sts2sts1sts6sts5sts4sts3sts7sts8sts9sts10

Unngå skader på fasaden med rett maling

STS – Surface Treatment Systems AS, er hovedforhandler for Keim Silikatmaling; et holdbart, miljøvennlig og pustende alternativ til konvensjonell maling. – Under en for tett maling kan det skjule seg store skader som gjør at man i verste fall må rive hele fasaden, forteller Rune Hagen, salgskonsulent i STS.

Helt siden 1981 har kundene til STS – Surface Treatment Systems AS, kommet til dem med problemer rundt oppussing som de ønsker å få løst. Som en leverandør av malingsfjernere, renseprodukter og maling, har STS stor kunnskap på området, og vet som oftest svaret på hva man bør gjøre med en overflate som har en fuktskade, et bygg som flasser, eller en fasade som har fått sprekkdannelser.


– Det vanligste er at det har blitt benyttet en akrylbasert maling som legger seg på overflaten som en plastfilm. Selv om leverandøren av disse malingstypene hevder det er diffusjonsåpent og at malingen puster, så er problemet at den slipper inn mer enn den klarer å slippe ut. Hos en mineralbasert maling, slipper man problemer med fukt, flassing og sprekker, siden den slipper ut mer enn den slipper inn, forklarer daglig leder Randi Kiran-Mete.


Lang levetid
STS startet sin virksomhet med egenproduserte malingsfjernere og renseprodukter for alle typer underlag ved den egne fabrikken i Mo i Rana. Det gjør man den dag i dag. I tillegg er de hovedforhandler av Keim Silikatmaling; en mineralbasert maling med lang levetid og pustende egenskaper. Langt vedlikeholdsintervall gir som kjent god økonomi.


– Det går litt hånd i hånd. Vi har både produkter for å fjerne maling som ikke skal være på en vegg, og riktig maling man kan påføre på veggen etterpå, smiler salgskonsulent Rune Hagen.– Da man begynte med salg av malingsfjernere, dukket det opp et spørsmål; hva skulle man bruke etterpå for å ikke skape de samme problemene som gjorde at man måtte fjerne malingen? Da reiste to av firmaets tre eiere ut og undersøkte litt, og fant ut at det måtte være noe diffusjonsåpent og pustende, og fikk kontakt med Keim og deres produkter, forteller Randi videre.


En god maling skal helst puste, være diffusjonsåpen og bli ett med underlaget. STS kjenner til mange som har fjernet den gamle konvensjonelle malingen for å oppdage sprekkdannelser og skader man ikke har sett tidligere; skader som ofte er forårsaket av en malingstype som ikke puster.


– Under en for tett maling kan det skjule seg store skader som gjør at man i verste fall må rive hele fasaden. Det er så klart ikke sunt for bygget, understreker Rune.


Økende bevissthet
STS, selger malingsfjernere og maling over hele Norge, i tillegg malingsfjernere til Danmark og England. Produktene henvendte seg lenge mot proffmarkedet. Det kommer av at Keim Silikatmalings unike egenskaper passer utmerket til bygårder samt antikvariske og vernede bygg, og i tillegg er cradle to cradle-sertifisert. De siste årene har likevel STS sett en stor økning i henvendelser fra privatpersoner. Ifølge Randi, er det en økende bevissthet rundt de negative følgene av en for tett maling.– Stadig flere private tar kontakt med oss. De har googlet, lest seg opp på forhånd og funnet ut av hva de forskjellige malingene gjør, istedenfor å bare påføre en maling. Vi har økt en del på private kunder, selv om vi ikke har rettet oss mot privatmarkedet, forteller Randi.


– Norge er jo verdensmestere i å pusse opp, så vi bør jo ta litt av det markedet også, istemmer Rune muntert.


Reiser på befaring
Til tross for den økende etterspørselen, er STS likevel en forholdsvis liten aktør. De lever godt på gode kundeforhold som strekker seg langt tilbake i tid, men i tillegg har man en jevn strøm av nye kunder. Av og til får STS forespørsler fra entreprenører eller malere som er nysgjerrige på Keims-produktene, og som et komplement til å sende ut produktprøver, reiser STS også rundt i Norge på befaring for å gi en så bra anbefaling som mulig i forhold til hvilke produkter som bør benyttes.– Ofte er det en antikvar eller en byggherre som beskriver at det skal benyttes en silikatmaling; et diffusjonsåpent produkt som Keim eller tilsvarende. Da kommer ofte de som skal utføre jobben i kontakt med oss. Vi er faktisk de eneste i Norge som har både STS og Keim-produktene, og hvis de ønsker å ha det, så er det hos oss de finner det, avslutter Randi Kiran-Mete med et smil.


På bildet: Halden Rådhus og rehabilitering av fasadene i rådhuskvartalet. Vi i STS AS har levert puss og maling til prosjektet, og har vært så heldig å bistå under arbeidene. 

Produkter: Keim Universalpuss og Keim Soldalit silikatmaling i sterke flotte farger.


På bildet: Uranienborgveien 2. Herskapelig toetasjes murvilla fra 1887 (ark. Victor Nordan). Ved århundreskiftet 1900 kjøpt av godseier Odilon B. H. Hanneborg, fra 1910 utleid til ambassader, både den tyske og den russiske, senere sovjetiske holdt til her, og det var her Aleksandra Kollontaj bodde i 1920-årene som den første akkrediterte kvinnelige diplomat i verden. Under krigen var huset rekvirert av Gestapo og ble brukt som klubblokale, der de blant annet spiste lunsj om formiddagen mellom forhørsøktene. Etter krigen brukt av Rings danseinstitutt. Senere kontorer for arkitekter og designere, nå Fritt Ord og Norsk Faglitterær Forfatter- og oversetterforening.

Produkter: Keim Granital i fargene 9051 og 9058.
Les mer...

2023-04-01 10.15

stoentreprenor4

Entreprenør med viktige verdier til topps i Oslo og på Romerike

Artikkel STØ Entreprenør har kontorer i Lørenskog, utfører totalentrepriser i Stor-Oslo, og ønsker å bli en foretrukken entreprenør på Romerike. – Vi har ansatte som «vet å oppføre seg», og som gjør en god jobb,...
sommerbutikken3

De mest varige utemøblene for det offentlige rom

Artikkel Med et stort sortiment av utendørsprodukter til hage, bade- og lekeplass og det offentlige rom, lanserer Sommerbutikken nå en helt ny utemøbelserie i betong, for parker, campingplasser og institusjoner....
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • STS – SURFACE TREATMENT SYSTEMS
  • Mail
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Instagram
  • Telefon:
   +47 95 44 88 44
  • Adresse:
   Professor Birkelands Vei 24C, (inngang C14.) 1081 OSLO
  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  Arkiv