

Vet du hva favorittsjokoladen din egentlig inneholder?

Artikkel FairtradeEksperten AS, fører de Fairtrade-sertifiserte merkene Divine og Cafédirect – to merker som er helt fri for utnyttelse, barnearbeid og slaveri. – Problemet med kakaoindustrien er at det er masse...
sport24

Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

Picture1

Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv