schmidt1

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. Det er ikke særlig bærekraftig. I denne artikkelen får du høre om hvordan du best mulig ivaretar din gamle hytte, og beholder dens sjarm.

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.


Start med det som er nødvendig

Om hytta er veldig gammel, er det viktig å prioritere hva som skal oppgraderes først. Kanskje lekker taket, det mangler glass i et vindu eller noen bjelker i taket har råtnet. Start med å fikse det som er helt nødvendig for å øke standarden på hytta. Deretter må du prioritere hva du og din familie trenger for å trives best mulig.


Husk at gammelt tre ikke nødvendigvis er dårlig tre. Det sterke materialet er i mange tilfeller utmerket å gjenbruke, men helst av alt kan man la treet i gulvet og vegger være som de er. Et par runder med slipemaskin eller noen lag med maling kan gjøre susen. Bytt ut enkelte planker hvis det er nødvendig, men hytta beholder sin sjarm bedre om du lar treet være.


Oppgradering av kjøkkenet

Det er viktig å ha et velfungerende og hyggelig hyttekjøkken som kan bli et knutepunkt i boligen. Her samles familie og venner for å spise, kanskje er det her den årlige spillekvelden arrangeres eller det er her kakaoen nytes etter lange og kalde skiturer. Uansett er det viktig med et koselig kjøkken på hytta som man har lyst til å være i. Kanskje ønsker dere en naturlig overgang fra kjøkkenet til uteområdet, eller ønsker dere å ha en kjøkkenøy der utsikten kan nytes?


Smått er trendy

Smått og minimalistisk har blitt trendy de siste årene innenfor hyttearkitektur. Med noen enkle grep kan du forvandle den gamle, lille bygningen til et lite hytteparadis. Tenk over hvor mye plass dere egentlig trenger. Kanskje er det ikke nødvendig at barna har et værelse hver. Og trenger dere en stor oppholdsstue inne, om dere for det meste sitter utenfor?


Foldbare eller multifunksjonelle møbler kan være smart å ha om det er begrenset med plass. Kanskje skal du skaffe en seng som kan foldes inn mot veggen? I andre tilfeller kan det være nødvendig å bygge ut hytta, eller tilføye et anneks til tomten. Men tenk over formålet med hytta. Er målet at dere skal være mye ute, er det kanskje ikke nødvendig med overdreven plass inne.

Les mer...

2022-08-12 10.30

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv