204003w1204003w3204003w2

Elbilene som trollbinder det norske folk

Nybilsalget dalte da koronaepidemien slo til tidligere i år. Nå får de nye elbilene endelig sin revansj.

Da hele Vestfolds favorittbilforhandler Vestfold Auto ble Mobile Jarlsberg i 2018, innebar det ingen større forandringer for hverken ansatte eller kundene. Det priser daglig leder Bjørn Georg Sørensen seg lykkelig over.


– Den største endringen var at vi plutselig måtte si et annet navn da vi tok telefonen, humrer han.


Selv om det fortsatt finnes dem som ringer og spør etter Vestfold Auto, er det meste seg selv likt hos den velkjente bilforhandleren i Vestfold. Bjørn Georg innrømmer likevel at det finnes både fordeler og bakdeler ved den store endringen.


– Jeg mener det var riktig av konsernet å lage ett navn på alt sammen. Markedsmessig var det taktisk, men skal jeg tenke for eget selskap, har det foreløpig ikke endret omsetningen nevneverdig, innrømmer han.


Ut med Honda, inn med Opel

Tidligere var Mobile Jarlsberg forhandler for Nissan, Citroën og Honda, men byttet for ikke så lenge siden sistnevnte ut med det mer fremtidsrettede bilmerket Opel.




– Vi ser absolutt inn i kula med Opel! Corsa-e dukket opp rett under korona, så vi har ikke fått så mye ut av det som bilen fortjener - men det holder vi på med nå, sier en positivt innstilt Bjørn Georg.


Ifølge Bjørn Georg er det fortsatt en stor interesse for nye elbiler hos det norske folk. Han trekker spesielt frem Opel-modellene Corsa-e og Grandland plug in hybrid.


– Corsa-e er en liten snerten bil som har en god rekkevidde, og som egentlig holder for de aller fleste. Grandland plug in hybrid er den bilen som gir deg mulighet til å dra på jobben med strøm og likevel ta deg til hytta over helga.


Rykter og spekulasjoner

Mobile Jarlsberg merker også en økt interesse for Nissan Ariya. Den ligger litt fram i tid og vil lanseres til høsten 2021. Nissan Ariya kommer som både 2- og 4-hjulstrekk, med flere utstyrsvarianter og batteripakker, og den blir en romslig familiebil.


– Den er vi dritspent på! Da kommer vi til å matche de fleste i forhold til størrelse, drivlinjer og batterikapasitet, smiler han.


Citroën ligger heller ikke på latsiden når det kommer til nylanseringer på elbilsiden. C5 Aircross med plugin hybrid kommer nå i september, og har lokket mange nysgjerrige kunder til en prøvekjøringsrunde.



– Den fikk en riktig pris, og starter på 339.000 kroner. Den forventer vi ganske mye av. Så vil det også komme en Citroën C4 helelektrisk bil på tampen av året, så dette blir bra, sier en forventningsfull Bjørn Georg.


Elektriske varebiler til stor begeistring

Mobile Jarlsberg har i tillegg til elektriske personbiler, en fyldig produktkatalog også i det elektriske varebilsegmentet. Citroën Jumpy og Opel Vivaro blir elektriske i løpet av høsten, og vil bli utstyrt med 75 kilowatt-pakker med hele 30 mils rekkevidde. Bjørn Georg forteller om et tilfredsstillende forhåndssalg og en generelt stor interesse for de kommende bilene, som blir lansert på tampen av 2020.



Over 90 prosent fornøyde kunder

Å kjøpe bil hos Mobile Jarlsberg, skal være en god opplevelse. Slik har det alltid vært, og slik skal det forbli. Bjørn Georg vet nemlig at de 40 medarbeiderne er flinke til å yte god service overfor kundene. De ukentlige «Happy or not»-målingene, ligger som oftest alltid på over 90 prosent.


– Vi er nødt til å ha fokus på kundeservice. Alle som selger noe i dag, er jo avhengig av at folk kommer tilbake og får en god opplevelse.


Da koronaen herjet som verst, var det mange av Mobile Jarlsbergs ansatte som ble permittert. Gledelig nok var de den 1. juni, tilbake på samme nivå som før.


– Vi har hatt en normal og veldig god drift på verkstedene, og et vanvittig trykk på bruktbil i sommer, avslutter Bjørn Georg, som tross alt er optimistisk for hva høsten har å by på.

Les mer...

2020-08-31 12.00

e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
mestertak2

Best på fremdrift: Denne taktekkerbedriften får til det umulige

Artikkel Mestertak AS er stolt av å være ditt foretrukne taktekkerfirma som betjener både bedrifter og private.
Til Mobile

    Kontaktinformasjon

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv