183063183063Æhj183063Æfh183063jfdk183063Æ183063Æi183063Æm183063Æss183063Æt183063fhjdkslaøwkejrtdkkfjgh183063fre183063hfjdks183063kle

Eier du et gammelt hus? Da kan du få støtte til rehabilitering

Eie & Fjermestad i Sandnes, utfører byggmestertjenester fra stort til smått – gammelt til nytt. De utfører rehabilitering av eldre boliger på daglig basis.

John Olav Eie; daglig leder, og Sølve Fjermestad; faglig leder i bedriften, har begge jobbet i bransjen siden de var 16 år. Fagbrevet i tømmer har de begge to, og Fjermestad på sin side, kan skilte med mesterbrev.  


– Vi jobbet sammen i en konkurrerende bedrift for 15 år siden, og da valgte vi å realisere drømmen om å starte noe sammen, forteller Eie.  


– Ja, allerede i 1996-97 drømte vi om å starte firma. I 2003 startet vi opp et DA, da er man personlig ansvarlig for alt i firmaet, og i 2006 gikk vi over til å bli et AS, med flere ansatte. Vi har tatt det i en veldig rolig kurve, bekrefter Fjermestad.


I oppstartfasen hadde de flere lærlinger og mesteparten av Eie & Fjermestads ansatte per dags dato, har faktisk gått i lære hos dem en gang i tiden, kan duoen fortelle.


183063fre


Enova-støtte

Eie & Fjermestad tar de fleste oppdrag innen på- og ombygg samt rehabilitering, og derfor kan de alt om energisparing ved rehabilitering og støtte fra Enova.


– Vi har Enova-forsikring, og der er det mye fokus på isolasjon. Det vil si at ved oppgradering av boliger med etterisolering og utbytting av vinduer, har du mulighet for å få tilskudd fra Enova. Og det er en tjeneste vi kan tilby; hele søknadsprosessen.


Spesielt på en eldre bolig ved rehabilitering, så får du oftest støtte. Det er tre klasser du får støtte i, men i utgangspunktet får du støtte om du har et gammelt hus og bygger om hele huset, sier Fjermestad.


Ved rehabiliteringsoppdrag av spesielt offentlige bygg hender det iblant at de har samarbeidet med byantikvaren, og Eie & Fjermestad synes det er fint å kunne bidra med sin mangeårige tømmerkunnskap i å få uttrykket frem igjen – tilbake til sånn det var en gang i tiden. 


– Det er spennende med slike oppdrag, men litt frustrerende også innimellom, ler Eie med glimt i øyet.


Genererer fornøyde kunder

Etter så mange år i bransjen, er det naturlig for oss å spørre den dyktige byggmesterduoen om hva som er mest trendy på boligbyggfronten i dag.


– Trendene i dag er funkishus; to etasjer og flate tak. Rogaland er fremst i klassen på funkis! Vi bygde det første funkishuset for over 20 år siden, så vi har holdt på med det i ganske mange år, forteller de.


Gode samarbeidspartnere som Optimera, har vært en trofast følgesvenn i en årrekke, med alle tjenester og tekniske beregninger som trengs for å utforme et hus. Med alt på stell, er det ikke vanskelig å tenke seg at det genererer fornøyde kunder, som anbefaler de videre til andre.


– Vi fikser alt. Du kan komme inn til oss og fortelle hva du vil ha – om det er en dyr arkitekt eller billig arkitekt. Vi vil ha kundene inn her for å ta en kopp kaffe, prate og kjenne at vibrasjonene er ok med kundene, for det er ikke alle ting som lar seg gjøre å bygge billig, konstaterer Eie.


183063fhjdkslaøwkejrtdkkfjgh


Én aktør å forholde seg til

Eie & Fjermestad har klart å sveise sammen en flott gjeng med rørleggere, elektrikere og flisleggere, som jobber godt sammen. Det betyr at hvis du skal pusse opp badet ditt, er det mest tidsbesparende og ryddige du kan gjøre, å overlate alt til Eie & Fjermestad. Da har du kun én aktør å forholde deg til, istedenfor fire eller fem forskjellige om du skulle ha pusset opp selv.


Byggebransjen går opp og ned, som alle vet. Etter en kraftig nedgang for to år siden der folk ikke våget å bruke penger på oppussing, førte det til en hard konkurranse – ikke minst i Rogaland. Likevel har Eie & Fjermestad overlevd alt, med forstanden og framtidsutsiktene i behold.


– I bunn og grunn er vi håndverkere, og ikke forretningsfolk, sier Fjermestad med et smil, og Eie nikker bekreftende mot sin kollega og gode venn.


– Nå ser vi ganske lyst på fremtiden. Nå har vi det så travelt at vi ikke har tid til å tenke, ler duoen.


183063jfdk

Les mer...

2018-06-05 12.45

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv