safeline4safeline6safeline1safeline2safeline3safeline5safeline7safeline8

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold og øker sikkerheten.

Det svenske firmaet SafeLine, har sitt hovedkontor i Tyresö i Sverige, der all produksjon og produktutvikling foregår. SafeLine ble etablert i 1995, og lanserte sin første heisalarm, i 1998-1999.  I dag distribuerer man heisalarmer til heisfirmaer over hele Europa, og er i skrivende stund i ferd med å gå over til fjerde generasjon SL6 alarm med IP-protokoll.  


– Vi er store i Europa, med 350 000 installerte alarmer fra SafeLine montert. Vi har kontorer i Sverige, Danmark, England, Tyskland, Belgia og Frankrike, og her i Norge, der vi feirer ti års-jubileum i år, forteller Lars Ove AurdalCEO for SafeLine Norge AS.  

God kvalitet og overlegen support 
Lars Ove har jobbet i SafeLine Norge helt siden den svenske alarmaktøren valgte å åpne et kontor i Norge i oktober 2014. I dag er SafeLine Norge en landsdekkende aktør med 3 ansatte – og som har sin base i Asker, der alle alarmsystemer blir sendt ut til heisfirmaer rundt omkring i landet.  

– Alle heiser må ha en heisalarm, som skal være tilknyttet et alarmmottak. Vi selger til alle heisfirmaene, og fordelen med SafeLine er at det er et helt frittstående alarmsystemdet vil si at vi monterer det uavhengig av heisstyring- og type, siden det kan leve sitt eget liv via GSM-nettet, forklarer Lars Ove.   


SafeLines heisalarmsystemer, utmerker seg med sin gode kvalitet og overlegne support – frontet av Einar Raudeberg og Jan Helge Olsen som tar seg av all teknisk support og kundekontakt i Norge.  

– Vi har daglig kontakt med heismontører som står ute i heissjakta og skal montere, og vi har dessuten mulighet til å programmere systemet herfra ved å ringe opp alarmen, poengterer Lars Ove. I tillegg har vi fått en egen app slik at det blir mye lettere for montøren å programmere på egenhånd, sier han videre.  

Nå som 3G er nedlagt og 2G står for tur, har SafeLine gått over til 4G. Lars Ove forteller at det er smart å oppgradere til 4G allerede nå, og understreker at de aller fleste SafeLine-alarmene kan oppgraderes til 4G for en mer fremtidsrettet alarm. 

Det første skrittet mot framtidens heissikkerhet 
Og med SafeLines aller nyeste enhet; LYRA, tar heisalarmaktøren ett skritt nærmere framtiden. LYRA er nemlig en del av skyløsningen ORION; det første skrittet mot framtidens heissikkerhet.  

– LYRA er en liten boks som blir festet på heistaket og koblet mot dørsensorenDet første man gjør etter at LYRA er tilkoblet heisen, er å kjøre en «læretur» med heisen slik at boksen har lært seg alle etasjene. Den detekterer deretter heistrafikken, og sender en varsling til vaktmester og alarmselskap dersom heisen stopper eller noe unormalt skulle oppstå med heisenutdyper Lars Ove.  

Med LYRA blir sikkerheten ivaretatt, i tillegg til at heistrafikken kan kartlegges og et heisfirma kan ligge i forkant i forhold til service, ettersom den fremtidsrettede teknologien forutser service- og vedlikeholdsbehov.   

 Med LYRA kan en heiseier spare mye i servicekostnaderunderstreker Lars Ove, som i disse dager er travelt opptatt med å presentere det innovative produktet for heisfirmaer både på messer og lokalt i Norge.  

Ved å bli involvert i et byggeprosjekt på et tidlig tidspunkt, kan man prosjektere inn både LYRA og heisalarm samtidig, noe som er svært fordelaktig både for et kontorbygg eller en boligblokk. Med LYRA blir heistrafikken digitalisert og modernisert, og tilfører dessuten verdifull statistikk for gårdeier eller borettslag over aktuell temperatur i heisen og hvor mange ganger heisdørene har åpnet seg i løpet av en dag.  

– En av våre kunder hadde et boligkompleks med legekontor i andre etasje, der borettslaget mente at legekontoret brukte heisen mer enn de andre beboerne. Da brukte kunden vårt system for å avlese trafikken til de ulike etasjene, og kunne deretter fordele kostnadene basert på hvem som brukte heisen mest, konstaterer Lars Ove.  

Sikkerhet er førsteprioritet 
Sikkerhet er alltid i høysetet når SafeLine utvikler sine produkter. Evakuering er et viktig sikkerhetspunkt, der man enkelt kan installere en alarmboks med talestasjoner ved en eventuell evakueringssituasjon. Boksen ringer automatisk et forhåndsprogrammert nummer, noe som ifølge Lars Ove, dobler sikkerheten til eiendommen.  


Av sikkerhetsgrunner må man være utdannet heismontør for å få lov til å montere SafeLines produkter, noe som betyr at SafeLines heisalarmsystemer kun kan kjøpes via heisfirmaer. løpet av SafeLine Norges ti år lange reise i Norge, har man fått et godt fotfeste både hos små og store heisfirmaer – noe som også resulterte i Gaselleprisen for 2023. 

– Vi har et veldig godt rykte på oss i heisbransjen, mye på grunn av kvaliteten til produktene, den gode supporten og servicenmen selvfølgelig også fordi alle heiser må ha en opererende heisalarm, smiler han. 

– Vi håper på en stabil vekst i forbindelse med oppgraderingen til 4G, for vi ser en vekst i dette produktet som vil bestå de kommende årene med 4G og IP-protokoll, avslutter Lars Ove Aurdal  

Les mer...

2024-03-01 13.15

Shyer3

Øker sikkerhetsnivået med uproblematiske IT-tjenester

Artikkel Med en personlig vri på tradisjonelle IT-tjenester, skiller IT-leverandøren Shyer seg ut ved å tilby en effektiv brukeropplevelse – med IT-løsninger som ikke bare løser umiddelbare utfordringer for sine...
reliable3

Rask levering av trygge sprinklersystem fra anerkjent leverandør

Artikkel Fra New York til Norge: Reliables sprinklerprodukter har banet vei for en tryggere tilværelse for nordmenn siden 1973.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  Arkiv